Antre kelimesinin Türkçe'deki karşılığı “giriş”tir. Antre, bir evin ana giriş kapısının diğer odalara ve mekânlara dağılımın sağlandığı alanı kapsamaktadır.
Bina girişi, apartman girişi veya evin giriş alanı evinizi profesyonel bir şekilde temsil eden alanlardır.
Antre, evinize giriş kapısının açıldığı ve diğer odalara bağlanan alana verilen genel isimdir. Bu alan, misafirlerinize yaşam alanınız hakkında küçük ipuçları veren bir bölgedir.
Antre (Entree): Ana yemeklerden önce yenen yemek, başlangıç. Antreme (Entremet): Sufle, krep gibi ana yemekle tatlı arasında yenen, hafif şekerli tatlılara dendiği gibi yapımı zor olmayan tatlılara verilen ad.
İlgili 41 soru bulundu
Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır.
Hol dolabı, masası, konsolu aynı zamanda alanı daha sade gösterir ve kullanışlı da kılar. Antreler genellikle koridorlarda da konumlanabilir.
Evlerin giriş bölümü ifade eden için antre, hol olarak da bilinir. Bu bölüm üzerinden diğer odalara giriş sağlanır. Karşılama alanı olarak kullanılan antreler, genellikle sade şekilde tasarlanır. Eve dair ilk algıyı belirleyen bu bölüm çoğunlukla portmanto, ayakkabılık, ayna ve dresuar gibi mobilyaları içerir.
Antre, evlerde giriş kapısının içeriye bakan bölümüne verilen isim.
Soğuk antreler; aynı şekilde soğuk olarak hazırlanan etler (roast beef), tartlar, et jöleleri, galantinler, soğuk şarküteri ürünlerini içerir. hazırlanır. Yanında uygun sos ve patates, sebze garnitürü verilir.
Antre kelimesinin Türkçe'deki karşılığı “giriş”tir. Antre, bir evin ana giriş kapısının diğer odalara ve mekânlara dağılımın sağlandığı alanı kapsamaktadır.
Anglez (Anglaise) usulü pişirme: Suda kaynatarak pişirme. Antre (Entree): Ana yemeklerden önce yenen yemek, başlangıç.
Fransızca kökenli bir kelime olan antre giriş anlamına gelir. Çoğunlukla bina ya da dairelerin içeri girilen, ilk giriş bölümünü belirtmek için mimari bir terim olarak kullanılır. Dairelerde odalar genellikle antre olarak bilinen bölümden açılır.
Kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alandır. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır.
Binanın tamamı için apartman bloku tabiri kullanılır. Bir konut binası içinde diğerlerinden bölmelere ayrılmış ve bağımsız bir birim oluşturan odalar kümesini adlandıran "apartman" (Fransızca appartement) kelimesi Türkçe kullanımda birkaç bağımsız konut birimini içinde toplayan bina anlamını taşımaktadır.
Apartmanlarda ve sitelerde ortak kullanım alanı olarak sayılmasa da binada kapı önleri ortak geçiş alanı olarak değerlendiriliyor.
Koridorları geniş gösteren renkler genellikle açık tonlardır. Bu bağlamda beyaz kullanmak istemiyorsanız; açık mavi, yeşil gibi renklerden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda krem, bej gibi soft renkler de holün daha geniş olmasını sağlar. Ferah bir koridor, her zaman daha iyi hissetmenize olanak tanır.
Dresuar, işlevi genel olarak sehpaya benzeyen bir mobilya türüdür. Genellikle evlerin girişlerinde, antre kısımlarında konumlandırılır.
Evlerde giriş kapısının içeriye bakan bölümleri antre olarak adlandırılır. Ayakkabı dolabı, dresuar, puf, ayna gibi eşyalar, evin girişinde bulunur. Antrelerde ayrıca askılık, dolap ya da ayakkabılık gibi mobilyalar da sıklıkla kullanılır.
iş yerinde çalışan insanların mola vermek yerine kullandıkları kelime.
Porselen zemin karoları, son derece dayanıklı oldukları ve sürekli bakım gerektirmedikleri için antre ve koridor zemini için en ideal çözüm sayılabilir.
Antre kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Antre kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı entrée şeklindedir.
Dresuarlar genellikle yatak odası, yemek odası ya da antre gibi alanlarda kullanılsa da banyolarda da kullanışlı hale gelen ürünler arasında bulunur. Banyolarda dresuarları havlularınızı ya da tuvalet kağıtlarınızı depolayabileceğiniz bir yer olarak değerlendirebilir, banyolarınıza hoş bir hava katabilirsiniz.
Yatak odalarında ekstra alan ihtiyaçları için kullanılan, yatağın yanına konulan ve üstü masa gibi kullanılmaya elverişli çok amaçlı dolaplara komodin denir. Komodin günümüzde çoğu yatak odasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Halk arasında yaygın olarak şifonyer, konsol veya çekmeceli dolap olarak da bilinmektedir.
İnsanlar küçük sandıklardan masalara, yan sandalyelere ve hatta küçük taburelere kadar her şeyi komodin olarak kullanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri