Genelde kötü lpg aldığımda menzilim düşer, performans düşer, yüksek devirde de tekleme olur.
Bunu nasıl kontrol ederiz derseniz; LPG pompasının ekranının olduğu yerin altında veya yanında ibreli bir basınç göstergesi olması zorunludur. İşte o gösterge 9 bardan aşağı gösteriyorsa hileli bir pompadasınız demektir.
Bozuk bir lpg kalibrasyonu; en belirgin şekilde sabah benzinle olan ilk çalışmada sorunlara sebep olur. Araç, çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etme meyillidir. gaz yemez yada geç tepki verir, stop eder. Tekrar edilen marş düzgündür ancak motor ısınıp lpg'ye geçene kadar bu şekilde devam eder.
* OTOGAZ beynindeki gaz geçişini düzenleyen diyaframın (tamir takımının) kalın (genelde sonradan takılan ve orijinal olmayan tamir takımıdır bu) olmasından dolayı OTOGAZ ayarı iyi yapılamaz.Bu durum araçta çekişinin düşmesine sebep olabilir.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.
İlgili 15 soru bulundu
1- LPG ayarı ve motora giren hava miktarı düzensiz ise veya yanlış yapılmışsa özellikle düşük devirlerde ve kalkışlarda LPG'de silkeleme sorunu ortaya çıkar. 2- Gaz kesici içerisinde bulunan gaz filtresi uzun süre değişmediyse seyir halindeyken tıkanıklığa neden olup araçta tekleme sorununu ortaya çıkarabilir.
LPG Regülatör beyni içerisinde bulunan su diyaframında yırtılma delinme olması durumunda motor suyuna gaz karışarak su horumlarının şişmesine araç su dolaşımının zayıflamasına hatta aracın hararet yapmasına yol açmaktadır.
AFR ayarı yapılmamış araçlardaki semptomlar nelerdir? AFR kalibrasyonu yanlış yapılmış LPG kiti, rampalarda güç düşüklüğü, tekleme, silkeleme, stop etme gibi sorunlara neden olur. Aracın fakir karışımda çalışmasından kaynaklanabilecek hararet ve sübap yakma problemleri ortadan kalkar.
LPG Ayarı Kötü İse;
Boğulma olabilir. Silkeleme olabilir. Patlamalar oluşabilir. (patlama, yakıtın verimsiz yanması sonucu pötürdeme yapması anlamına gelir.) Aracın performansında düşüklük olur.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir.
hayır bozulmaz. Göksenin Arda bunu beğendi.
Genelde kötü lpg aldığımda menzilim düşer, performans düşer, yüksek devirde de tekleme olur. Sizinki ya çok çok kötü lpg, ya da (lpg kitinin ne zaman takıldığını bilmiyorum ama) kit problemi olur.
Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu. Ağırlıkla iki marka üzerinde yoğunlaşan oylamada son 3 marka haricinde oy oranlarında kopmalar yaşanmadı.
Shell. Performansı oldukça iyi hatta en performanslı en iyi otogaz diyebiliriz. Menzil olarak 430km kadar fakat bazı istasyonlarından alınan LPG ile 440-450 arası gidilebiliyor. Sonuç olarak en çok tercih edilen lgp markası ve en iyi lpg olarak Shell otogaz tavsiye edilmektedir.
Motoru 3000-3200 arası bir devire getirip bu devirde sabit tutun. Daha önce sonuna kadar açılan üst limit ayar vanası yavaş yavaş kısılır. Motorun tepki verip devrinin düşmeye başladığı anda vanayı kısmayı bırakın. Yüksek devirli araç kullanmayı seviyorsanız biraz daha açabilirsiniz.
son hıza bir etkisi olmaz ancak ivmelenme ve çekişe etkisi olur. hava ayarı motora giren havayı her daim belli eder ; hava ayarını tam sıkarsanız karbüratörde sızıntı kaçak felan yoksa gaz verilmiş halde motor sönmez ama yüksek devirde keser, devirlenemez.
Araç motorunda büyük bir işlem ( supap değişimi-komple motor vs)yapılmadığı ve LPG sistemine herhangi bir müdahale olmadığı sürece bozulmaz. Mevcut LPG Ekipmanları sağlam ve stabil kaldığı müddetçe de yeniden ayar yapmaya gerek yoktur. Periyodik Filtre değişimi, aracın periyodik bakımı gibi işlemlerde ayar bozulmaz.
Kalibrasyon, genelde araç benzinde çalışırken rölantide benzin enjektör açılış süresini kaydeder ve sonra da gaza geçip gazda çalışırken kaydedilen benzin süresinin sabit kalmasını sağlamaya çalışır (gaz süresinin değil). Sonra da rölantide elde ettiği verilere göre tüm devirlerde haritayı oluşturur.
Lpg regülatörü basınç değerinin ise 1 ile 1,2 basr arasında olması gerekir.
Dolum için ideal basınç değeri 9-13 bar arasıdır.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Bu arıza bazı araçlarda hararetin yükselmesine performas kaybına en önemlisi zaman içinde silindir kapak contasını yakmasına yol açar. Araç sahiplerinin şüphe duyduklarında veya en azından yılda birkez yedek su deposu açıp gaz kokusu varmı yokmu kontrol etmeleri pahalı masraflardan kurtulmalarına neden olur.
LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Gaza Geçmeme Sorunu: Bazı otomobil gaz sistemlerinde LPG enjektörü arızalandığında, LPG ecu enjektör arızasını algılayarak aracın benzinle çalışmasını engelleyerek benzine geçecektir. Birçok marka LPG enjektörü arızalandığında gazın yüksek hızlarda benzine geçmesine neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri