Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Sarı kantaron yağı ciltteki renk farklılıklarının eşitlenmesini destekler. Ayrıca cildin beyazlamasına yardımcı olur. Antiseptik özelliği ile hücre yenileme ve tedavi edici özelliği ile bilinen yağ, vücudun bazı bölgelerinde meydana gelen cilt kararmaları ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
Kantaron bitkisinden elde edilen yağlar, hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Herhangi bir karışım hazırlanmasını gerektirmeden doğrudan cilt üzerine uygulanabilen kantaron yağı yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, kırışıklıkları önlemeye ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.
Eğer kuru bir cilde sahipseniz gönül rahatlığı ile kantaron yağını kullanabilirisiniz. Düzenli kullanımın önemli olduğu kantaron mucizesini kullandıktan üç ay kadar sonra parlak ve güzel bir cilde sahip olacaksınız.
Öte yandan ışıkla tepkimeye giren etken maddeler, kantaron yağının aşırı kullanımına ya da aşırı güneş ışığına maruz kalındığı hallerde ciltte koyu lekelere sebep olabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor. Bu yağı uygulamadan önce cildini güzelce temizlemeli ve tüm kirden arındırmalısın. Yatmadan önce vücudundaki kararan bölgelere ve yüzüne bolca sür.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır.
Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalıdır. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabilmektedir. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
✔️yağı içerek kullanacaksanız gölgede. ✔️deriye sürecekseniz güneşte bekletin.
Sarı Kantaron Yağı Yüzde Haftada Kaç Kez Sürülür? Her ne kadar doğal yağ olsa da sarı kantaron yağının da kullanımında aşırıya kaçılmamalıdır. Sarı kantaron yağını haftada iki kez kullanmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşamları temiz cilt üzerine sarı kantaron yağını uygulayabilirsiniz.
Sarı kantaron yağı, hücre onarıcı ve yenileyici etkisi bulunduğu için topikal olarak düzenli bir şekilde kullanıldığında yara, yanık ve akne izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca diyabetik ayak ülserlerinin yanı sıra diğer lezyonları tedavi etmek için kullanılmaktadır.
Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Tüm bu etkileri sayesinde yaşlanma karşıtı bir etki oluşturan kantaron yağı, kırışıklıkların oluşum hızını azaltıyor. Çillerin ve çeşitli sebeplerle oluşan çatlakların da görünümünü hafifletiyor.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Domates suyu, yulaf unu ve kaymağı iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyerek yüzünüzü iyice durulayın. Limon suyu, gül suyu, yumurta, badem yağı, bal, yulaf unu ve sirkeyi bir kapta karıştırarak cildinize sürün. 30 dakika sonra cildinizi ılık suyla durulayabilirsiniz.
Sarı kantaron İbrahim Saraçoğlu tarafından adet sancıları için önerilir. Ayrıca sarı kantaron adet söktürücü özelliği ile de önerilmektedir. Sarı kantaron adet sancısı için adet dönemlerinde ılık bir şekilde sabah ve akşam aç ya da tok karnına tüketilebilir.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Sabah uyandığınızda ılık suyla cildinizde kalanları temizleyip her zamanki makyaj rutininizi uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde yaklaşık 1 ay sonra cilt renginizin açılmaya başladığını, lekelerin, siyah noktaların yok olmaya başladığını göreceksiniz.
Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, kantaronun hafif güneş yanıklarına kullanılabileceğini, ancak güneş kremi yerine kantaron yağı kullanımı gibi bir hata yapıldığını söyledi.
Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz. sarı kantaron ve sızma zeytin yağı ile hazırlıyoruz. Sarı kantaron otumuzu topladıktan sonra 2 saat içinde sızma zeytin yağı içerisine koyup, aylarca cam kavanozlarda bekletiyoruz. Bu şekilde kantaron özünü elde edebiliyoruz.
Cilt dışında kantaron yağı göze faydalarıyla da bilinir. Özellikle kırmızı kantaron, göz damlası olarak kullanılır ve gözde kuruluğu engeller.
Cildi derinlemesine temizleyen sarı kantaron yağı, gözeneklerin tamamen temizlenmesine yardımcı olur. Böylece hem siyah noktalardan hem de sivilce gibi oluşumlardan kurtulabilirsiniz. Onarıcı etkiye sahip olduğu için gözeneklerin küçülmesi konusunda da büyük bir fayda sağlar.
Kantaron yağının birçok faydası vardır bu faydalarını sıralayacak olursak; Cilt lekelerinin yok olmasını sağlar. Vücutta oluşan kanamayı durdurur. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltte oluşan yaralarda mikrop ve iltihap oluşmasını engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri