Karanfilin yağını ya da suyunu saça uygulamak saçlarınızın sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Peki, karanfil saçlarınızın rengini koyulaştırır mı? Bunun kesin bir cevabını vermek pek mümkün değil. Saç yapınıza ve rengine bağlı olarak saçlarınızın renginin koyulaşması değişkenlik gösterebilir.
Ayrıca saçınıza doğal rengini veren pigment seviyelerinin artmasına yardımcı olur. 5 yemek kaşığı kına, 3 yemek kaşığı gül suyu ve 4 damla karanfil yağını karıştırarak saç maskesi yapın. Bu maskeyi saç derinize ve saçınıza uygulayın.
Doğal bir içerik olması nedeniyle, karanfil suyunun saçlar için bilinen bir zararı yoktur. Aksine dökülmeden, beyazlaşmaya kadar birçok fayda sağlar.
Karşımı kapağı kapalı bir kavanozda 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırladığınız karanfil suyunu boş bir spreyli şişeye doldurup saç derinize uygulayabilirsiniz. Karanfil suyunu saçınıza sıktıktan sonra saçınızı yıkmaya gerek yok, ancak yine de rahatsız olursanız 2-3 saat sonra sadece su ile durulama yapabilirsiniz.
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
İlgili 22 soru bulundu
Kaynayan suyun içerisine karanfil tohumlarını atın ve 10 dakika ağzı kapalı olacak şekilde demleyin. Demlendikten sonra banyodan çıkmadan önce bu suyla saçınızı durulayın ve 10 dakika bekleyin. Karanfil kürünü haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
Duştan önce yaklaşık olarak 1ila 2 saat kadar saçınızda karanfil suyunu bekletebilirsiniz. Dilerseniz karanfil suyunu duş sonrası da kullanabilirsiniz. Temiz saç diplerine uygulayacağınız karanfil suyunu saçınızda kurumaya bırakabilirsiniz.
Pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmanın en kolay yolu Karanfil suyudur. Karanfil suyunu cilde direk olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizde gözle görülür bir düzelme olacaktır. Sağlıklı ve daha doğal bir cilt için karanfil suyunun eşsiz bir katkısı olmaktadır.
Diş ağrılarına ve ağız içinde oluşan, aft olarak da anılan yaralara iyi geliyor. Bunların yanı sıra düzenli olarak karanfilli su içmeye devam ettiğinizde ağız kokusu kalıcı olarak yok oluyor. Vücuttan toksinleri uzaklaştırdığından bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Özellikle kış aylarında demlenerek çayı hazırlanır. Saç ve cilt bakımında sıklıkla kullanılan doğal bir reçetedir. Özellikle karanfil suyu saç bakımında adeta bir mucizedir. Karanfil suyunun saça zararları yoktur, aksine saç derisi ve telinin her türlü ihtiyacını tek başına karşılar.
Karanfilin Zararı Var mıdır? Normal kullanım sınırları içinde kullanıldığında genellikle zararsızdır. Ancak karanfil faydaları olduğu kadar aşırı tüketimde zararları da olabilen bir bitkidir. Aşırı tüketimi, sindirim rahatsızlıklarına, baş dönmesine, uyku bozukluklarına ve kanın pıhtılaşmasına neden olabilir.
Karanfil, saç derisindeki gözeneklerin arınmasını sağladığı için saç tellerinin daha sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir. Yıpranan ve koparak dökülen saç tellerin, karanfil kürü sonrası güçlenerek daha az dökülmeye başlar.
Kahve, çay, hardal yağı, üzüm tozu gibi ev tipi malzemeler saç rengini koyulaştırıyor. Çok fazla boyatılmış saçlar zamanla yıpranır ve boyayı akıtır. Yeniden boyansa bile istenilen renk skalasına ulaşılmaz ve uyumsuz bir görüntü ortaya çıkar. Bu nedenle kimyasal ürünlerden kaçınanlar doğal yöntemlere başvuruyor.
Siyah Çay Saçı Koyulaştırır mı? Daha koyu saç renklerini yenilemek için siyah çay kullanılır. Saçınıza ekstra siyah renk vermek için doğal bir alternatif olarak siyah çayı kullanmak, saç renginizi canlandırmanın harika bir yoludur.
Karanfil, daha güçlü ve hacimli saçlara kavuşturur. Saç köklerini besler ve saç tellerini kalınlaştırır.
Karanfilin doğal keratin özelliği bulunmaktadır. Saç kırılmalarını önleyen bu ürün aynı zamanda sağlıklı ve hızlı saç uzamasını da destekler. Saç için karanfil kürü hazırlanışı da oldukça kolaydır. Yağ şeklinde ya da karanfilin kaynatılarak saçlara uygulanması parlaklık ve hızlı uzama sağlamaktadır.
Karanfil yağının antioksidan etkisi sayesinde sivilce ve aknelerden kurtulabilmek mümkündür. Siz de kusursuz bir görünümde sağlıklı bir cilde sahip olmak isterseniz 3 damla karanfil yağı ile 2 tatlı kaşığı balı karıştırıp sorunlu bölgelerinize sürüp bekleterek cildinizin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Bir fincan başına bir tatlı kaşığı gelecek şekilde karanfilleri baharat değirmeninde ya da havanda öğütün. Tamamen toz haline gelmemelidir. Bir fincan çay için bir fincan kaynamış suyu karanfilin üzerine ekleyip kaynatın. 10 dakika kaynatmanız yeterlidir.
Karanfil yağı, kızarıklık, ağrı, cilt lekeleri ve izlerini azaltmanın yanı sıra mevcut sivilceyi önlemeye ve temizlemeye yardımcı olur. Gözeneklerden kirlerin çıkarılmasına yardımcı olur, böylece gelecekteki kırılmaları önler.
Bu konudaki bilimsel çalışmalar yeterli değildir. Fakat halk arasında karanfil yağı geciktirici etkisi olan bir yağ olarak kabul görür. Cinsel gücü artırdığı söylenen “karanfil yağı cinsel organa sürülür mü” diye sorarsanız yanıtı hayır. Bu yağ cilde uygulanırken başka yağlarla birlikte kullanılır.
Gözenekleri temizleyerek, akne oluşumunu önlemeyi destekler ve cildin pürüzsüz görünümünü sağlar.
Serin ve kuru yerde ağzı kapalı olarak, çocukların ulaşamayacağı şekilde muhafaza ediniz.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını sıralayacak olursak; Kan dolaşımını düzenler. Kuvvetli bir antioksidandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri