Kök hücre hangi kalça rahatsızlıklarında uygulana bilir? Cevap: Kök hücre tedavileri kısmi kemik ve kıkırdak hasarları, çok ilerlememiş kalça kireçlenmeleri için cerrahi dışı etkin bir tedavi seçeneğidir.
Kök hücre tedavisinin dizde en yaygın kullanım alanı kıkırdak hasarının onarılmasıdır. Kıkırdak hasarı olan hastalarda uygulanan cerrahi işlemlere ek olarak kıkırdak iyileşmesini hızlandırmak ve daha sağlıklı bir kıkırdak dokusu elde etmek üzere kök hücreler kullanılabilmektedir.
Kalça kireçlenmesinde genelde hastalar ilaç tedavisi ve fizik tedaviye başvururlar. Erken dönemde fark edilen kalça kireçlenmesinde kök hücre tedavisi, PRP, kolajen ve diğer destek tedavilerden fayda sağlanır. Ancak ileriki dönem hastalarda başvurulan tek yöntem cerrahidir. Cerrahide kalça protezi yapılır.
Kök Hücre SVF tedavisinde hastanın kendi yağ dokusundan elde edilen canlı kök hücrelerin eklem içerisine enjeksiyon yöntemi kullanılır. Yarım gün süren ve hastanın kendi yağ dokusundan ayrıştırılarak kendi kök hücreleri ile gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir.
Kalça kireçlenmesinde ağrının giderilmesi yanında, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak amacıyla da bazı ilaç tedavilerinden yararlanılır. Fakat bu ilaçların mutlaka doktor tavsiyesiyle ve gözetiminde kullanılması gerekir. Fizik tedavi uygulamaları kalça kireçlenmesi tedavisinde sık başvurulan tedavi seçeneklerindendir.
İlgili 39 soru bulundu
Kalça kireçlenmesi olan kişiler günlük hayatlarında çok uzun süre ayakta kalmamaya, uzun mesafeler yürümemeye ve eğer kilolularsa kilolarını vermeye dikkat etmeliler. Eklem hareketleri gtitikçe kısıtlanacağı için bu kısıtlanmaların engellenmesi için kalça hareketlerini artırıcı egzersizler yapmaları gerekir.
Kalça Kireçlenmesinde Ameliyat Olunmazsa Ne Olur? Kalça kireçlenmesi kendiliğinden gerileyecek, geçecek bir hastalık değildir.
KÖK HÜCRE TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR? Kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edildiği için herhangi bir yan etki ya da alerjik bir reaksiyon oluşturmaz. Sadece yapılan müdahaleye bağlı lokal yan etkiler, %5 oranında ise dizde geçici şişlik oluşturma riski vardır.
Kişiden alınan küçük bir parça dokunun laboratuvarda 3 seanslık çoğaltımı ile her seans ortalama 30 milyonluk, toplamda 90-100 milyonluk hücre çoğaltımıyla uygulanır. 3 seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız 65.000 tl yerine kampanyada 61.000 TL'dir.
Kök Hücre tedavisi kimlere uygulanamaz? Pıhtılaşma önleyici ilaç kullanan, kanama-pıhtılaşma bozukluğu, enfeksiyon, romatizmal hastalıklar ve de bağışıklık sistemi farklı nedenlerle zayıflamış olan kişilere uygulanmaz.
Yaşın artması, obezite probleminin var olması, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlık gibi faktörlerle risk ihtimali oldukça artmaktadır. Hareket halinde kireçlenme ağrıları daha fazla hissedildiği için hastanın dinlenmesi kendini fazla yormaması, ağırlığa maruz kalacağı hareketlerden kaçınması tavsiye edilir.
Avustralyalı bilim adamları balık yağı ve D vitamininin dizlerdeki kireçlenmelerin tedavisinde olumlu etkisi olmadığını ortaya çıkardı.
Genellikle hasta şikayetleri, kasık bölgesinden başlayarak dize vuran ağrılar oluşması şeklindedir.
Tedavide etkinlik yaklaşık 1 hafta sonra başlamakta ve hücrelerin artışı ile her geçen gün artmaktadır. Tedavi sonrası 2 günlük hareket kısıtlaması sonrası hasta günlük hayatına dönebilir. Tek seanslık uygulama yapılır; hasarın büyüklüğüne göre nadiren ek uygulama gerekebilir.
Kök hücre tedavileri hasta konforu açısından oldukça caziptir ve uygulandığı bölgede 6 ay boyunca doku iyileşmesi sağlar. Kök Hücre Dizde Hangi Tedavilerde Kullanılır? Kök hücre ile Menisküs Tedavisi: Menisküs yırtıkları ve dejenerasyonlarında grade II seviyesine kadar kök hücre tedavileri kullanılabilir.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Sürekli kendisini yenileme özelliğine sahip olan kök hücreler, diğer hücrelere dönüşür.Bu hücreler vücudun ihtiyacı doğrultusunda kendini değiştirerek diğer hücrelerin yenilenmesini, olgunlaşması sağlar.
Tedavinin etkisi yaklaşık 2-3 yıl devam etmektedir. Kök hücrenin ciltten alınması, bir süre beklendikten sonra cilde uygulanması ile iki aşamalı bir tedavi uygulanmaktadır. Cilt üzerinde uzun süre kalıcı etkiye sahip olan bu yöntem güvenilir ve sağlıklı bir prosedürdür.
Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer? Enjeksiyon yöntemiyle yapılan kök hücre tedavilerinde kök hücrenin alınması 15-20 dakika sürmektedir. Ardından kullanılan prosedüre göre 45 dakika ile 2 saat arasında kök hücrenin ayrıştırma süreci vardır. Ardından 1 dakika da enjeksiyon süresi vardır.
Lokal anestezi veya sakinleştirici anestezi altında yapılan işlemde kök hücreler kişinin kemik iliğinden veya karın yağlarından küçük bir işlemle alınır ve laboratuvarda çoğaltılır. Çoğaltma işlemi birkaç saat sürer. Bu sırada kişi kök hücre uygulama ünitesinin dinlenme odasında dinlenir.
İshaliniz 24 saatten fazladır devam ediyorsa ve günde 3 kez ve üzerinde ise mutlaka nakil ekibini bilgilendirin. Ağrı, kemik iliği/kök hücre nakli tedavisinin bir yan etkisi olarak meydana gelir.
Kalça kireçlenmesi kendi kendine düzelen bir hastalık değildir. Dışarıdan alınan ilaçlar veya herhangi bir fizik tedavi yöntemi hastalığı iyileştirmez.
Kalça protezinin ortalama 20 sene ve üzerine ulaştığı kaydedilir. Yıllar içerisinde eklem aşınmasına yapılan müdahalelerin de olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Protez cerrahisi ve iyileşme süreciyle ilgili sorularınız için bizlerle iletişim kurabilirsiniz.
Kalça protezi ameliyatı kaç dakika ya da saat sürer? Değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 1,5 ila 3 saat arası sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri