Özel ağ. Bir ev veya iş yeri ağı gibi güvendiğiniz ağlar için bunu kullanın. Bir ağ özel olarak ayarlandığında bilgisayarınız ağdaki diğer cihazlar için bulunabilir olur ve siz de bilgisayarınızı dosya ve yazıcı paylaşımı için kullanabilirsiniz.
Sanal özel ağ ya da VPN (İngilizce: Virtual Private Network), uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan İnternet teknolojisidir. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde bulunabilir.
Ethernet, bilgisayar ve diğer cihazlar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için kullanılır ve genellikle kablolu ve kablosuz ağlarda bulunur. Ethernet tipik olarak bilgisayarlar arasında veri bitlerini iletmek için fiziksel bir ortam kullanan veri yolu tabanlı bir ağ teknolojisidir.
Bir bilgisayar ağı kurmanın en temel nedeni ağdaki bilgisayarlar arasında iletişim kurmaktır. Örneğin, ağ üzerindeki bir bilgisayarda yer alan müzikleri ağdaki diğer bilgisayarlar çalabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Yerel ağ kurulumu için öncelikle en az 2 tane bilgisayar gereklidir. Bundan sonra ise Ethernet kartı ya da başka bir ismiyle ağ bağdaştırıcısı olması gereklidir. Ardından ise internet bağlantısı için gerekli kabloların temin edilmesiyle yerel ağ kurulumu gerçekleştirilebilir.
Windows 10'da Başlat> Ayarlar> Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Adaptör ayarlarını değiştir'i tıklayın. Açılan ağ bağlantıları listesinde, ISS'nize (kablosuz veya yerel alan ağı) bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı seçin. Bağlantıyı sağ tıklayın ve açılır listeden 'Durum'u tıklayın.
Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir. Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.
İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirlerine bağlanmasına ağ bağlantısı(bilgisayar ağı) denir. Bilgisayar ağ bağlantısı sayesinde bilgi alışverişinde bulunabilirler.
Aradaki farkı hatırlamanın en kolay yolu, internetin dünya çapında ve Ethernet'in yerel olmasıdır. Internet, WAN(Wide Area Network) olarak da bilinen Geniş Alan Ağına bağlanırken, Ethernet Yerel Alan Ağına, yani LAN'a bağlanır.
VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır.
Geniş alan ağı (Wide Area Network, WAN), birden fazla cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır. En tanınmış geniş alan ağı İnternettir.
Ayarlar > Ağ ve internet'i açın. Ekranın üst kısmındaki Ethernet bağlantısı durumunuzu kontrol edin. Ağ bağlantısı adının altında Bağlandı yazdığından emin olun. Eylem gerekli gibi bir hata varsa, Ethernet bağlantı ayarlarınızı görüntülemek için Ethernet'i seçin.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Wi-Fi, en popüler WLAN teknolojisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı sağlayan bir WLAN standardıdır. Özetle, tüm Wi-Fi bağlantıları birer WLAN'dır, ancak tüm WLAN'lar Wi-Fi değildir.
Ayarlar > Kablosuz kısmına gidin. Kullanmak veya bağlanmak istediğiniz ağı basılı tutun. Ağı Unut'a dokunun. Bağlanmak istediğiniz ağa dokunun ve gerekli kimlik bilgilerini girin ve ardından Bağlan'a dokunun.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama
Cihazınızın başka bir ayarını değiştirmeyecek veya herhangi bir veri silmeyecektir. Ayarlar > Sistem ve güncellemeler > Sıfırlama bölümüne gidin, Ağ ayarlarını sıfırla düğmesine dokunun, ardından ağ ayarlarını sıfırlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Network ağ kurulumu, birçok bilgisayar ve cihazın bir araya getirilmesi ve internet erişimi sağlamak için yapılan işlemdir. Ağ kurulumu, cihazların bağlantı noktalarını, ağ kartlarını ve ağ yazılımını yapılandırarak gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri