Kullanılan ilaçlar da adet dönemlerinin uzamasına sebep olabilir. Adetin uzun sürmesine yol açabilen ilaçlar şunlardır: Uzatılmış doğum kontrol hapları Kan sulandırıcı ilaçlar.
Kan pıhtılaşma hastalıkları ve kan sulandırıcılar (aspirin, heparin gibi) da kanamayı arttırıp aynı zamanda adet siklusunun ara döneminde de kanamaya neden olabilmektedir.
Bazı iltihap önleyici ilaçlar, kan sulandırıcılar ya da hormon ilaçları adet kanamasını etkileyebilir. Doğum kontrolü haplarına devam etmek veya bunları almayı bırakmak, anormal kanamaya neden olabilir.
Adet kanamasını artırabileceğinden dolayı menoraji sırasında tavsiye edilmez.
İbuprofen veya naproksen sodyum gibi NSAID'ler, adet kan kaybını azaltmaya yardımcı olur. NSAID'ler, ağrılı adet kramplarını (dismenore) rahatlatmanın ek yararına sahiptir. Traneksamik asit. Traneksamik asit, adet kan kaybını azaltmaya yardımcı olur ve sadece kanama anında alınması gerekir.
İlgili 40 soru bulundu
Kesilmeyen adet kanaması neyin belirtisi? Böbrek ve karaciğer sorunları da adet düzensizliğinin nedeni olabilir. Kesintisiz menstruasyon aynı zamanda tiroid hormon sorunları veya yetersiz çalışmasından da kaynaklanabilir. Kesintisiz adet kanaması, polikistik over sendromundan da kaynaklanabilir.
En popüler ilaç Primolut Noretisteron adlı bir haptır. Primolut Noretisteron, içeriğinde noretisteron adlı bir hormon barındıran ilaçtır. Bu hormon, vücutta progesteron benzeri etki göstererek rahim iç tabakasının dökülmesini ve adetin başlamasını engeller. Bu sayede adet dönemi ertelenebilir.
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
Aspirin, coraspin, ecopirin, tromboliz, drisentin, plavix, plavidol, aterix vb. gibi kan sulandırıcı ilaçlar ve coumadin gibi pıhtılaşmayı geciktirici ilaçlar kanamaya yatkınlık durumu yaratırlar.
Özellikle hipertansiyonu (yüksek tansiyon) kontrol edilemeyen ve / veya münferit vakalarda potansiyel olarak yaşamı tehdit edebilecek, antikoagülanlarla (kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar) eş zamanlı tedavi gören hastalarda serebral (beyin) kanama gibi ciddi kanamalar bildirilmiştir.
PIHTIÖNLER(KAN SULANDIRICI) İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ NELERDİR ? ➢ KANAMA o Pıhtı oluşumunu engellediğimiz için yan etki olarak kanama gözlenebilmektedir. o İlacın yararının yanında kanama ile oluşan risk oldukça azdır o Kanamaların çoğunluğunu düşük riskli kanamalar oluşturur.
Adet kanamasının uzun sürmesinin nedenleri; Hap, deri altı implantı, enjeksiyon gibi doğum kontrol yöntemleri adet kanamasını uzatabilir. Çünkü kadınların hormon dengesini bozan bir durumdur. Dünyada doğurma çağındaki kadınlarda %10 oranında görülen polikistik over sendromu da adet kanamalarının uzamasına yol açabilir.
Bu hastalıklardan bazıları ise çölyak hastalığı, böbrek ve çölyak hastalığı ve bazı kan pıhtılaşma bozuklukları olarak sayılabilir. Bazı İlaçlar: Bazı kan sulandırıcı, antidepresan, antihistaminik ve parkinson ilaçları, yan etki olarak vajinal kanamalara sebep olabilir.
Aşırı Adet Kanaması Tedavisi
Miyom, polip gibi durumlarda ameliyat hatta rahmin alınması bile söz konusu olabilmektedir. Ameliyat gibi cerrahi işlem gerektirmeyen durumlarda ilk olarak ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Genelde doktorlar kanamayı azaltmak hormonlu spiral kullanmaktadır.
Hamile kalmayan kadın rahimleri kendilerini bir sonraki ay için hazırlamaya başlamakta ve bu sebepten dolayı iç dokularını kanamayla dökmektedir. Bu kanamaların yoğun ve fazla kıvamda olması ciğer gibi parçaların oluşmasını sağlamaktadır.
Genellikle aşırı adet kanamasında ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavide hormon tedavisi, antibiyotik ya da prostaglandin inhibitörleri uygulanmaktadır. Aşırı adet kanamasının engellenmesi için cerrahi işlem de uygulanabilir. Cerrahi işlem dilatasyon ya da küretaj olarak adlandırılmaktadır.
İdeal kan sulandırıcı ilacın gıdalar ve ilaçlarla etkileşimi bulunmamalı, günlük sabit dozda kullanılmalı ve doz ayarı gerektirmemeli, günde tek doz oral yolla kullanılmalı, etkin dozlarda geniş bir güvenlilik aralığı olmalı ve sürekli kan tahlilleri ile izlem gerektirmemelidir.
CORASPIN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
CORASPIN, alkolle birlikte kullanıldığında mide kanaması riski artabilir.
Zararlı pıhtıların oluşumunu ve var olan pıhtıların büyümesini durdurmaya yardımcı olur. Coumadin var olan kan pıhtılarının yok olmasını sağlamaz. Coumadinin etkisi genellikle 24 saat içinde başlar. Etkisi tam olarak 72-96 saat içinde ortaya çıkar.
Tabletler bir miktar suyla birlikte (örneğin bir bardak su), tercihen yemeklerden önce bir bütün olarak yutulmalıdır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği: ECOPİRİN, ciddi karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. 4.3 Kontrendikasyonlar).
Kanama; hafif veya ciddi, dış ya da iç kanama şeklinde olabilir. Önemli olanlardan en sık görülen tipleri mide ve beyin kanamalarıdır. Bu olasılık herkeste farklı olsa da hastaların %2'sinde görülür. Diğer sık görülen yan etkiler; alerji, sarılık, hazımsızlık, mide ağrısı, bulantı, kusma ve baş dönmesi olabilir.
Kan sulandırıcı kullanan hastalar greyfurt, kızılcık veya greyfurt suyu tüketmemelidir. Aşırı zencefil, mango, sarımsak, yeşil çay (haftada 1 ) tüketimi sınırlandırılmalıdır.
Çobançantası bitkisinde bulunan bursik asit kanamayı durduran en önemli etken maddedir.
3) Elma Sirkesi
Mutfakta pek çok alanda karşınıza çıkan elma sirkesi bu defa adet geciktirici yiyecekler listemizde yer alıyor. 1 hafta boyunca günde 1 bardak elma sirkesi ile hazırladığınız içme suyunu içerek, 5 veya 6 gün kadar regl gününü ileri tarihe atabilirsiniz.
Düzen dışı kanamalar olarak adlandırılan ara kanamayı tedavi etmek için belirli hormon tedavisi özellikle progestin içerenler hormon tedavileri tercih edilebilir. Bunlara doğum kontrol hapları, RİA'lar, östrojen yamaları ve diğer seçenekler de dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri