Kakao halsizlik ve yorgunluğa karşı bire birdir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan kakao ile iştah kontrolü sağlanabilir. İçerdiği kalsiyum ile kemik gelişimine katkı da bulunurken, kas kütlesini arttırmaya ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığına iyi gelen kakao tam bir kalp dostudur.
İki yemek kaşığı kakao tozu, vücudunuzun günlük Magnezyum değerinin yaklaşık 'üne sahiptir. Magnezyumun vücudunuza doğal olarak enerji verdiği bulunmuştur. Kakao, anti-inflamatuar antioksidanlar olan flavanollerle doludur. Bu antioksidanların kalbinize ve tüm kardiyovasküler sisteminize yardımcı olur.
Kakaonun sağlık yararları arasında yüksek tansiyon, kolesterol, obezite, kabızlık, diyabet, bronşiyal astım, kronik yorgunluk sendromu ve çeşitli nörodejeneratif hastalıklar bulunur. Kanser riskini azaltmaya ve beyin sağlığının yanı sıra kardiyovasküler tedaviyi geliştirmeye yardımcı olur.
Mutluluk hormonunu arttıran kakao ile pozitif enerjinizin arttığını görebilirsiniz. Antioksidan deposu özelliği gösteren kakao ile kanser gibi önemli hastalıkların meydana gelmesi önlenir. Cilt için de faydalı olan kakao koruma sağlar ve pamuk ile uygulandığı zaman çatlakların iyileşmesini destekler.
Kakaoyu nasıl tüketebiliriz? - Kakao, çay gibi demlenebilir. 1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı kakao koyarak tüketebilirsiniz. - Süt ile içilebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Gün içerisinde yaklaşık 25 gr tüketmeniz yeterli olucaktır. İnsülin direnci ya da diyabet gibi sağlık problemleriniz varsa kakao yerine toz tarçın tercih etmeniz daha sağlıklı olur.
Kakaonun günde bir yemek kaşığı kadar tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor. Son olarak kakao içerisinde bir miktar kafein barındırdığı için genellikle gündüz saatlerinde tüketilmesi öneriliyor.
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
Kakao, hipoglisemik etkisiyle kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Mutluluk hormonunu arttırır. Bu sayede stres ve depresyon riskini düşürür. Ayrıca doğal bir antidepresan niteliğindedir.
Günde bir yemek kaşığı kadar kakao tüketebilirsiniz. Kesinlikle içine şeker ya da tatlandırıcı eklememenizi de önenirim.
Kakao sadece lezzetli değil aynı zamanda hafıza için besleyicidir. Flavonoid adı verilen güçlü bir antioksidan dozu sağlar. Araştırmalar flavonoidlerin özellikle beyin için faydalı olduğunu gösteriyor.
Kakao, içinde serotonin üretimini artıran triptofan ile başta günlük anksiyetelerin azalmasını sağlayan ender besinlerden. Triptofan, eksikliğinde çeşitli kaygı bozukluklarına, depresyona, hafıza problemleriyle beraber odaklanma sorunlarına sebep olabilmektedir.
Antioksidan açısından zengin olan kakao, yüksek oranda bitkisel protein ve kafein içerir. Potasyum, magnezyum gibi mineraller ve E, D, A, tiamin, riboflovin gibi vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Az miktarda kalsiyum ve demir de içeren kakaoda tuz ve karbonhidrat da bulunur.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Kakao çekirdeği; Ruh haline iyi gelir
Aynı zamanda tiamin, riboflavin, niyasin ve B6, E ve K vitamini gibi vitaminler içerir. Vücuda enerji, karbonhidrat, protein sağlarken iyi bir çinko, demir ve sodyum kaynağıdır.
Kakaonun içeriğindeki kafein, yüksek tansiyon değerlerine sahip insanlarda kan basıncını arttırabilmektedir ve glokom hastaları tarafından tedbirli bir şekilde kullanılmalıdır.
İştah açar, hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, böbrek taşlarının atılmasına yardım eder.
Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Kakao: Kakao flavonoidleri, antioksidan etkilerinin yanı sıra kan basıncı düşürücü etkisi ve kalp hastalıklarından korunma sağlaması nedeniyle mutlaka faydalanılması gereken gıdalardandır. En az yüzde 80 oranında kakao içeren bitter çikolataların tüketilmesi, kalp sağlığı üzerinde koruyucu etkiye sahiptir.
Binlerce yıl önce Maya'lar tarafından ilaç olarak kullanılan kakaonun faydaları saymakla bitmiyor. Her gün düzenli olarak bir çay kaşığı kakao tüketildiğinde, vücuttaki iltihabı kurutarak hastalıkları önlüyor.
Sıcak Kakao Tarifi Nasıl Yapılır? Cezvemize sütümüzü aldıktan sonra kakaomuzu, şekerimizi ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Kakaonun içeriğinde vitamin ve protein bulunmaktadır. İçerisinde yüksek miktarlarda antioksidan, yağında karbonhidrat, nişasta, şeker, protein, potasyum, magnezyum ve kalsiyum vardır. Tuz ve demir oranı da yüksektir.
Aslında ürünün içeriği çok basit; Şeker ve kakao tozu. Bu iki temel bileşen ürünün %98'ini oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri