Kapı Vizesi Kaç Günde Çıkar? Yunan kapı vizesinin çıkış süresi 4 ila 6 iş günü arasında değişmektedir. Vize işlemlerinizin seyahat tarihiniz itibariyle sonuçlanabilmesi için başvurunuzu seyahat tarihinize en ez 4-6 iş günü kala yapmanız tavsiye olunur.
Kapı vizesi güncel ücretleri başvuru yapılacak seyahat acentası aracılığı ile öğrenilmektedir. Yunanistan kapı vizesi başvuruları 4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Yunan kapı vizesi başvuru işlemleri ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasının mümkün olabilmesi adına bazı prosedürler var.
Yunan adaları kapı vize uygulaması Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Rusya vatandaşlarının kısa süreli Yunan Adaları seyahatlerinde gerekli olan Yunan vizesi işlemlerini kolaylaştıran bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan için kapı vize uygulaması devam etmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir. Sınır kapılarında vize verilmesi uygulaması bulunmamaktadır.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Kapı vizesi kısa süreli olarak geçerlidir ve genellikle seyahat acenteleri aracılığı ile alınır.
Yunan Adaları Kapı Vizesi ile Hangi Adalara Giriş Yapılabiliyor? Yunanistan kapı vizesi ile birbirinden güzel 6 Yunan adasını ziyaret edebilirsiniz. Bu adalar arasında Sakız (Chios), Kos (İstanköy), Midilli (Lesbos), Sisam (samos), Meis (Kastellorizo) ve Rodos adası yer alıyor.
Yunanistan Konsolosluğu değerlendirmesi ile birlikte Yunanistan vize başvuruları 7 ila 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Seyahat planı ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamak adına başvuru işlemlerinin en az 1 ay öncesinden yapılması oldukça önem arz etmektedir.
Yunanistan vizesi süresi kaç gün diye cevaplayacak olursak 90 günlük konaklama hakkı verilir.
Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar? Yunanistan'a seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 7 ile 15 iş günü bir süre aralığında gerçekleşmektedir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Kapıda vize nedir? Büyük kolaylık sağlayan kapıda vize uygulamasının avantaj ve ayrıcalıkları şu şekilde. Ziyaret edilen ülkenin sınır kapıları, havaalanları, deniz limanları ve kara sınır kapıları gibi giriş noktalarında vize alınabilen bir uygulama.
Yunanistan turistik vize harç ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir. Form ve dilekçe doldurma, biyometri işlemleri, randevu alma, seyahat sağlık sigortası ve danışmanlık hizmetleri de dahil olmak üzere Yunanistan turistik vize ücreti 190 Euro civarında tutmaktadır.
Yunan Adaları'na Kapı Vizesi ile Geçiş Yunan Adaları'na gitmek için gerekli olan şartlar nelerdir? Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna(*4), Beyaz Rusya (Belarus) ve Rusya vatandaşlarının Yunan Adaları'na girişte seyahat tarihinden itibaren en az altı ay geçerli pasaportları olmalıdır.
Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
Adalar vizesi için pilot vize uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama 2012 yılında başlamış olup 2017 yılında da devam etmektedir. Bu uygulamanın amacı, Ege kıyılarında bulunan bazı Yunan adalarına Yunan adaları vizesi çıkartmak zorunda kalmadan kolay bir şekilde tatil yapılmasını sağlamaktır.
Vize başvuru takip numarasını öğrenmenin yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Gerekli belgeler eksiksiz olarak teslim edildikten sonra başvuru işlemi tamamlanmakta ve sonuçlanması beklenmektedir. Bu aşamada başvuru gerçekleştirilen kuruluş tarafından vize başvuru takip numarası verilmektedir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Yunan adalarına seyahat ederken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize gereklidir. Yunanistan, Schengen bölgesi ülkelerinden biridir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesine başvurmak zorundadır.
Yunanistan yetkili makamlarınca düzenlenecek olan kapıda giriş vizesi Schengen vizesi olmayıp sadece ziyaret edilecek Yunan adası için azami 15 gün geçerli tek giriş çıkışlı bir Yunanistan vizesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri