Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Karadeniz'de kestane yetişir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Karadeniz'de kestane yetişir mi?

Kestane de Anadolu'da pek çok bölgede doğal yayılım göstermiş ve ağırlıklı olarak Ege Bölgesi, Karadeniz ve Marmara Bölgelerde ekonomik manada yetiştiriciliği yaygınlaşmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

En iyi kestane hangi ilde?

Ege bölgesinde ise en çok yetiştirilen ve verim alınan il ise Aydın olmaktadır. Aydın ilinde gerek toprak yapısı gerek iklim şartları ile oldukça verimli kestane yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bölge şartlarının ve toprağın uygunluğu ile verimde Aydın ili ilk sırada gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Karadeniz'de kestane ne zaman çiçek açar?

Ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen kestane ağaçlarının çiçek özlerinin toplanmasıyla hazırlanan kestane balının kendine has özellikleri vardır. Mayıs ve Haziran aylarında kestane ağaçları çiçek açar, işçi arıların da çiçeklerin özlerini toplamasıyla kestane balı üretimi başlamış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koyde.com

Kestane ağacı soğuğa dayanıklı mı?

Kestane Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Nemli ve ılıman iklim özelliklerini seven bu ağaç türü, kışın yapraklarını döker ve dinlenme dönemine girer. Kış dinlenme döneminde -35 °C sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. Sıcaklığın ani düşmesi, gövde ve dallarda don çatlakları meydana getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane nasıl bir iklimde yetişir?

Kestane Nerede Yetişir? Ilıman iklimi seven bir yapısı bulunmaktadır. Bundan dolayı da kestane ağacının Türkiye'nin pek çok farklı noktasında yetiştirilebildiği gözlemlenmektedir. Özellikle de Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde sıkça yetiştirildiği bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Karadeniz’de Fındığa Alternatif Kestane

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kütahya kestane ağacı yetişir mi?

Bin yıllık olduğu tahmin edilen ülkemizin en yaşlı kestane ağacı Kütahya'da olup halen meyve vermektedir. Kentin 7 km güneyinde bulunan kumarı köyünün boyacılar mevkiinde en az 1000 yıllık olduğu belirlenen ağaç 7 eylül 1995'te Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kanunu gereğince anıt ağaç olarak tescil edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutahya.tarimorman.gov.tr

Kestane ağacı kaç yılda verim verir?

Yemiş olarak yetiştirilen kestane ağaçları ise yabani kestane ağaçlarına göre daha kısa boyludur. Genellikle 5 veya 6 metre yüksekliğindedir. Kestane ağaçları 10 veya 10 yaşında meyve verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kestane susuz yetişir mi?

Ekstrem sıcaklıkların bile en fazla -20 °C'ye (Kütahya) kadar düştüğü göz önüne alındığında kestane yetiştiriciliği yapılan sahalarda iklim koşullarının uygun olduğu söylenebilir. Kestane ağacı yıllık yağış toplamı 600-1600 mm ve yağış rejimi düzenli olan yerlerde sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarim.com.tr

Kestane ağacı su ister mi?

Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane nasıl toprak ister?

Kazıklı köklere sahip oldukları için gevşek yapılı, geçirgen ve havadar, serin, derin toprakları sever. Kestane ağaçlarının en verimli yetişeceği toprak türleri potasyum bakımından zengin, mümkünse volkanik bileşenlerin bolca bulunduğu besinli topraklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

1 adet kestane ağacı ne kadar ürün verir?

Kestane Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Kestane bahçelerinden bir dekar alandan bakım koşullarına göre ortalama 300 kg meyve alınabilmektedir. 10 yaşındaki bir ağaç 10–100 kg meyve verir. 13 yaşındaki kestane ağacı ise tam verime ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane en çok hangi ilde yetiştirilir?

Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir. Aydın ilinde yaklaşık yüzde 70'lik bir ihtiyaç karşılanmaktadır. Ege Bölgesi'nin haricinde Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de kestane yetiştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kestane Fidanı suyu sever mi?

Kestane ağacının sulamasının yapılması gerekir. Düzenli sulama yapılmadığı takdirde ağacın kuruması söz konusu olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Türkiyede kestane nerede meşhur?

Adeta bir kış klasiği olan bu atıştırmalık, Türkiye'de Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. Türkiye'de ise, en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir. Ege bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kisikates.com.tr

Kestane memleketi neresi?

Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

En lezzetli kestane hangisi?

Lezzetli bir kestane pişirmek ve yemek için aldığınız kestanenin kalitesi de önemlidir. Kestanenin boyutu çok küçük olursa, pişerken küçüleceği için alacağınız lezzet de azalacaktır. Bu nedenle iri kestaneleri tercih etmeniz önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

1 ağaç kaç kilo kestane verir?

Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kestane Fidanı kaç para?

Kestane Fidanı fiyatları Türkiye'de en uygun fiyatlar ile 80 TL'ye fidansec.com'da! Aşılı kestane fidanı satın almak istiyorsanız fidansec.com doğru adres.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidansec.com

Kestane fidanı ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök kestane fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

1500 rakımda kestane yetişir mi?

Kestaneler deniz seviyesinden itibaren genel olarak 700–800 m yüksekliklere kadar yetişebilirse de bu durum çeşitli ekolojilere göre değişiklik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kestane ağacı kaç metre arayla dikilir?

büyümeden sonra sıra arası 70x80 cm sıra üzeri 30 cm ara ile şaşırtılır. Katlanmadan ekilen tohumların çimlenme oranını yükseltmek için 8-10 cm derinlikle harçlı toprağa ekilir ve tohumların üzeri 4-5 cm harçlı toprakla kapatılır.Harçlı toprak 1 kısım toprak 1 kısım yanmış çiftlik gübresi kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kestane dönüme kaç kilo verir?

Bir dekardan ortalama 300 kg meyve alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: afyonkarahisar.tarimorman.gov.tr

Hangi kestane yenmez?

Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle at kestanesi halk tarafından çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir bitki değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kestane dikilir mi?

Kestane aralık ayının ortalarından nisan ayına kadar olan dönemde çimlendirilip, dikimi gerçekleştirilir. Kestanenin dikimi için ağaçların yaprak dökme zamanının başlaması beklenir. Diğer zamanlarda yapılan dikimler tutmaz ve fidan ölür. Eğer evinizde kestane yetiştirmek istiyorsanız buna son derece dikkat etmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Kestane ağacı sağlam mı?

Kestane ağacı neme dayanıklı olması ve su ile temas ettiğinde dahi yapısını koruması sebebiyle mobilya üretiminde sıklıkla tercih edilir. Yapısındaki bol tanenden dolayı pratik bir şekilde boyanır. Kolay bir şekilde kırılıp bükülebilen bir yapıya sahip olan kestane ağacı, zahmetsiz bir şekilde işlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nills.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT