Bitkilerin bulunduğu bir odada uyumanın hiçbir zararı bulunmamakta; bu genel bir yanlış kanı. Aslına bakarsanız, odanızda bulunduracağınız bitkilerin geceleri zararı olmadığı gibi, gündüzleri de dikkate değer bir faydası bulunmamaktadır.
Uyku Kalitesini Artırma: Bazı kaktüs türleri, geceleyin oksijen üreterek uyku kalitesini artırabilir ve odanın daha temiz bir atmosfere sahip olmasına yardımcı olabilir.
Dolayısıyla kaktüslerin ortamdaki radyasyonu büyük miktarlarda ve insanları radyasyondan korumak amacıyla soğurduğu iddiası biyolojiyle de çelişir. Kaktüs bitkisi sadece kendi üzerine gelen çok az miktardaki radyasyonu absorbe edebilir, odadaki bütün radyasyonu çekemez."
Evet, artık açıklamanın vakti geldi. Pek çok kişi tarafından doğru olduğu bilinen "Yatak odasında bitki bulundurulmaz!" inancı tamamen yanlış. Uzmanlar, bitkiler geceleri karbondioksit yaydığı için havadaki oksijeni azalttığını ancak bu durumun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını söylüyor.
Tüm bitkiler geceleri karbondioksit salmaz.
İlgili 31 soru bulundu
Bunun henüz bilimsel açıdan kanıtlanmış bir sonucu olmasa da kaktüs yetiştirmek ve onun büyüdüğüne şahit olmak negatif duyguları silmektedir. Evde yer alan yeşil gövdeli, dikenli ya da çiçekleri kaktüsler sayesinde pozitif enerjiler hissedilir ve aile üyeleri bu enerjiden faydalanabilir.
Birçok çeşidi bulunan kaktüsün boyları 12 metreye kadar ulaşabilir. Çok fazla su ve yağış istemeyen bir yapıya sahip olan kaktüs, evlerde de rahatlıkla yetişebilir. Kaktüslerin dikenleri bazı cinslerde zehirli olabilir. Zehirli olmasa bile kaktüs dikeni ele battığında çok can yakar ve çıkarılması zordur.
Sıcaklık, ışık ve nem: Kaktüs, bolca güneş almayı ve sıcağı seven bir bitki olduğundan onu evin en çok güneş alan yerlerinde yetiştirmeye özen gösterin. Pencere pervazlarında ya da balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz kaktüslerin yalnızca öğlen güneşine doğrudan maruz kalmasını engelleyin.
Evlerde kullanılması önerilen bu bitkinin hava kalitesini yükselttiği, radyasyonu azalttığı ve stresi düşürdüğüne yönelik açıklamalar da yapılmaktadır. Bunun yanı sıra evde çiçek ya da farklı türdeki bitkileri beslemek zaman harcanması gereken bir süreçtir.
Bazı bitki uzmanları kaktüsün evinizde ya da işyerinizde teknolojik aletlerinizden yayılan radyasyonu emdiğini söylemektedir. Kaktüsün Yararları konusunda bir diğer yaygın bilgi de kaktüsün diğer süs çiçeklerine oranla daha fazla oksijen ürettiği bilgisidir.
Son dönemlerde sıkça talep göre dikensiz kaktüsler 'skulent' olarak adlandırılmaktadır. Kaktüslerin doğal ortamı çöl olsa da evlerde daha uzun yaşamaları ve çürümemeleri için evde de bakılabilecek halde üretildiklerinden güneşe direkt olarak maruz kalmaları halinde tepki verdikleri görülmektedir.
Bitkilerde Solunum;
➢ Fotosentez sonucu oksijenin fazlası atmosfere verilir, ihtiyaç halinde atmosferden karbondioksit alınır. ➢Bitkiler gündüz hem fotosentez hem solunum, gece ise sadece solunum yaparlar.
Gübre bitkinin besinidir. Bitkiler, geceleri ›ş›k enerjisi olmad›ğ› zaman solunum yapar. Bitkiler gündüzleri fotosentez, geceleri ›ş›k enerjisi olmad›ğ› zaman solunum yapar. Bitkiler gündüzleri solunum yaparken karbon dioksit al›r ve oksijen verir; geceleri ise oksijen al›p karbon dioksit verir.
Kaktüs ve sukulent bitkilerin içi su doludur. Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.
Evinizde, ofiste, mutfakta ve aklınıza gelecek her yerde büyümeye uygun olan kaktüs bitkisi, dikenli yapısıyla dikkat çekmektedir.
Kaktüsler, havayı temizler, stresi azaltır, nemlendirir, dekoratif bir görünüme sahiptir ve kötü kokuları giderirler. Özellikle odada kaktüs bulundurmanın birçok faydası vardır. Odada kaktüs bulundurmanın faydaları şu şekildedir: Temiz hava: Kaktüsler, odadaki havayı temizler ve oksijen üretirler.
Kaktüs bitkileri bakımı oldukça kolay olan bitkilerden bir tanesidir. Evde çiçek bakmak isteyen ama her defasında bakım konusunda başarısız sonuçlar alan kişiler için en doğru tercih kaktüs bitkisidir. Kaktüs bitkisi evlere dekoratif hava katarken aynı zamanda faydalı olan bitkiler arasındadır.
Eğer çölde susuz ve mahsur kaldıysanız kaktüsün suyunu içip susuzluğunuzu giderebilirsiniz. Yanlış! İlk olarak su sandığımız şey kaktüsün suyu değil, kaktüsün posasıdır. İkinci olarak o posa zehirli alkaloidler içeriyor olabilir ve bu yüzden ishal olup su kaybından ölebilirsiniz.
Meyveleri temizlemek için kalın bulaşık eldiveni kullanmalısınız,çıplak elle sakın dokunmayın görünen dikenlerinden daha çok görünmeyen dikenleri vardır elinize kaçarsa çıkarması imkansızdır çok fena kaşıntı yapar.!!!
Tavşan kulağı, bol miktarda güneş ışığı almaktan çok hoşlanır. Bu yüzden günde en az 4 saat doğrudan güneş ışığı almalıdır. Mümkünse güneye bakan ve doğrudan güneş ışığı alan bir pencerenin yakınında konumlandırılmalıdır.
Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.
Çoğu kaktüs türü gibi, yılan kaktüs de sağlıklı gelişimi için güneş ışığına ihtiyaç duyar. Yeterli güneş ışığı almaması çiçek açmasını engellerken, bitkinin formunun bozulmasına da sebep olabilir. Yaz-kış gün içerisinde mutlaka ışık alan bir yere konumlandırılmalı.
KAKTÜS ÇÜRÜMESİ
Kaktüsün fazla nemli ortamlarda bulunması veya aşırı sulanması kaktüs köklerinde mantar enfeksiyonu oluşmasına neden olmaktadır. Kök çürüklüğü, köklerinde kaktüs zararları mantar enfeksiyonu ise önce bitkinin köklerinde lekeler görülmeye Daha sonra kökler çürümeye ve ölmeye başlar.
Dikenli görünümü ve korkutucu yapısı olmasına rağmen, kaktüsler kıskançlığı, dikkatsizliği, dağınık düşünceleri ve nazarı yener ve dağıtır.
Kaktüsler her türlü cihazdan, özellikle de bilgisayardan yayılan radyasyonu önlerler. Dolayısıyla herkesin bilgisayar odasında kaktüs bulunmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri