Zira Karadeniz'in üç bölümünde de masmavi ve dalgasız sularıyla seni kendine hayran bırakacak pek çok plaj bulunuyor. Öyle ki hem kendi bölgesinden hem de Türkiye'nin dört bir yanından her yaz tatilcilerin akınına uğrayan Karadeniz plajları, sana doğayla iç içe olabileceğin tertemiz bir atmosfer sunuyor.
Karadeniz turları ile bir çok ziyaretçi ağırlayan bu cennet bölgesi plajları ile de göz kamaştırmaktadır. Karadeniz plajları, Ege ve Akdeniz'dekiler gibi kalabalık olmasa da bölge insanının ve turistlerin ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Batıdan doğuya 1000 km'den fazla sahil şeridi vardır.
Karadeniz daha çok yaylaları, kanyonları ile kazınmış görsel hafızamıza. Oysa 1700 km'lik kıyı boyunca Karadeniz sahil yolu projesinden kurtulmayı başarmış mavi bayraklı plajları, pırıl pırıl koyları var. Deniz tatili denince aklımıza ilk gelen Ege ve Akdeniz kıyıları oluyor.
Tuzluluk oranı :%o 17-18'dir. YAĞIŞ ve AKARSU GİRDİSİ olduğu için Deniz Seviyesi (Marmara ve Ege'ye göre 20-30 cm) Bulunduğu enlem Akdenize göre yüksek olduğu için, suları daha soğuktur. Su seviyesi yüksek + tuzluluk düşük olduğu için Karadeniz'den Marmara'ya doğru bir üst akıntı vardır.
İlgili 23 soru bulundu
Karadeniz'in derinliği, Zonguldak kıyılarında daha dik olduğu için, denizin çekim kuvvetinin daha fazla olmasından kaynaklanıyor. Dalgalı bir denizde sadece ayaklarınızı suya soksanız bile, denizin çekim kuvvetinin ne kadar şiddetli olduğunu hissedersiniz. Üçüncü etken ise akıntıdır.
150-200 metre arasında değişen derinliklerin altında yaşam yoktur. Suda oksijen bulunmaz ve H2S yüklüdür. Hidrojen Sülfür bulunduğu yerdeki tüm ekosistemi öldürür, sahil balıkçılığını yok eder ve eğer yüzeye çıkarsa gemilerin altını yarattığı kimyasal bileşimle siyah renge boyar.
Karadeniz sahilinde sıcaklık 11-12 derece, açık denizde ise 14-15 derece. Açık deniz sıcak.
Trabzon plajları arasında, Doğu Karadeniz sahil şeridinde yer alan, Akçaabat'a bağlı Daracık Plajı'da yaz sezonunun çokça tercih edilen mekanları arasında yer alıyor. Trabzon'da suyu temiz, denize girilebilir onayıyla hizmet veren Daracık Plajı'nda günlük gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz imkanlar bulunmakta.
Rize il merkezine 62 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniköy Plajı, Fındıklı ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezine 20 dakika yürüme mesafesindeki plajda tuvalet ve soyunma kabini bulunuyor. Kumluk yapıdaki plajda deniz sığ ve hemen derinleşmiyor. O yüzden plaj çocuklu aileler için çok uygun.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
İyi Zaman: Haziran ayından Ekim ayı sonuna kadar dönem içerisinde herhangi bir ay Karadeniz geziniz için idealdir. Karadeniz'de yağmur hususuna değinmek gerekirse. Malum bu kadar yeşilliği içinde barındıran bölgenin en büyük özelliği bölge olarak yoğun yağmur yağışı almasından kaynaklanıyor.
Karadeniz turu için en ideal zaman bahar ayları ve yaz mevsimidir. Çünkü Karadeniz çokça yağış alan bir bölge olduğundan bu zamanlarda yağış oranı nispeten daha az olur.
Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi göre Ordu'da; birçok plaj ve beachte suya girip eğlenceli vakit geçirmek mümkündür. Ordu'nun popüler plajları arasında; Ordu Kadınlar Plajı, Çeşmeönü, Deniz Kabuğu, Mavi Dünya Plajı, Çaka Plajı ve Kumbaşı Belediye Plajı yer almaktadır.
Her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Samsun'da aynı zamanda deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz birçok plaj ve beach bulunmaktadır.
Gün içerisinde oturulabilecek kafe ve restoranlar olduğu gibi Atakumda denize girmek de mümkündür. Şehir merkezinde yer alan büyük Samsun Limanı nedeniyle merkezde denize girme imkanı yoktur. Samsun şehir merkezine en yakın denize girilebilecek noktalardan bir tanesi Atakum Plajı'dır.
Uzunluğu 500 metre, genişliği ise 25 metre olan Akçakale Plajı'nda soyunma odaları, duş, tuvalet, şezlong, şemsiye ve büfe bulunuyor. Zemini kum olan plaja yaklaşık 90 adet merdivenle iniyorsunuz ve yolun üst kısmında aracınızı bırakabileceğiniz bir otopark mevcut. Giriş ve Şezlong Ücretleri: – Plaja giriş ücreti 5 TL.
İspanya'daki Galapagos Adaları'nda ki bu sahil denizin volkanik kayaları aşındırmasıyla oluşmuştur. Bu kayalar demir bakımından zengin olduğu için kırmızı bir renk alır.
Yaklaşık 25 kilometre sahil şeridinin bulunduğu Akçaabat'ta birbirinden güzel plajlar mevcuttur. İlçede yer alan başlıca popüler plajlar; Albatros Plajı, Mare Blue Plaj ve Okyanus Plajı olarak sıralanmaktadır.
Yüzeye devemlı yağmurlarla, nehirlerle su geldiği için, yüzey temiz kalıyor, bu nedenle Karadeniz de denize girmenin sakıncası yok.
Türkiye'nin kuzeyinde yer alan Karadeniz, oldukça hırçın dalgalara sahiptir. Girdapları da oldukça fazladır. Karadeniz'in ortalama derinliği 1.253 metredir. Tuzluluk oranı Akdeniz'e göre azdır.
Her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Samsun birçok mavi bayraklı plajı da bünyesinde bulunduruyor. Sizlere deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz birbirinden güzel plajlar bulduk.
Diğer denizlerde rüzgar ve kış aylarındaki düşük yüzey suyu sıcaklıkları bu bölgelerin düzenli olarak karışmasını sağlarken Karadeniz'de bu hemen hemen hiç yaşanmaz. Bunun sonucu olarak da alttaki su tabakasında çok az oksijen vardır yani neredeyse bir ölüm bölgesidir.
Karadeniz'in derinliklerinde de çok ciddi miktarda hidrojen sülfür bulunmaktadır. Bu gaz çok zehirlidir ve çok kötü bir kokusu vardır. Karadeniz'in en önemli özelliklerinden biri, derinliklerinde oksijen bulunmamasıdır. Bu durum Karadeniz'in derinliklerinde zehir oluşumuna neden olur.
“Karadeniz'de yüzey sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Yüzeyin hemen altında daha soğuk bir tabaka bulurduk, bu bilimsel olarak 'soğuk ara tabaka' olarak geçiyor. Yüzey 8 dereceyken orası 6-7 dereceye iner ama şu an o ara tabaka kalmamış durumda. Ortalama 10-11 derecelerde seyrediyor, olması gerekenden çok daha sıcak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri