Peki bu kalekim boya tutar mı? Tutar..
Aynı zamanda üzerinde renklendirme yapılarak, zevkinize daha uygun bir görünüme kavuşturulabilirdiniz. Sıva renginin her aksesuarla ve renkle eşsiz bundan dolayı eviniz bir bütün olarak uyumlu olacaktır.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Sıva, uygulandıktan sonra yağmur ve güneş gibi hava koşullarından korunmalıdır. Sıvanın üst katını dış cephe boyaları ile boyayarak dayanıklı hale getirebilirsin. Ancak bu boyama işlemi için sıvanın iyice kurumasını beklemelisin. Bir haftalık bekleme süresinden sonra boyama işleminden daha fazla verim alabilirsin.
KURUMA SÜRESİ (20°C, %65 HR'de)
Dokunma kuruması: 1-2 saat Boya uygulama: 6 saat DİKKAT: Fawori İç Cephe Dönüşüm Astarı kuruma süresi; Su bazlı boya üzerindeki uygulamalarda 6 saat, solvent bazlı boya üzerindeki uygulamalarda 24 saattir (daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir).
İlgili 18 soru bulundu
Boyamaya başlamadan önce hiçbir şekilde atlamamanız gereken adım ise astar uygulamasıdır. Astar boya ile yapacağınız söz konusu uygulama boyanın duvarda daha iyi tutunmasını ve boyanın kalıcı olmasını sağlıyor.
Astar boya, eşit bir boya katmanı sağlamaya yardımcı olur, böylece düzensiz yamalarla karşılaşmazsınız. Çatlakları veya yarıkları doldurur, böylece ana kat olan renk süper pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Astar aynı zamanda yüzeyi kapatır ve nemin nüfuz etmesi veya paslanma gibi durumlardan korunmasına yardımcı olur.
Dış cephe boyası uygulamasından önce işlem sırasında kullanılacak astar boyasının su ile inceltilmesi gerekiyor. İnceltme işleminin ardından hazır olan astar boyası gerek fırça gerekse rulo kullanılarak duvara uygulanıyor. Evin dış cephesine astar çekme adımından sonra ise kurumaya bırakıldığı görülüyor.
Alçı olmayan duvar herhangi bir boyayla boyanabilir. Bunun önünde herhangi bir engel yoktur. Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir. Buradaki en büyük engel, alçısız duvarların boyayı tam çıkartmamasıdır.
Dış cephe boyası, kullandığınız boya türüne ve iklim şartlarına bağlı olarak 5 ila 10 yıl dayanabilir. Bu nedenle, yüzeyi düzgün bir şekilde hazırlayarak ve yeniden boyanan dış cephe tipine uygun bir boyaya yatırım yaparak kullanım süresini uzatabilirsiniz.
Fayanslar buhara ve neme maruz kaldığından dolayı kalıcı ve sağlam bir boya olması için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
Boyadığınız yüzey çok belli olur ve bu da istenmeyen bir görüntüdür. Sıcak su dayanımları sıfırdır. İstediğiniz kadar (7 gün, 10 gün, 1 ay) bekleyin sıcak suya temas ettiğinde tüm boya fayansın yüzeyinden soyulur, kalkar.
Öncelikle hayal ettiğiniz fayansa kavuşabilmek için bilmeniz gereken bazı detaylar vardır. Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Fayans boyama tekniğini ev ya da ofis dekorasyonlarında veya fayans kullanılan diğer alanlarda uygulayabilirsin. Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Pürüzsüz bir duvar için tüm yüzey Bi'Boya İnce Akrilik Macun veya Bi'Boya Çimento Macun ile düzeltilmelidir. Yüzey uygun renkte Bi'Boya Silikonlu Astar Trendy ile astarlanarak zemin hazırlığı tamamlanır. Yüzeyin tamamı istenen renkte Bi'Boya İpek Mat Trendy ile 2 kat boyanır.
Leke tutmayan tertemiz duvarlar
Boya üzerinde oluşan film tabakası sayesinde su bazlı lekeler duvara nüfuz etmiyor. Üstün su itme özelliği ile de sıvılar boya üzerinde boncuklanma efekti oluşturarak yayılmadan akıyor ve i duvar boyası üzerinde oluşabilecek lekelei de bu sayede minimuma düşürülüyor.
Boya neden pütürlü ve lekeli görünebilir? Pütürlü ve lekeli görüntü son katın, bir önceki katın pütürlü yüzeyine uygulanmasından, astar katının tam kurumamış olmasından veya yüzeyin temizliğinin yeterince iyi yapılmamış olmasından kaynaklanabilir.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Güzel bir sonuç elde etmek için tek kat yeterli değildir. Duvarlarınızda boyanın homojen bir görünüm kazanması için en az iki kat gereklidir.
Duvar boyası ne kadar önemliyse dış cephe astarı da bir o kadar önemlidir. Boyanın dayanıklılığını artıran ve uzun ömürlü olmasını sağlayan dış cephe astarı uygulama yaparken olmazsa olmazlardan biridir.
Su bazlı boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. İç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu boyalar, duvarlar, tavanlar, ahşap yüzeyler, metal yüzeyler, beton gibi farklı malzemeler üzerine uygulanabilir. Aynı zamanda dış cephe boyamalarında da tercih edilen bir seçenektir.
Boya öncesi astar uygulaması, ilk başta ekstra bir masraf gibi gelebilir. Ancak bu çok yanlış bir düşünce. Astar uygulama sonrası iki kat boya yeterli gelecekken, astar uygulanmadan yapılan işlemlerde daha fazla boya kullanmak gerekir. Bu da daha yüksek masraf ve zaman kaybı anlamına gelir.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Fırça veya rulo izi genellikle, işçilikle birebir bağlantılı bir problemdir. Sorunun ortadan kalkması için, kestirme yapılan fırça ile uygulanan noktalarda boyanın lejant bilgileri doğrultusunda inceltilmesinde fayda vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri