Kakao tozu çiğdir, şeker ve süt ürünleri gibi başka katkı maddeleri içermez. Kakao tozu, kakaodan daha az az acıdır. Kakao tozu, kütlece en az % 20 oranında yağ içermektedir. Kakao tozu, 5,3 ile 5,8 arasında pH seviyesine sahiptir.
İki yemek kaşığı kakao tozu, vücudunuzun günlük Magnezyum değerinin yaklaşık 'üne sahiptir. Magnezyumun vücudunuza doğal olarak enerji verdiği bulunmuştur. Kakao, anti-inflamatuar antioksidanlar olan flavanollerle doludur. Bu antioksidanların kalbinize ve tüm kardiyovasküler sisteminize yardımcı olur.
Kakaonun İçindekiler Nelerdir? Kakao tohumlarında uyarıcı bir madde olan teobromin bulunur. Antioksidan açısından zengin olan kakao, yüksek oranda bitkisel protein ve kafein içerir. Potasyum, magnezyum gibi mineraller ve E, D, A, tiamin, riboflovin gibi vitaminler açısından zengin bir kaynaktır.
Kakao tozu, kakao ağacının tohum kabukları olan kakao çekirdeklerinden gelir. Çekirdekler hasat edilir, kurutulur ve yağlı dış tabakayı (kakao yağı haline getirilebilir) çıkarmak için preslenir ve geriye kalanlar öğütülerek kakao tozu elde edilir.
Organik Naturel kakao tozu
Bir meyvenin içinde yaklaşık 2,5 cm boyunda, 20-40 tohum, yani kakao çekirdeği bulunur. Etli, olgun meyvelerin içinden çıkarılan çekirdekler birkaç gün muz yaprağında mayalandırılır. Daha sonra güneşte kurutulur ve böylece çekirdekler fabrikada işlenmeye hazır hale gelmiş olur.
İlgili 22 soru bulundu
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Toz kakao içilir mi? Kakao tozunun su ya da süt içerisine katılarak içilmesi en yaygın tüketim biçimidir. Kakaoyu özellikle sütlü tatlılar olmak üzere tüm tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Flavanol zengini kakao, kanınızdaki nitrik oksit seviyesini geliştirir, bu da arterlerinizi ve kan damarlarınızı gevşetir ve genişletir ve kan akışını iyileştirir.Dahası, kakaonun “kötü” LDL kolesterolü düşürdüğü, aspirine benzer bir kan inceltici etkiye sahip olduğu, kan şekerini iyileştirdiği ve iltihabı azalttığı ...
Kakao, hipoglisemik etkisiyle kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Mutluluk hormonunu arttırır. Bu sayede stres ve depresyon riskini düşürür. Ayrıca doğal bir antidepresan niteliğindedir.
Kakao halsizlik ve yorgunluğa karşı bire birdir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan kakao ile iştah kontrolü sağlanabilir. İçerdiği kalsiyum ile kemik gelişimine katkı da bulunurken, kas kütlesini arttırmaya ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığına iyi gelen kakao tam bir kalp dostudur.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Kakaonun içeriğinde vitamin ve protein bulunmaktadır. İçerisinde yüksek miktarlarda antioksidan, yağında karbonhidrat, nişasta, şeker, protein, potasyum, magnezyum ve kalsiyum vardır. Tuz ve demir oranı da yüksektir.
Kakaonun sağlık yararları arasında yüksek tansiyon, kolesterol, obezite, kabızlık, diyabet, bronşiyal astım, kronik yorgunluk sendromu ve çeşitli nörodejeneratif hastalıklar bulunur. Kanser riskini azaltmaya ve beyin sağlığının yanı sıra kardiyovasküler tedaviyi geliştirmeye yardımcı olur.
Kakao Kilo Verdirir Mi? Kakao ile ilişkilendirilen sağlık yararları arasında; enerjiyi arttırmak ve yağ metabolizmasını geliştirmek gibi faydaları yer alır. Bu nedenle, daha hızlı bir kilo kaybı için kakao tercih edilebilir.
Kakao sahip olduğu enzimler ve mineraller sayesinde kan şekerini düzenlemektedir. Sürekli olarak kan şekeri yüksekliği problemi yaşayan kişiler için kakao verilmektedir. Kakao bilinen en önemli bitkisel kan şekeri düzenleyicidir. Kakao içeren besinler tüketerek kan şekerinizi düzenleyebilirsiniz.
Kullanımı: Ham Kakao tozunu sıcak-soğuk içeceklerde, yulaf lapası, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz. Saklama Koşulu: Kuru ve serin yer.
Kakaonun hikayesi, Güney Amerika ve Amazon'un yağmur ormanlarındaki kakao ağaçlarını keşfetmekle başlamıştır. Kakao tozu, fermantasyona tabi tutulmuş, kurutulmuş ve kavrulmuş kakao çekirdeklerinden yapılır. Antioksidan içeriği sayesinde vücudun bağışıklığını güçlendirir. Cilt sağlığının korunmasında yardımcı olur.
Organik kakao ya da bir diğer deyişle ham kakao, çekirdeklerin doğal yollarla öğütülmüş halidir. Bu noktada herhangi bir ısıl işlem görmez ve kimyasallarla etkileşimde olmaz. Yani en katkısız hali, mineraller ve besin değerleri açısından bozulmaya uğramamıştır.
Aşağıdakiler süt içermez:
Kakao hamuru, kakao yağı, teneke kutular içinde hindistan cevizi sütü, laktik asit [mjölksyra], laktik asit bakterileri (laktobasiller) ve tereyağı aroması süt içermez.
Kakao ağacının tohumları ya hemen ya da bir süre sonra mayanlandırılır ve ardından kurutulur. Böylece tohumun acı lezzeti kaybolur ve hoş bir koku meydana gelir. Bu taneler kavurularak, un haline getirilip yağı alınır. Sonra yeniden öğütülerek, toz halindeki kakao elde edilir.
Çikolatada yaklaşık 400 mikrogram kurşun tespit ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü, kurşun miktarının kanda bulunma miktarını yaklaşık 2,2 mikrogram olarak belirtiyor" ifadelerini kullandı.
Kakao çok iyi bir magnezyum kaynağıdır. Vücuttaki demir eksikliğini giderir. Çikolata ve kakaoda, bağışıklık sistemini güçlendiren çinko bulunur.
Ham kakao tozu, kakao çekirdeklerinin yüksek ısıya ve kimyasallara maruz kalmadan doğrudan öğütüldüğü katkısız bir ürün çeşidi olarak öne çıkıyor. Kakao çekirdeklerinde doğal olarak bulunan bileşenler, bu ürünlerde de yüksek oranda korunuyor. Ayrıca ham kakao tozunun üretiminde hiçbir yardımcı madde kullanılmıyor.
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
Kakao pişirilmeden yenir mi? Kakao en etkili ve en faydalı besin kaynaklarından bir tanesidir. Kişi ister çiğ ister toz halinde tüketebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri