Karasakız yakısı, karasakızın donmuş hali olduğu için ısıtılarak yumuşatılması gerekir. Isıtılmadığı takdirde ci lt yakıyı tutmayacaktır. Bunun için yakıyı bir fön makinesiyle ısıtın ve cildinize yapıştırın. Yine karasakız yakısını ci ltten çıkarırken, sıcaklık kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
ÇAM AĞACI KARASAKIZ YAKISININ KULLANIŞ ŞEKLİ: Yakı uygulamadan önce 10 Dakika serin bir yerde buzbolabında bekletilir. Uygulama esnasında koruyucu strecten ayırıp 10 dakika oda sıcaklığında bekletildikten sonra uygulama yapılacak bölgeye yapıştırılır. Belden aşağıda olan uygulamalarda 10 gün.
Cevap: Kara sakız yakısı kullanımı için, oda sıcaklığında katı bir yapıda olan kara sakızın kullanımdan hemen önce ısıtılması gerekir. Bunun için fön makinası ya da ütü kullanılabilir. Isı yakının yumuşamasını ve kolayca cilde yapışmasını sağlayacaktır. Isıtılan yakı doğrudan cilde yapıştırılır.
Karasakız yakısı vücuttaki ağrılı bölgelere yapıştırılan bir tür ağrı kesici banttır. Bu tür bantlar çok etkili ağrıları tedavi etmek için oldukça etkilidir. Karasakız yakısı ağrıyı azaltır ve rahatlatır. Yakı genellikle bel ve boyun fıtıkları için çok sık tercih edilir.
Doğal Kara Sakız Yakısı 1 adeti 80-100 gr gelmektedir. Karasakız donmuş halde olduğu için kullanılırken ısıtılarak yumuşatılması gerekir. Isıtılmadığı takdirde cilt yakıyı tutmayacaktır. Bunun için yakıyı bir fön makinesiyle ısıtın ve kumaş kullanarak cildinize yapıştırın.
İlgili 16 soru bulundu
Karasakız yakısı, karasakızın donmuş hali olduğu için ısıtılarak yumuşatılması gerekir. Isıtılmadığı takdirde ci lt yakıyı tutmayacaktır. Bunun için yakıyı bir fön makinesiyle ısıtın ve cildinize yapıştırın. Yine karasakız yakısını ci ltten çıkarırken, sıcaklık kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Deri altına yeterince nüfuz edebilmesi ve ağrınızı hafifletebilmesi ya da geçirebilmesi için yakı bandının meseleli bölgede en az 4 saat kalması gerekmektedir. Ancak daha şiddetli ağrılar için 48 saate kadar tutulabilir. Cildinizi tahriş etmemesi için 48 saatten uzun tutmamaya önem vermelisiniz.
Yakı genellikle; boyun, bel, omuz ve bacak bölgelerindeki kas ve eklem ağrılarında doktor tavsiyesi ile kullanılır.
Yakı, kronik bel ağrısı, osteoartrit veya romatizmal hastalıklar, lumbal diskopati (belfıtığı), siyatalji, Akut Lumbalji , boyun, omuz, bel ve diğer bölgelerdeki kas ve eklem ağrıları, spor yaralanmaları nedeniyle oluşan ağrılarda kullanılması önerilmektedir.
Serin yerde muhafaza ediniz. Bel fıtığına ,kırık, çıkık ve çatlaklara,ağrı ve romatizmalara, siyatik ve mafsal ağrılarına, ezik ve darbelere karasakız yakısı yapıştırılır. Ayrıca ayakta ağrı ve acı veren topuk dikenine, altını ıslatan çocuklar için kullanılmaktadır.
- Yakının yapıştırıldığı bölgeye soğuk veya ılık su tutarak yavaşça çekerek yakı bandını çıkartabilirsiniz. - Yakının olduğu yere sıcak su tutarsanız yakı bandı daha çok eriyecek ve cilde daha çok yapışmasına neden olacaktır. Çıkarken canınız yanabilir. - Yakının olduğu bölgeye zeytinyağı sürünüz.
Kuyruk yağı ile fıtık tedavisi doğal yöntemle yapılmaktadır. Bunun için kuyruk yağını, eritip bal ve karabiberle karıştırmanız önerilir. Hazırlanan karışım boyun fıtığını hissettiğiniz bölgeye sürülür ve ardından kantaron yağı ile masaj yapılır.
1- VoltaPatch Isı Bandı'nı kılıfından çıkarın. 2- Isı bandı üzerindeki koruyucu filmi kaldırın. 3- Isı bandını, temiz ve kuru olan derinin ağrı hissedilen bölgesine (sırt, boyun veya omuz) yapışkan tarafı aşağı bakacak şekilde yapıştırın ve sıkıca bastırarak yapıştığından emin olun.
Yakı bandı nasıl kullanılır? Yakı bandının üzerindeki koruyucu bant çıkarılır ve yapışkanlı flaster ağrılı bölgeye yapıştırılır. Yakı bandı etkisini gösterebilmek için en az 4 saat deride kalmalıdır.
Geçmişi asırlar öncesine dayanan ve bitkisel köklerden hazırlanan "Karasakız" (Nêrûbend), çatlak, çıkık, kırık, romatizma ve kulunç ağrıları ile birlikte darbe ve eziklere, topuk dikenine, bel ve boyun fıtığına iyi geldiği biliniyor.
Ayrıca çok fazla sakız çiğnemek yine çene kaslarının yorulmasına ve zarar görmesine neden olabilir. Bu gibi nedenlerden dolayı mutlaka sakız dengeli ve düzenli bir şekilde çiğnenmelidir.
Vücutta oluşan çeşitli ağrılara karşı kullanım sergileyen yakı bandı ağrı kesici özellikte tercih edilen ürünler arasında yer alır. Tıbbi araç olarak değerlendirilen yakı bandı farklı çeşitleri ile satışa sunulur.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Vücudun farklı yerlerindeki adale ağrıları ile romatizma, siyatik ve lumbago ağrılarının azalmasına yardımcı olan Şanlı Kapsikumlu Yakı ağrılı yere uygulandığında etkisini hemen gösterir. Boyun, omuz, bel ve diğer bölgelerdeki kas ve eklem ağrılarında, ağrılı kas gerilmesinde belirtilerin azaltılması için kullanılır.
Kinesiotape bantlama yöntemi ağrılı kasın üzerine uzun bir bantlama işlemidir. Uygulanan bölgedeki kasın fasyasına etki ederek vücut sıvı akışını düzenler ve bu şekilde ağrıyı rahatlatacak, ödeme ve kan birikmesine etki edecek inhibitörleri bant uygulaması yapılan bölgeye gönderir.
Birinci derece (yüzeyel) yanıklar: Sadece derinin epidermis denen yüzeyel kısmı yanmıştır. Güneş yanıkları veya düşük sıcaklıktaki ısı yanıkları böyledir. Yanığa bağlı deride renk değişiklikleri ve ağrı olur. Bir iz bırakmadan 7-10 gün içinde kendiliğinden iyileşir.
Kullanımı : Ağrılı bölgeye ovularak sürülür. Günde 3-4 defadan fazla kullanılmamalıdır.
Nasıl Kullanılır? Yakı bandının üstündeki koruyucuyu söküp çıkardıktan sonra, bandı istenilen bölgeye yapıştırınız ve bir süre bekleyiniz. Kullanım amacı: Ağrılı ve hassas bölgelerde şikayetleri gidermeye yardımcı olur.
Burkulma, incinme, kas sertliği, bel ağrılarında, romatizma, siyatik, lumbago tedavilerinde ağrıların azaltılmasında yardımcı olarak kullanılır.
Yapmanız gereken tek şey, bandın cildinize tam olarak yapışma sürecinde, yani ilk yirmi dakikada terlememektir. Bandın ıslanması durumunda bir havlu ya da emici bir bez yardımı ile tampon hareketlerle suyun bant üzerinden alınması tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri