Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme. Kalın bulgurlar ise suda yıkanıp temizlenmeye yine ihtiyaç duyulmayan türden.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez. 3- Bulgur sanılanın aslına çok kolay hazırlanabilen bir besindir.
Kullanım Talimatı: Ürünü kullanmadan önce ıslatmayınız veya yıkamayınız. Pişirme esnasında 1 su bardağı bulgura, 2 su bardağı su kullanınız.
Katkı Maddesiz, El Değmeden Üretilmiş Bulgur
Yüksek rakımda yetişen kaliteli buğday yıkandıktan sonra sonraki süreçte el değmeden işlenmektedir. Dolayısıyla Duru Bulgur'un pişirilmesi öncesinde yıkanmasına da gerek kalmamaktadır.
İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor.
İlgili 16 soru bulundu
Bulgurlar, genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketleniyorlar. Bu sebeple yemek yapmadan önce bulgurları yıkamanıza gerek yok. Özellikle ince bulgur suyla temas ettiğinde, yapısı gereği çok ince olduğundan çok çabuk su çekiyor. Bu sebeple ince bulguru hiç yıkamamalısınız.
Bulgur olarak tercihleri ise genelde iri pilavlık köy bulguru. En önemli püf noktalarından biri ise pilavı çok kısık ateşte karıştırmadan pişirmek. Tanecikler küçülünceye, çıtır çıtır sesler çıkarıncaya kadar bu şekilde kavuruyorlar. Bu sayede pilavlar tane tane oluyor, birbirine asla yapışmıyor.
Bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi suyu çok sevmektedir. Bu yüzden eklediğiniz bulgur kadar su ekleyip, sonradan ekstra olarak bir su bardağı daha su eklemelisiniz. Diğer önemli bir nokta da bulguru hangi bardakla ölçerseniz yine aynı bardakla sıcak su ekleyerek tam kıvamını bulmaktır.
Kısır yapımında genel uygulamalardan biri de bulguru tek başına ıslatmaktır. seçenekleri ekleyip de ıslatabilirsiniz. kısırın lezzetini garantileyin.
en kısık ateşte 2 su bardağı bulgura 4 su bardağı soğuk su ekleyince tarif tam tutuyor.
Başbaşı bulgur, buğdayın sadece üst kabuğunun çıkarılmasıyla üretilen iri taneli, Duru Bulgur'a özel bir bulgur çeşididir.
Bulgur diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Kilo almak istemeyen kişilerin uzun süre tok tutan ve kan şekerini dengeleyen besinleri tercih etmeleri gerekir.
Lezzetinden doyum olmayan pratik iri bulgurlu kısır. Normal pilav yapar gibi tencereye bir çay bardağı yağımızı kızdırıyoruz. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz iki su bardağı bulgurumuzu ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı tuzumuzu serpiyoruz ardından iyice kavuruyoruz.
“Kısırlık bulgur nedir?” sorusunun cevabını merak eden bireyler için kısırlık bulgur, normal bulgurun incesidir.
marketten yemek yapmak için aldığımız: fasulye, pirinç, nohut, bulgur, mercimek gibi bakliyatlar sıcak ortamlarda kurtlanır, böceklenir hatta evrim geçirerek kanatlılara dönüşürler. tabii ki biz böyle ürünleri almayız, soframızda bulundurmayız. hatta evde böyle bir duruma maruz kalırsak, kurtlu ürünü çöpe atarız.
Araştırmalar bulgurun rengi ne kadar sarıysa, ne kadar parlaksa, işlenme oranının o kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bunun sonucunda bulgurun en önemli bileşenlerinden biri olan lif oranı, besin değeri ve lezzeti düşüyor.
İnce bulgur yapısı gereği çabuk su çeken ve şişen bir yapıya sahipken kalın bulgurlar daha uzun süre pişirilmeye ihtiyaç duyan bir bulgur türü. Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok.
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Kısır yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta kısır yapacağınız bulgurun iyi şişmesi, bunun içinde bulgur ve su oranı ayrıca bekleme süresine dikkat etmek gerek. Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde.
Tenceremize yağı alıyoruz. Orta ateşte yağ eridikten sonra tel şehriyeyi ekliyoruz rengi kızarınca bulguru ekleyip bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Sonra sıcak suyumuzu bulguru ölçtüğümüz kaseyi kullanarak 2, 5 kase su ekliyoruz. İsteyen et suyu tavuk suyu ile yapabilir.
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Bulgurun gaz yapmaması için bulgur tüketimi sonrası C vitamini içeren gıdalar tüketmek gerekmektedir. Limon, portakal, greyfurt gibi gıdalar gaz oluşumunun önüne geçmektedir. Ayrıca gaz ve şişkinlik sorunu yaşayan kişilerin doktora başvurması gerekebilir.
Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın. Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Bulgur Pilavı İçin Pişirme Önerisi
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmelisiniz.
pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından soğuk suyla yıkadığımız bulguru atıyoruz iyice kavuruyoruz. Daha sonra salçayı koyup tekrar kavuruyoruz 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kaynatıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra ocağı söndürüp 2 tatlı kaşığı nane atıyoruz ve bekletiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri