Kaplama dişlerin etkili bir şekilde temizlenmesi için manuel ya da elektrikli diş fırçaları kullanılabilir.
Günde en az iki defa fırçalama ve diş ipi kullanarak kaplama aralarında kalan besin artıkları temizlenmelidir. Diş aralarında biriken kalıntılar zamanla ağız kokusuna neden olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için misvak kullanımı, diş fırçalama ve diş ipi kullanımına dikkat edilmelidir.
Kaplama yapıldıktan sonra çok sert gıdalar yerine biraz daha yumuşak besinler tüketmeye özen göstermek uyum sağlamaya yardımcı olacaktır. Porselen diş kaplamalarında da orijinal dişlerdeki gibi fırçalamaya özen göstermek gerekmektedir.
Diş Kaplama Temizliği Nasıl Yapılır? Diş kaplamaları iyi bir ağız bakımı ile uzun yıllar kullanılabilir. Diş kaplamalarının rutin ağız ve diş bakımından bir farkı yoktur. Günde en az iki kez dişlerin fırçalanması, ağız sağlığı için diş ipi ve gargara kullanması gerekir. 6 ayda bir diş hekimine kontrole gidilmelidir.
Günde en az iki kere fırçalanmalı ve diş ipi ile kaplama araları temizlenmelidir. Diş arasında kalan yemek kalıntıları zamanla ağız kokusuna sebebiyet verir.
İlgili 35 soru bulundu
Aşırı karbonhidrat, şeker, asitli ve kolalı içeceklerin alınmasından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Tüm protez tiplerinde kabuklu kuru yemiş benzeri çok sert gıdaların kabukları dişlerle açılmamalı, sakız ve taze ekmek gibi kron veya köprüyü yerinden oynatabilecek yapışkan gıdalar dikkatli çiğnenmelidir.
Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir. Normal şartlar altında diş kaplamalarının zaman içinde çeşitli etkenlere bağlı olarak zayıflaması ve yıpranması doğal bir durum olarak kabul edilir. Bununla birlikte yaşam tarzı alışkanlıklarının bu süreci daha da hızlandırması riski vardır.
Kaplama dişler sararır mı sorusu diş kaplama işlemi yaptırmak isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Kaplama dişlerin rengi değişmez, sararma olmaz.
Kaplama Diş Sökümü Zor Mu? Kaplama yapılan dişlerin sökülmesi zor değildir. Maksimum 1 saat içerisinde dişlerinizin büyük bir kısmındaki kaplamalar çıkarılır. Böylelikle detaylı muayene yapılarak çürük ya da diğer sorunlarınız tespit edilir.
Zirkonyum kaplama diş tedavisi herhangi bir şekilde sorun yaratmaz, sağlıksız da değildir. Aksine estetik bir görünüm için daha fazla uygununu da bulamazsınız. Değişik renk seçeneklerinde bulunan bu dolgu uzun vadede leke tutmaz. Gülüş tasarımı için tercih edilebilir.
Ancak burada en önemli kriter, yapılan köprülerin destek dişler ve çevre dokuyla maksimum uyumlu olmasıdır. Eğer restorasyon ile diş arasında herhangi bir boşluk veya uyumsuzluk varsa bu alanda zamanla oluşacak sızıntı sebebiyle bakteri birikimi gerçekleşir ve yapıştırıcı maddenin de erimesiyle çürük oluşumu başlar.
Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir. Diş hekimi tarafından verilen randevulara gününde gitmelisiniz.
Kaplama sonrası yeme içme konusunda özen göstermek gerekir.
Sakız ya da şeker gibi yapışkan ve dişlere zarar verebilecek gıdalardan uzak durmak gerekmektedir. İçecek konusunda fazla soğuk ve fazla sıcak olabilecek içecekleri tüketmemek sıcak soğuk hassasiyeti hususunda sizlere yardımcı olacaktır.
Kök yüzeyi açığa çıkar ve dişte sıcak soğuk hassasiyeti oluşur. Bu alanlar aynı zamanda temizlenmesi zor alanlardır ve dişlerde çürükler oluşturulabilir. Yetersiz hijyen sebebiyle kaplama altında biriken besin ve diş taşları çürüğe sebep olur. Tedavi ertelenirse kanal tedavisi veya diş kaybıyla sonuçlanabilir.
Eğer kaplama dişiniz hava alıyorsa, hemen panik yapmayın. Bir diş hekimine başvurarak durumu değerlendirmeli ve uygun tedaviyi belirlemelisiniz. Genellikle, hava alan kaplama dişin onarılması veya tamamen değiştirilmesi gerekebilir. Ancak, bu durum diş hekiminizin yapacağı değerlendirme sonucunda belirlenir.
Diş protezlerini temizlemenin etkili bir yolu, Corega gibi özel bir diş protezi temizleyici tablet çözeltisi içinde bekleterek derinlemesine temizlemektir. Temizleyici tabletler ayrıca kokuya neden olan bakterilerin %99,9'unu ortadan kaldırır*.
Kaplama diş doğrudan kokuya sebebiyet vermez. Ağız kokusunun temel sebebi dişleri düzenli fırçalamamaktır. Ağız kokusunun diğer nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir; Ağız içinde enfeksiyon yer alması kokuya neden olur.
👉 Kaplama dişe alışmak ne kadar sürer? Yeni kaplama dişe alışmak maximum 5-10 gün sürer. Yani yaklaşık iki hafta içinde yeni dişlerinize alışıyorsunuz.
Kaplama dişiniz düştüğü zaman sağlam bir yapıştırıcı tercih ederek dişinizi yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde tekrardan kaplamanın düşmesi gibi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Kaplama dişler, estetik durması sebebi ile pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Ağrı ve Hassasiyet: Dişteki kaplama altındaki çürük, dişin hassaslaşmasına ve zamanla ağrıya neden olabilir. Renk Değişiklikleri: Dişteki kaplama altındaki çürük, dişin renginde değişikliklere neden olabilir. Renk değişikliği genellikle beyaz lekeler veya kahverengi lekeler şeklinde olabilir.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Diş kaplama işlemi, herhangi bir problem çıkmaması durumunda 3 seans içinde tamamlanır, fakat dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama dişi 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Önemli olan nokta ise, her seans arasında 2-3 gün olması diş kaplamasının yerleşmesi açısından daha iyi olacağıdır.
– Kaplamanın yapıldığı diş ölçüsü küçük olduğu durumlarda da kaplama sıklıkla düşebilmektedir. Bu durumlara maruz kalmamak içinde işinde uzman bir hekimden bu hizmeti almanız çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır.
2022 2023 Yılı Diş kaplama fiyatları
Veneer Kron ( Porselen Diş Kaplama Fiyatı ) 1250 TL'den Başlamaktadır. Laminate Veneer ( Seramik Diş Kaplama Fiyatları) 225 Euro'dan Başlamaktadır. Tam Seramik Kron ( Metal Desteksiz Porselen )225 Euro'dan Başlamaktadır. Hemen Diş Kaplama için Randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri