Bunun haricinde park yeri bulamadığınız için kısa süreliğine de olsa aracınızı kaldırıma bırakmayı aklınızdan geçirirsiniz. Ancak bu durum kanunen yasaklanmıştır.Kaldırıma park cezası da hatalı park cezası düzenlemelerine göre belirlenir. Yani 2023 senesinde de ilgili kanun maddesine göre bu cezanın tutarı 437 TL'dir.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Yerel yönetim ( belediyecilik ) yasalarına göre yol sokak ve kaldırımlar kamuya aittir. Yani tüm vatandaşlara aittir hiçbir apartman ev maliki burası benim kapımın önü deyip burayı işgal edemez.
Kimsede dememiş kaldırıma araba mı park edilir diye.. Kimsede dememiş kaldırıma araba mı park edilir diye.. Bir tarafa daha fazla yük binecek.Şayet bu alışkanlık haline getirilirse ve aracın amortisörlerinin çalışma aralığı dar ise zamanla amortisöre zarar verecektir tahminim.
61/1-n: Yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmek. Cezası 436 TL, ceza puanı 10'dur. 61/1-o: Taşıt yolu üzerinde engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek. Cezası 873 TL, ceza puanı 10'dur.
İlgili 22 soru bulundu
bu özelliği kullanmak için reklamsız üyeliğe sahip olmanız gerekmektedir. mobil uygulamamızı indirerek reklamsız aboneliğinizi başlatabilirsiniz. daha bugün kaldırımda yol alan ve kaldırıma park eden polis motorsikletini onun duyacağı şekilde polise ihbar ettim.
Nerelere park edilmemelidir? Park yasaklı alanlar, kaldırım, araba yolu, giriş kapısı önü, özel mülkiyet alanları, ücretli otoparklar gibi alanlara park edilemez. Uygun olmayan yerlere park edilen e-mopedler ceza alabilir ve ya çekilebilir.
Benzer bir şekilde geçiş yollarını kapatacak şekilde durmak, fabrika gibi alanların giriş çıkışını engellemek de trafik kuralı ihlalleri arasındadır. Yanlış yere araç park etmek veya yanlış yerde araçla duraklamanın cezası ise 873 TL'dir.
Park yapmanın ve duraklamanın yasak olduğu noktalarda park etmenin ve duraklamanın cezasının 437 TL olduğu gözlemlenmektedir. Kaldırıma park cezası da buna dahil edilmektedir.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur. Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz. Eğer o binada oturan kişilerde o park alanına ait bir tapu mevcut değilse sizin aracınızın oradan kaldırılmasını talep edemezler.
Kaldırıma par etmek her durumda yasaktır. Park yasağı falan aranmaz.
Kaldırım yoksa ve koyduğun duba araç geçişine engel teşkil etmiyorsa izin alırsın rahat. İzin alarak yaptırmanız daha doğru olur.
155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz. Son olarak Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vererek dava açabilirsiniz.
Belediye zabıta yönetmeliğindeki değişiklikler 18 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmelik ile belediye zabıtasına, kaldırımlara, otobüs duruklarına park eden araçlara ceza yazma ve araçların buralardan kaldırılmaması halinde en yakın otoparka çektirilme yetkisi verildi.
Ceza tespit tutanağında herhangi bir delile yer verilmemişse (fotoğraf, video vs..) cezaya itiraz edebilirsiniz. Park yeri olmaması veya kısıtlı olması sebebiyle yanlış bir yere, yanlış şekilde park etmek zorunda kaldıysanız bu cezalara itiraz edebilirsiniz.
Kişisel park bariyeri kişilerin özel alanlarına, otoparklarına veya sahip oldukları alana istenmeyen kişilerin ve araçların girişini engelleme amacı ile kullanılan bir park bariyeri çeşididir. Park bariyerleri, ortak olarak aynı işi görseler de farklı özelliklere sahip olan farklı park bariyeri modelleri de vardır.
Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.
Bunlara itimat edilmemesi , tereddüt anında trafik vakfı çekiciler işletmesinin 24 saat açık olan 0(212) 275 24 00 - 0(212) 275 37 00 nolu telefonlara ihbarda bulunulması vatandaşlarımızın yararınadır.
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur.
HATALI PARK CEZA MADDESİ
Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.
İçinde oturuyor olmanız parkın hatalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor o yüzden itiraz etmenizin bir işe yarayacağını sanmam. Araç sahibi aracın yanında yada içindeykende ceza yazılabilir fakat araç çekilemez. Kural böyle.
Kanuni olarak ele alırsak konuyu; Trafik Kanununda kaldırıma park diye bir ceza yok, park yapılmaz diye geçen yerlere park etmişse ceza kesilebilir, yani Trafik Polisine şikayet ederseniz sonuç alamazsınız. Ancak 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kaldırıma park etmek YASAKTIR !
- Sol şeritte (raylı sistemin bulunduğu yollar hariç). - Yaya ve okul geçitleri ile diğer geçitlerde. - Kavşaklarda, tünellerde, rampalar ve bağlantı yollarında ve buralara yerleşim birimleri içinde 5 metre, yerleşim birimleri dışında 100 metre mesafede. - Görüşün yeterli olmadığı tepe üstüne yakın yerlerde.
Mücbir sebep dışında karayolu gibi taşıt yollarına araç park etmek, Yaya geçitlerine park etmek, Süre ya da gün kısıtlaması gibi kuralları olan bölgelere araç park etmek, Engelli park alanları gibi kurala tabi alanlara park etmek, hatalı park olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri