Anti-inflamatuar Özellikleri: Karabaş otu bitkisi, anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle ağrı ve iltihapları hafifletir. Bu nedenle baş ağrısı, kas ağrısı, artrit (eklem iltihabı) ve diğer ağrılı durumların tedavisine yardımcı olur.
Karabaş otunun cilt üzerindeki en belirgin etkilerinden biri anti-inflamatuar (iltihap giderici) özellikleridir. Bu, ciltteki kızarıklık, tahriş ve iltihabın azalmasına yardımcı olabilir.
Bu madde iltihap, enfeksiyon, deride şişlik ve bakterilere karşı iyi gelir. Bu yüzden hemoraid sorunu çeken kişiler tarafından da sinir otu kullanılabilir. Sinir otu çayını demledikten sonra bir pamuk yardımı ile hemoraid soununun olduğu bölgeye gün içerisinde 2 ya da 3 kez sinir otunu sürebilirsiniz.
Her gün taze olarak hazırlanan karabaş otu çayı Saraçoğlu tarafından önerilen şekliyle on gün boyunca tüketilir. Sonrasında ise bir hafta ara verilir ve 10 günlük kür tekrarlanır.
Önemli Not: Her bitkisel üründe olduğu gibi karabaş otunu da, çocukların, hamilelerin ve emziren annelerin tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir. Bununla birlikte ciddi hastalığı olanların, kronik hastaların ve hassas bünyelerin karabaş otunu tüketmeden önce mutlaka doktora başvurması gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Solunum Sistemi: Karabaş otu bitkisi, solunum yolu problemlerinde oluşan semptomları azaltmak için kullanılabilir. Bitkinin içerdiği uçucu yağlar, bronşit ve astım gibi solunum yolu hastalıklarını hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, sinüs tıkanıklığına da iyi gelir.
Damarların tıkalı olmasına bağlı olarak hastalık riski de ortaya çıkmış olur. Karabaş otu çay olarak tüketildiğinde damarların rahatlamasını sağlar. Kan dolaşımını da dengelediği belirtilen karabaş otunun kalbe faydası bu şekilde gelişebilmektedir.
Kan sulandırıcı olduğundan dolayı adet söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Günde 2 fincan kadar içilen karabaş otu çayı, regl ağrılarına oldukça iyi gelmektedir.
- İçerisine bir tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek tüketebilirsiniz. - Karabaş otunu günde en fazla 2 fincan tüketebilirsiniz #KarabaşotuÇayı #sağlık #diyetisyen --------------------------------------------------------- İHA Aktüel YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: https://bit.ly/IHA-Aktuel Her gün ...
Ağır antibiyotik, ağır antidepresan ve ağır kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler için bitkinin kullanımı önerilmemektedir.
Sinir Otu İltihap Söker mi? Sinir otunun yaraları iyileştirme ve sindirim problemlerine iyi gelme özelliği bulunur. Bu yüzden iltihap sökme konusunda da faydalı olabilir.
Anti-İnflamatuar Özellikler: Sinir otu, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar etkileri ile bilinir. Bu özellik, cilt tahrişlerini hafifletmeye ve geleneksel kullanımında iltihapla ilişkili durumların tedavisine katkıda bulunabilir.
Damar otu yağı, damla damla masaj veya burundan soluma yoluyla kulak ağrısı gibi sinirsel ağrıların iyileşmesine de yardımcı olur. Damar otu; diş ağrısı, ağız kokusu, ağız yaraları, gevşek dişler, diş eti iltihabı ve bademcik iltihabı için de çoklukla kullanılır.
KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI
Arap-Fars geleneğinde çoğu beyin bozukluklarının tedavisinde kullanılır. Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisinde yararlanılır. Depresyon ve anksiyete semptomlarını önler, rahatlatır. Baş ağrısı ve migren tedavisinde diğer bitkilerle birlikte kullanılır.
Lavandula Stoechas (karabaĢ otu) Lamiaceae (ballıbabagiller) familyasından olup bir lavanta türüdür. Halk arasında yabancı lavanta, keĢiĢ otu gibi isimlerle adlandırılmaktadır.
Güçlü bir ödem söktürücü olan karabaş otu, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta meydana gelen ödemin en sağlıklı şekilde atılmasına yardımcı olur. Özellikle diyet yapanların daha kalıcı ve hızlı kilo vermesi için karabaş otu çayı tüketmeleri tavsiye edilir.
Ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon düşürücü özellikleri mevcut... Lavantanın bir türü olan ve halk arasındaki adıyla karabaş otunun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kalp damarı açıcı olarak bilinen karabaş otu, genellikle çay şeklinde tüketiliyor.
Ruh sağlığına iyi gelir!
Karabaş otunun ruhsal açıdan dinginlik verici özellikleri bulunmaktadır. Sakinleştirici etkisi ile depresyon ve anksiyete semptomlarını önler, kişiyi rahatlatır. Bu sebeple aşırı stresli ve depresif günlerin akşamların uykuya dalabilmek için bir fincan karabaş otu çayı içmek önerilir.
Kilo vermeye yardım eder!
Karabaş otu bağırsakların ve sindirim sisteminin sağlığına katkıda bulunmakta, sindirim sistemi organlarının daha hızlı çalışmasını sağlamaktadır. Bu bakımdan dolaylı olarak kişinin zayıflamasına ve formda kalmasına da yardımcı olabilmektedir.
Karabaş otunun uzun süreli kullanımı da sağlığa zararlı olabilir. Uzun süreli kullanım karaciğere ve böbreklere iyi gelmez.
Her iki ot bir arada kusursuz bir şifaya dönüşür; uykusuzluğa yardımcı olur. El ve ayak titremelerini önler. Kolesterol, şeker, böbrek, tansiyon rahatsızlıklarına iyi gelir. İdrar yolu rahatsızlıklarının oluşumunu önler.
İçeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahiptir. Akciğer ve kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde geciktirir; prostat, pankreas, barsak ve meme tümörlerine karşı da iyi gelir.
Damar tıkanıklığı sadece ameliyat ya da anjiyo tedavisiyle açılabilir. Damar tıkanıklığını açan bir ilaç ya da besin yoktur. Doktorların damar açıcı olarak verdiği ilaçlar dolaşım düzenleyicidir. Anjiyo ile damar açma balon, stent ya da damar tıraşlama ile yapılır.
Bol miktarda lif içeren meyve ve sebzeler de damarları korumak için önemli besin kaynaklarındandır. Özellikle brokoli, ıspanak, lahana, havuç ve turpgiller gibi sebzeler, antioksidanlar ve flavonoidler açısından zengindir ve kan basıncını düşürerek damarlardaki tıkanıklık riskini azaltır.
Limon, sarımsak, zerdeçal, zencefil, elma, muz, ananas ve domates gibi meyve ve sebzeler evde tüketilebilecek ve damar tıkanıklığı tedavisinde doğal yöntemler olarak kullanılabilecek besinlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri