Arapça krm kökünden gelen karam كرم "cömertlik, yüce gönüllülük" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça karuma كرُم "cömertlik etti" fiilinin masdarıdır.
Karam kelimesi yüce gönüllülük veya cömertlik anlamı ile Türkçede değerlendirilir. Ancak aynı zamanda birbirini seven çiftlerin karşılıklı birbirine söylediği bir mecazi anlamı da bulunur. Bu durum sevgi ifadesi olarak ön plana çıkar.
Cevap: Karam kelimesinin herhangi bir anlamı yoktur. Sadece bir çikolata ve şarkı ismidir. Karam ile cümle kuralım, Karam çikolata da bolca sos bulunur.
kam / kâm / كام
Meram, arzu, istek, amel. Lezzet, zevk.
Bir şeyin asıl durumunu yitirerek baş aşağı olması. Yelkenleri toplama.
İlgili 41 soru bulundu
kun / kûn. Kuyruk sokumu bölgesi. Arka, mak'ad, kıç.
Türkçe'de "evli kadının eşi" anlamında kullanılan koca kelimesinin Arapça'daki karşılığı zevcdir (çoğulu ezvâc). Arapça'da ba'l kelimesinin (çoğulu buûle) bir anlamı da kocadır.
"hangi yerde?", "nerede?", "nereye?" gibi anlamlarının yanısıra kan-da, "kan içinde anlamına da gelebilen kelime.
kah / kâh / كاخ / كاه
Sultan.
Eskiden olduğu gibi, eski tarzda.
Ancak bu sözcük kolay bir anlama sahiptir. Buna göre kadam kelimesi dost ve arkadaş şeklinde ifade edilir. Birisinde dost ve arkadaş derken kadam demek mümkündür.
Karamsar TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,felsefe Kötümser.
Farsça kār کار “1. yapma, etme, iş, fiil, 2. yapan, eden, 3. meslek, gelir, getiri” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça ve Orta Farsça kardan, kār- کردن, کار “yapmak, etmek” fiilinden türetilmiştir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Kerem ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Soyluluk, ululuk, büyüklük, asalet. Bağış olarak verme, iyilik, cömertlik, eli açıklık, lütuf.
Kostak kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı sıfat olarak verilmiştir zarif, kibar, çalımlı, güzel giyinmiş ve yakışıklı şeklinde verilmiştir. Kostak kelimesinin TDK sözlüğünde ki ikinci anlamı sıfat olarak verilmiştir kabadayı, yürekli ve yiğit olarak verilmiştir.
kuud / kuûd / قعود
Cülus. Oturmak. Namazın oturarak kılınan kısmı.
Kın. Kılıcın kılıfı. Bir şeyin üzerinin örtüsü.
kad / kâd / قد
Yetişir, kifayet eder mânasınadır. Yahut kelimesine müradif isim olur. Harfiyye olduğunda dâhil olduğu fiil, tahkik, ümid, rica, intizar, yakınlık, azlık veya çokluk ifade edebilir.
“Delirme, çıldırma, delilik” anlamlarına gelen “cünûn” kelimesi, gözle görül- meyen lâtif cisimlerden ibaret bir cins mahlûkatı ifade eden Arapça “cinn” kelimesinden türemiş bir isimdir.
“Bû” veya “bûy” ise koku demek.
Cibal (Farsça: جبال), doğuda Kebir Çölü, güneydoğuda Fars, batı ve güneybatıda Irak-ı Arap, kuzeybatıda Azerbaycan, kuzeyde Elbruz Dağı ile çevrili bölge. Cibal sözcüğü, Arapça kökenli çoğul bir sözcüktür ve "dağlar" anlamına gelir. Dağlar olarak da Zagros dağlarını belirtir.
aşk / عشق (Işk) Çok ziyâde sevgi. Şiddetli muhabbet. Sevdâ.
habib / habîb / حبيب / حَب۪يبْ
habib / habîb / حبيب / حَب۪يبْ
(Hubb. dan) Sevilen. Sevgili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri