Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz. Bir bardak karbonatı veya limon suyunu banyonuzun uygun bir köşesinde sürekli tutmak da kötü koku oluşumunu engelleyecektir.
Kokunun yoğun olduğu bölgenin merkezine yerleştirilen un veya kahve kısa sürede kötü kokuları emer. Aynı şekilde özellikle eski otomobillerde önemli bir sorun olan araç içi rutubete karşı ihtiyacınız olan tek şey pirinç. Zengin bir karbonhidrat kaynağı olan pirinç rutubeti tutar.
Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar; kahve çekirdeği çiğnemenin ya da sade kahve içmenin kokuya karşı etkili olduğunu göstermiştir. Çünkü kahvenin içeriği, sülfür kokusunu yok etmektedir. Yemek sonrası özellikle Türk kahvesi içmek, ağız kokusunu gidermede etkilidir.
Tülden birkaç tane ufak kese yapın, içlerini kahveyle doldurun ve evinizin muhtelif yerlerine, özellikle sigara içilen alana asın. Kahve evinize sinen sigara kokusunu absorbe edecek ve yerine hoş, aromatik bir koku bırakacaktır. Sigara içilen alanda mutlaka kokulu mum yakın.
Bir su bardağının içerisine bir paket kabartma tozunu dökün ve elma sirkesini azar azar kabartma tozunun içine ilave edin. Bu karışımı sigara kokan odaya yerleştirin ve birkaç gün buharlaşmasını bekleyin. Kahve İle Sigara Kokusunu Çıkarma; Tülden yapılmış kesenin içini kahve ile doldurun.
İlgili 25 soru bulundu
Karbonat, antiseptik özelliği sayesinde ortamda bulunan kötü kokuları kolaylıkla bitirebilir.
Kötü Kokuları Giderme
Ayrıca, balık gibi besinlerden dolayı ellerinizde bir türlü gideremediğiniz kötü bir koku varsa, kahve telvesini ellerinizde iyice ovaladıktan sonra yıkamak, kötü kokulardan kurtulmaya yardımcı olur.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Çok fazla kahve içilmesi de idrarın kokmasına sebep olabilen bir durumdur. Kahve sindirimden geçtiği zaman içindeki maddelerden dolayı kokusu kalır ve idrar çıkışı sırasında da kokuya sebep olur. Çok fazla soğan ya da sarımsak tüketmiş olmak, kuşkonmaz yemek ve diyabetin olması da idrar kokusu yapabilir.
Kahve: Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.
Kahve kokusu Kahvenin insanı rahatlatan ve sakinleştiren kokusunu sevmeyen yoktur. Ayrıca kahve kokusu insan enerji vererek mutlu olmanıza sağlar.
Karbonat, tüm kötü kokuları ortadan kaldırabilecek kadar güçlü bir yapıya sahiptir. Karbonat, antiseptik özelliği sayesinde ortamda bulunan kötü kokuları kolaylıkla bitirebilir.
Bir su bardağının içerisine bir paket kabartma tozunu dökün ve elma sirkesini yavaş yavaş hamur kabartma tozunun üzerine ekleyin. Bu karışımı sigara kokan odaya koyun ve karışımın buharlaşmasını bekleyin. Birkaç gün sonra karışım tamamen buharlaşacak ve odanızdaki sigara kokusu yok olacaktır.
Şayet kahveniz bayatsa, kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider, hem de tazelenir. -Kahvenin kokusu hoş değilse, içerisine biraz saf vanilya koyabilirsiniz.
Kahve ve suyun aynı anda içirilmesi hem yoğun alkol kokusunu ortadan kaldırmak hem de alkolün sebep olduğu sıvı kaybını telafi etmek için tercih edilmektedir. Mentollü veya Naneli Sakız Çiğnemek: Nane ve mentolün ferahlatıcı kokusu, alkolün neden olduğu ağız kokusunu yok etmek için birebirdir.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Durgun hava. Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Bir kap içinde bir miktar sirke ve içme suyunu karıştırın. Bu karışımı kahve lekesi olan bölgeye dökün. Sirkeli su karışımının lekede bir süre kalmasını bekleyin. Daha sonra ılık bez ile karışımı döktüğünüz alanı temizleyin.
arı, sinek ve uçan her türlü haşereyi, böceği uzak tutmak için yapılan eylem. 90'larda çokça görülen ırkçı saldırı yöntemi. rüzgarlı havada işe yaramayan arı ve haşere savurucu.
-Soğan kokusunun sertliğine bağlı olarak bu çayı günde birkaç kez için. -Bir bardak sert, sütsüz kahve de deneyebilirsiniz. Limonun ekşi tadı ağzınızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir.
Bir bardak sirke kullanın
Özellikle kızartmalardan sonra, kokuyu gidermeye yardımcı olması için ocakta bir bardak beyaz sirke kaynatın. Ayrıca, daha taze kokan bir mutfakla uyanmak için gece boyunca tezgaha bir bardak sirke de bırakabilirsiniz.
Mutfağınızda yaptığınız yemeğin ardından tüm eve sinen kokudan kurtulmak için limon kabuklarını yakmak etkili bir yöntem. Kızartma kokusu, balık kokusu gibi kokuları yok etmekte çözüm yaratan limon kabuklarını ocakta yakın. Kısık ateşte yanan limon kabukları ortama hoş bir koku yayacaktır.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri