Sadece buranın önünde, ücretli şemsiye şezlong bulunuyor. Plajın geneli doğal sit alanı olduğu için bakir havasını koruyor. Açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir denizi var. Genelde eksik olmayan rüzgarı sayesinde rüzgar sörfçülerinin de tercih ettiği bir nokta.
Dünyanın en uzun doğal plajlarından birine sahip Patara. Kalkan'a kadar gelmişken bu güzelim antik kenti ve sahilini görmeden sakın dönmeyin. Kumu incecik, denizi sığ ve genelde dalgalı.
1 – KALKAN HALK PLAJI
Kalkan Halk Plajı kumsalın çakıllı yapısından dolayı dalga olduğu zamanlarda dahi deniz berraklığını yitirmiyor. Deniz altından kaynayan ve dağlardan gelen soğuk suları taşıyan bir nehrin bulunduğu plaj oldukça bakımlı ve temiz.
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir.
Çok dalgalı ve tehlikeli bir plaj.
İlgili 18 soru bulundu
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Oldukça temiz bir kumsala sahip olan koy, Kapıdağ Yarımadasının kuzeyinde yer aldığı için deniz sık sık dalgalı olabiliyor.
Patara Plajı alabildiğine uzun olup, yoğun rüzgar nedeniyle deniz oldukça dalgalıdır. Yüzmeye çalışırken biraz yorulabilirsiniz çünkü dalgalar kulaç atmanıza engel olmaktadır. Denizin seviyesi girdiğinizde direkt olarak derinleşmemekte, deniz oldukça sığ bir yapıya sahiptir.
İri kumlu sahili ve hafif çakıllı denizi olan beachte deniz genellikle dalgalı durumdadır. Kumsal alanının geniş olması, çocuklu aileler için tercih sebebi olabilirken; plajın temizliği ise düzenli olarak yapılmaktadır.
Patara Plajı'nda Yüzülür Mü? Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz'de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
Alanya'nın en güzel plajlarından olan damlataj plajı, damlataş bölgesinde olup turistlerin ve yerlilerin sıkca rağbet ettiği yerlerden biridir. Masmavi sularında, dalgasız bir deniz deneyimi ve müthiş kültürel manzaralarından dolayı tercih edilen plajdır.
Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan İnceboğaz halk plajı ücretsiz olan bir plajdır. Açık deniz ve koya bakan iki tane plajı olan bu plaj yerli turistlerin en çok uğradığı yerlerden bir tanesidir. İnceboğaz halk plajı dalgasız bir denize sahiptir.
Altınkum Plajı'na gidenlerin yorumları:
Açık deniz ve dalgakıran olmadığından denizi bazı günler dalgalı olabiliyor. Alternatifi olarak en yakın ama kalabalık olan pırlanta plajınıda tercih edebilirsiniz.”
Kalkan Halk Plajı
Mavi bayraklı olan plaj; su kalitesi, su temizliği ve çevre temizliği konusunda oldukça başarılıdır. Plaj kum yerine çakıl ile doldurulduğundan denizden çıktıktan sonra kumların üstünüze yapışması gibi bir durum söz konusu değildir. Kalkan'ın iklimi sayesinde yılın dokuz ayı denize girmeniz mümkündür.
Kalkan'da Sonbahar
Kalkan, denizelliğinin etkisi ve Akdeniz ikliminin ılımanlığı sayesinde sonbahar aylarını da yaz ayları gibi geçirebileceğiniz bir bölge. Zira daha önce de belirttiğimiz gibi kuzey ülkelerinden Kalkan'a gelen turistler sonbaharda da denize girmeyi, deniz mağaralarını gezmeyi ihmal etmiyorlar.
Kaş plajlarının belki de en bilineni Kaputaş Plajı. “Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen Kaputaş Plajı, bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kaş'a 20, Kalkan'a ise 7 kilometre uzaklıkta yer alan bu güzel plaj, coğrafi oluşumundan dolayı “Kanyonağzı Plajı” olarak da isimlendiriliyor.
Ölüdeniz adı gibi oldukça sakindir ve kıpırtısızdır. Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır.
640 kilometrelik sahil uzunluğu ile birlikte Türkiye'nin deniz turizmi bakımından popüler tatil merkezlerinden olan Antalya'nın Konyaaltı, Belek, Alanya, Lara, Kemer, Finike, Demre ve Kaş bölgelerinde birbirinden güzel plajlar yer almaktadır.
Kleopatra Plajı'nın Eksileri:
Kalabalık (Kleopatra Plajı maalesef geceleri bile kalabalık.) Denizinin dalgalı olması
Patara kumsalı, çevredeki kumsallara göre daha uzundur. 18 km uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşır. Kumu ince, denizi sığdır.
Patara Plajı'nın denizi genel itibariyle sığ bir yapıdadır. Bu bakımdan yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilebilmektedir. Antalya'nın en çok rüzgar alan plajlarından biridir.
Patara Plajı Kaş'a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı.
Denizi dalgalı değildir ve bir çok koyu mavi bayrak almıştır, suyu tertemizdir. Ekim ayının sonuna kadar denize girebilirsiniz. Akbük Beldesi'nde yılın 8 ayı güneşli geçer, nem oranı ideal olduğundan dolayı yaz sıcaklarını rahat geçirmemizi sağlar.
Sahil taşlı, deniz berrak, çoğu zaman dalgasız ama derin ve kayalıklı.
Rüzgarlı ve dalgalı günlerde kıyılarda oluşan “Çeken Akıntılar” her yıl çok sayıda insanın boğulmasına neden oluyor. Böyle günlerde kesinlikle denize girmemek gerekiyor. Dalgaların şiddeti arttıkça boğulma tehlikesi de büyüyor… Çeken Akıntı aniden oluşabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri