Ardından fotoğraftaki gibi doğrayalım ve dilediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine veya kilitli buzluk poşetlerine doldurup çok yer kaplamaması açısından yassılaştırarak buzluğumuza veya derin dondurucumuza yerleştirelim kışın afiyet 'le sağlıkla yemek nasıp olsun ınşallah 😊😊.
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Buzdolabında Kırmızı Biber Nasıl Saklanır? Eğer satın aldığınız biberleri buzdolabında saklayacaksanız yıkamadan saklamanız gerekir. Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz.
Yemeklik doğrayıp dondurabilir sonrada çözülmesini beklemeden kullanabilirsiniz.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
İlgili 16 soru bulundu
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin.
Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir.
Soyulmuş biberleri iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir kapta biberleri sarımsakları ve doğranmış maydanozu harmanlayın. Bir litre yağı kontrollü bir şekilde ekleyin ben tamamını dökmedim tuzu ağız tadınıza göre ayarlayıp karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri kavanozlara doldurup ağızlarını kapatın.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır.
Biberleri (ocakta, mangalda ve ya fırında tercih size kalmış) közleyip soyuyoruz. Sıcağıyla kavanozlara koyuyoruz. Ben üçer adet koydum siz istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Öğütülmüş kırmızıbiber ve karabiber, oda sıcaklığında ne kadar süre dayanır? Düzgün bir şekilde ambalajlanmış, öğütülmüş kırmızı biber genellikle 3 ila 4 yıl boyunca tazeliğini muhafaza eder.
Kışın kolaylıkla çıkarıp tazesinden hiç bir farkı olmayan kızartmalık biber tarifimize başlayalım. Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
~Biberleri yıkayıp çekirdek kısımlarını temizleyin. ~İstediğiniz büyüklükte doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyun. ~Poşetlerin içindeki havayı çıkarıp ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya koyun. İşte bu kadar kolay.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Sap kısımlarını bıçak ile kesin. Ardından biberleri küçük küçük doğrayın. Eğer biberleriniz büyük ve çok çekirdekli ise çekirdekli kısımlarını temizleyin. Diğer tarafta doğradığınız biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin.
Çok sulu olmayacak. Kavanozun içine biraz biber, bir iki kaşık domates sosu olarak sırasıyla kat kat dolduruyoruz. Ağzına kadar doldurup, kapağını sıkı bir şekilde kapatıp ters çeviriyoruz. İyice soğuyunca, serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Bu aşamada kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Biberlerin iç kısımlarını önceden temizlemek işinizi çok kolaylaştırıyor, soğuyan biberlerin kabukları soyularak tek kullanımlık olacak şekilde poşetlenir ve derin dondurucuya kaldırılır.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Biber kavurup kavanozda nasıl saklanır? Kavanozun içine biraz biber, bir iki kaşık domates sosu olarak sırasıyla kat kat dolduruyoruz. Ağzına kadar doldurup, kapağını sıkı bir şekilde kapatıp ters çeviriyoruz. İyice soğuyunca, serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Bir kaba aldığımız biberlerin üzerine sarımsak, zeytinyağı ve tuz atılarak karıştırılır. Karıştırılan biberleri kavanozlara dolduralım. Asla su ilave etmeyin kendi suyu yeterli olacaktır. Üzerlerine biraz daha zeytinyağı ilave edin.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
Derin dondurucuda en uzun saklanabilen besinlerin başında sebzeler geliyor. Enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates, yeşil salata ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabiliyor.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri