“Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası, misafirlerine kahve için sunduğu bitkisel sütlerine yulaf sütünü de kattı.
Hayvansal süt ürünlerinin yerine bitkisel sütleri tercih edebilirsiniz. Badem sütü, Hindistan cevizi sütü, yulaf sütü ve daha pek çok süt çeşidiyle tariflerinizi gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.
Seçenekler: 500 ml. 1 lt63,95 TL/lt.
Yulaf ve sütü tencereye alın. Tuz ve tarçını ekleyip spatulayla karıştırın. Kalan sütü ekleyin, yulaflar krema kıvamına gelene kadar pişirin. Karışımı ocaktan alın, vanilyayı ekleyin, fincana aktarın.
Yulaf sütünün potansiyel kullanım alanları da biraz daha sınırlıdır. Zira hem klasik süt hem de badem sütü bir miktar ısıtılabilir ancak yulaf sütü ısıtıldığı zaman kalın ve jelatinimsi bir hal alır.
İlgili 42 soru bulundu
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Yulaf sütü faydaları listesinde bağırsak sağlığı çok dikkat çeker. Bu süt sayesinde bağırsaklarda oluşan parazitler vücuttan atılır. Kabızlık ve bağırsak sıkışması gibi durumların da önlenmesine yardım eder. Yulaf sütü yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı, tam bir sindirim dostudur.
Besin değeri yüksek
Bir bardak yulaf sütü önerilen günlük demir ihtiyacınızın %10'unu karşılar, 4 gram protein ve 2 gram lif içerir. Bu diğer süt alternatiflerine göre oldukça fazladır. Yüksek lif içermesi sindirimi kolaylaştırır, mide problemlerine iyi gelir hatta kilo vermenize yardımcı olur.
YULAF SÜTÜ
Badem sütüne göre daha fazla protein, pirinç sütüne göre ise daha az karbonhidrat içerir. Alternatifleri badem veya soya sütü gibi ürünlere göre alerjenliği daha düşüktür.
Doğal olarak düşük doymuş yağlı. Doymuş yağ tüketiminin azaltılması kolestrol seviyesinin normal bir düzeyde seyretmesine yardımcı olur. Şeker ilavesiz, doğal olarak şeker içerir. Sağlıklı bir yaşam için çeşitli, dengeli ve sağlıklı bir beslenme ve yaşam tarzı önerilir.
Starbucks, yulaf sütünü tercih eden misafirlerini mutlu edecek birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor.
Yulaf ezmesi günümüzde sıklıkla tüketilmekte olan yulaf ve su, inek sütü ya da bitkisel esaslı süt gibi bir sıvıdan oluşan son dönemlerin popüler bir kahvaltı öğünüdür.
Yulafın sağlıklı pek çok özelliği olması ile birlikte yulaf, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bağışıklık sistemi yulaftaki avenin adı verilen proteine karşı alerjik reaksiyon geliştirebilir.
Kahve Dünyası dondurmalarında hiçbir yapay katkı maddesi, aroma ve renklendirici kullanmadan, ürettiği dondurmalarında kalitesiyle tanınan tam yağlı Jersey inek sütü ve besin değeri yüksek, zengin kalsiyum ve bol vitamin barındıran keçi sütü kullanılıyor.
Süt ile kahveyi bir araya getirmek için en önemli seçenek kesinlikle badem sütüdür.
Hangi Kahveyle Hangi Tür Süt Kullanılmalıdır? Tavsiyem yarım yağlıdan başlayarak farklı yağ ve protein oranındaki sütlerden numune almak ve seçmiş olduğunuz espresso üzerinde deneme yapmanızdır. Böylece kullandığınız espressoya en çok yakışan sütü bulacaksınız.
Bitkisel sütlerin laktoz ve kolesterol içermediğini vurgulayan Öten, "Bitkisel sütler, inek sütü veya diğer hayvansal sütler gibi laktoz içermediği için gaz, şişkinlik ve hazımsızlık yapmıyor. Kolesterol içermediği için ve yüksek miktarda doymamış yağ içeriği ile kalp damar sağlığını koruyucu etkisi var.
İçerisinde hayvansal herhangi bir madde barındırmayan ve tamamen bitkisel olan sütlere bitkisel süt denir. Lezzetlerine göre birçok farklı çeşidi bulunup en sık kullanılanları badem sütü, soya sütü, kaju sütü, yulaf sütü ve Hindistan cevizi sütüdür.
İNEK SÜTÜ protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin. 1 su bardağı kadar inek sütünde 8 gram protein bulunuyor. Bunun yanı sıra kalsiyum ve D vitamini açısından da zengin olan inek sütünün en büyük dezavantajı laktoz içermesi.
Vegan Ve Laktoz, Soya Ve Fındık İçermez
Yulaf sütü, belirli diyet kısıtlamaları olanlar için mantıklı bir seçenektir. Yulaf ve su bazlı olduğu için vegandır ve fındık, soya ve laktoz içermez. Yulaf doğal olarak glütensiz olmasına rağmen, onları kirletebilecek glüten içeren tahıllarla aynı fabrikalarda işlenebilir.
Yulaf ezmesi yine besin liflerinden aldığı güçle kabızlık sorununu da kısa sürede ortadan kaldırır. Yani bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olur. Bu yüzden orantılı şekilde tüketmeniz halinde bebeğe gaz yapmayacaktır.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Yulaf sütü kemiklerinize fayda sağlayabilecek kalsiyum ve D vitamini ile doludur. Kalsiyum, güçlü ve sağlıklı kemikler için gereklidir, çünkü onları oluşturmak için kullanılan ana mineraldir. Diyetinizdeki kalsiyum eksikliği ise kemiklerinizin çukurlaşma ve zayıflama olasılığını da artırır.
Sütün içerisinde yer alan bazı maddeler, kabızlığı tetikler niteliktedir. O nedenle sık sık kabızlık problemiyle uğraşanlar süt yerine yoğurt yemeyi tercih edebilir.
3-YULAF EZMESİ:
Bu kompleks karbonhidrat daha enerjik hissetmenizi sağlar ve süt miktarınızı artırır. Bitkisel protein ve posadan zengin olan yulaf ezmesi sindirim sistemini düzenler. Bebeğini sakin sakin emzirmek isteyen anneler, akşam yemeğinden sonra yoğurt ile tüketebilirsiniz!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri