1843'ten bugüne uzanan köklü geleneğini her dönem yenilenerek koruyan Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasına taşındı. Geleneksel baklavanın en leziz örneklerini sunan Karaköy Güllüoğlu, yeni yerinde de geçmişle gelecek arasında köprü olmaya devam ediyor.
Karaköy Güllüoğlu, yaptığı duyuruda yine burada kalacağını açıkladı. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul ve özellikle Karaköy'le bütünleşmiş bir markayız. Bildiğiniz üzere, bizim de içinde bulunduğumuz Karaköy'deki Katlı Otopark binasının yıkılıp meydana dönüştürülme projesinde son aşamaya gelindi.
Yeni dükkanı da eskisine yakın bir yerde. Karaköy Güllüoğlu'nun eşsiz tatlarını tatmak isteyenler eski dükkandan az ileri yürürlerse yeni dükkanı bulabilecekler. Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:67'de müşterilerini bekliyor.
Ünlü tatlıcı Faruk Güllüoğlu, 2016 yılında FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla tutuklandı. Güllüoğlu'nun şirketi ocak ayında TMSF'ye geçti. Atağa kalkan ve Faruk Güllüoğlu'nun adını taşıyan şirketin mağaza sayısı 51'den 71'e yükseldi. Hürriyet yazarı Jale Özgentürk ise yaşanan durumu yazdı.
Hem Yönetim Kurulu Başkanı hem de baklava ustası olan Nadir Güllü; Aile işini kardeşi Ömer Güllü, çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile sürdürmektedir. 1990 yılında şirketleşerek “Güllüoğlu Gıda San. ve Tic.
İlgili 15 soru bulundu
Nadir Güllü, 'en orjinal Güllüoğlu'nun markanın efsane olduğu yer olan Karaköy'de olması nedeniyle kendisi olduğunu, Nejat Güllü, babasından sonra bu işe en çok emek veren kişi olduğunu, Faruk Güllü ise markayı tüm gıda ürünlerine yayarak ve franchising yöntemi ile hızlı büyüyerek, markaya en çok kendisinin değer ...
Patrick Faas, baklavanın kökenin bu tatlı olduğunu iddia etmektedir: "Yunanlar ve Türkler hâlen daha baklavanın kime ait olduğu konusunda tartışıyorlar. Yunan ve Türk mutfağı, Roma mutfağının devamı olan Bizans mutfağının üzerine inşa edilmiştir.
1400 metrekare kapalı alanının yanı sıra, 300 metrekare açık avlu alana sahip yeni mağaza, arka bahçesindeki bağlantı ile Karaköy'ün merkezinde bir pasaj olarak konumlanıyor.
Bu dört çocuk, Türkiye'nin dört yanından yükselen, 'yapmayın, etmeyin' çığlıkları arasında, baklava fıstık ezmesi çaldıkları için 9'ar yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Üçü 18 yaşından küçük oldukları için 2.5'ar yıl yattıktan sonra serbest kaldı, Metin ise 18 yaşını 6 gün aştığı için cezasını tamamladı.
Artık Güllüoğlu baklavalarının sahibi Faruk Güllü değil. Satış yapılana kadar Güllüoğlu baklavalarını devlet işletiyor.
Sektöre yeni bir soluk getiren ve Türkiye'de ilk çok katlı baklavacı mağazasını açan Faruk Güllüoğlu, 2012 yılında dünya trendlerine uygun hareket ederek kurduğu baklavacılık konseptinin dışında; Cafe&Restaurant konseptini de kapsayacak 4 tipte franchise vermeye başlamıştır.
6 kardeş olan Nadir Güllü'nün kendi gibi baklavacılık yapan Nejat Güllü, Faruk Güllü, Ömer Güllü adlarında kardeşleri vardır. Ve bir kız kardeşi ile bir onkolog olan İbrahim Güllü adında kardeşi vardır. Nadir Güllü, Karaköy Güllüoğlu Baklavalarının ustası ve sahibidir.
Son dakika haberi: Baklavacı Faruk Güllü'nün cezası belli oldu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan TUSKON davasından dosyası ayrılan baklavacı Faruk Güllü'ye "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davasında yargılanan ünlü baklavacı Faruk Güllü “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Güllü'yü tahliye etti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ayrılmasından sonra ikinci kez görülen duruşmaya tutuklu sanık Faruk Güllü getirildi.
Güllüoğlu markasını perakende sektörüne sokan Mustafa Güllü'nün izini takip eden aile fertleri 140 yılı aşkın süredir babadan oğula aktarılan bilgi, deneyim, işe duyulan saygı ve titizlikle devraldığı baklavacılık işini halen devam ettirmektedir.
Bugün; New York, New Jersey – Cliffside Park, Miami, Los Angeles, Amsterdam, Düsseldorf, Brüksel, Riyad, İstanbul , Bursa , İzmit ve Ankara olmak üzere 3 kıtada, 6 ülkede 30 şubesi bulunan Baklavacı Güllüoğlu, yakın gelecekte Çin, Suudi Arabistan, Amerika, Kanada ve Avrupa'nın pek çok kentine yeni lezzet durakları ...
Özellikle Gaziantep baklavası çok ünlüdür. Birçok ulusun mutfağında yer etmiş baklava birçok ulus tarafından da sahiplenilir. Baklavanın gelişim tarihi tutulmadığından bu konu belirsiz olsa da bulunan kanıtlar onun Orta Asya Türk kökenli bir tatlı olduğunu göstermektedir.
1 kilo baklava kaç dilim sorusunun cevabı baklavanın büyüklüğüne hatta kullanılan tepsiye göre bile değişim gösterir. Fakat klasik, yuvarlak bir baklava tepsisinde genel olarak 28-30 dilim baklava bulunur.
Türk Mutfağında Baklava Tarihi
Türkiye'nin baklavası ile ünlü şehri ise elbette ki Gaziantep. Günümüzde hazırlanan orijinal Gaziantep baklavasının ise tarihte ilk kez üretilen baklavadan çok daha farklı olduğu bir gerçek.
Mustafa Güllü'nün büyük oğlu Nejat Güllü, merkezi Kağıthane'de bulunan Baklavacı Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır.
Muhammed Said Güllüoğlu 1979 yılında Diyarbakır' da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa' da tamamladı. 2003 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2006 Yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak çevre yüksek mühendisi unvanını aldı.
Annesi Zeynep hanımdır. Doğan Güllüoğlu 1934 yılında Urfa'nın bıçakçılı mahallesinde dokuzu erkek dördü kız onüç kardeşin üçüncüsü olarak dünyaya gözlerini açar. İlkokula Cumhuriyet ilkokulunda başlar.
Baklava Ortadoğu, Güney Kafkasya, Doğu Avrupa, Mağrip olmak üzere oldukça geniş bir coğrafyada pişiriliyor. İsminin Farsça ya da Arapçadan geldiği ve Osmanlı mutfağında oldukça önem kazandığı konusunda hemfikir birçokları. Bazı araştırmacılar ise baklavanın Bizans mutfağına dayandığını söylüyorlar.
Yüzyıllarca beraber yaşamış ve halen aynı mahalleri dahi paylaşıyor olan Türk ve Yunanlar arasındaki “baklava” tartışması yeni bir boyut kazandı. Yunanistan'da kimi kesimler baklavanın kendilerine ait olduğunu söylerken, Türkiye'de de baklavanın bir Türk tatlısı olduğu savunuluyor.
GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, "midye" şeklinde özel bir baklava üretti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri