Bununla birlikte, ince gümüşün bir çok faydası vardır. Bunlar; şekillendirmesi kolaydır, lehimsiz kaynaşır ve kararmaya karşı oldukça dayanıklıdır. İnce gümüş, çok yumuşak bir metal olduğu için daha sık çarpılan ve çizilen yüzükler veya bilezikler yerine küpeler ya da kolyeler için en idealdir.
Gerçek Gümüş Kararma Özelliğine Sahiptir
Bunların yanı sıra gümüş maddesi doğası gereği kararan özelliğe sahiptir. Sahte gümüş kararma yapmadığını gerçek gümüşü karardığını belirtmek isteriz. Eğer satın aldığınız gümüş takı belli bir süre geçtikten sonra kararma yapıyorsa aldığınız ürün gerçek gümüştür.
925 ayar gümüş eşya ve aksesuarlar, saf gümüşten üretildikleri için son derece kalitelidir. Çeşitli madenlerin yapım ve üretiminde kullanılan gümüş 925 ayar olarak kullanıma sunulur. Ancak saf gümüşün aksesuar ve dekorasyonlarda kullanılabilmesi için maddeye alaşım eklenmesi gerekir.
925 ayar gümüş neden kararır? Bu fenomen korozyon olarak adlandırılır ve özellikle gümüş için kararma olarak adlandırılır. Oluşan siyah madde gümüş sülfürdür. Bu, Gümüş ile ilgili yaygın bir sorundur, 925 katı Gümüş bile kararmaya neden olabilir, bu bir hata değildir, bu doğal bir olaydır.
3-Rodyum/Rose kaplama nedir? Rodyum gümüş üzerine yapılan beyaz altın rengi kaplamadır. Gümüşe beyaz altın görüntüsü verir. Rodyum kaplama yapılan ürünler parlaklığını uzun süre muhafaza eder, oksitlenmesi gecikir.
İlgili 22 soru bulundu
Gümüş Takıların Üzerindeki İşaretleri Arayın: Som gümüş takı satın alırken her zaman 925 ayar damgasını aramalısınız. Çünkü bu damga, otantik saf gümüşün işaretidir. Satıcıya güvenmediğiniz sürece 925 damgası olmayan bir takı satın almamalısınız. 925 ayarı, hemen gözünüze çarpmayabilir.
Rodyum, platin metal grubunun bir üyesidir ve gümüş rengindedir, oldukça yansıtıcıdır ve kararmaz ya da aşınmaz.
925 ayar gümüş ise şöyle açıklanabilir 1 kilogram gümüşün 75 gramı alaşım 925 gramı ise gümüş olarak biliniyor böylece gümüş ayarı 925 gram oluyor. Mücevher ve takı yapımında en yaygın olarak kullanılan ve en iyi olan ayar 925 ayar olarak biliniyor.
Örneğin, "925" gümüş, %92.5 saf gümüş içermektedir. Ayrıca, gümüş ürünlerde saflık oranını belirlemek için, ürünlerin arkasına yerleştirilmiş olan işaretleri inceleyebilirsiniz. Örneğin, gümüş ürünlerde genellikle "sterling" yazısı görülür ve bu işaret, ürünün %92.5 saf gümüş olduğunu gösterir.
- Açık renkli (beyaz) tonlarına bir bez yardımı ile gümüş ürününüzü ovalayın. Bezin üzerinde siyah lekelenmeler nokta nokta oluşmaya başladıysa gümüş ürününüz orijinaldir. - Buzu gümüş ürünün üzerine bıraktığınızda hızlı bir şekilde buzu eritiyorsa ürününüz orijinaldir.
Çelik çok sağlıklı bir alaşımdır
Çelik gümüşün özellikle bazı kadınlarda neden olduğu alerjik reaksiyonları tetikleme riski taşımaz ve bu da çelikten üretilen takıları, çelik yüzükleri tercih etmek için oldukça geçerli bir sebeptir. Ayrıca çelik gümüşün aksine bakteri barındırmaz, yani çok daha hijyenik bir malzemedir.
Tebeşir, takı kutusunun içine yerleştirilerek kararması önlenebilir. Kararmaz bezler de kükürt ve oksijeni emer, sonuç olarak gümüş nasıl saklanır sorusunun bir çözümü olarak değerlendirilebilir.
İlk olarak, çelik son derece dayanıklıdır. Kırılma ve çizilmeye karşı oldukça dirençlidir, bu yüzden çelik takılar uzun ömürlüdür. Ayrıca, çelik takılar genellikle gümüş takılardan daha ekonomik bir seçenektir.
Saf Gümüşü Tanıyın: Gümüş takı alırken, saf gümüş olduğundan emin olun. Saf gümüş (%99,9 gümüş) en yüksek kaliteye sahip olanıdır. Ürünün üzerinde "925" veya "Sterling" işareti arayın, çünkü bu, gümüşün en yaygın kullanılan alaşımı olan %92,5 saflığında olduğunu gösterir.
Gümüş bir takıya sahip olduktan sonra, yapılan en büyük hata, takıların kullanılmadığı zamanlarda açıkta bırakmaktır. Açıkta hele ki banyo gibi rutubetli yerlerde bırakılan gümüş 1 günde tanınmayacak halde kararır. Kullanılan gümüş kararmaz. Kullanılmadığı zamanlarda mutlaka hava almayacak şekilde saklanmalıdır.
So CHIC, bütün bilekliklerini Avrupa standartlarına da uygun olarak 925 ayar gümüş olarak üretir. Gümüş, insan sağlığı için zararsız bir maden türüdür. Bu standarttaki gümüşlerin kararma, solma gibi olasılıkları çok azdır.
Gümüş Gr güncel satış fiyatı anlık olarak 22,59 TL, Gümüş Gr alış fiyatı ise 22,55 TL üzerinden işlem görmektedir. Gümüş Gr fiyat bilgileri en son 24 Kasım 2023 23:59'de güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1 Gümüş Gr fiyatı 22,59 TL'ye karşılık gelmektedir.
925 Ayar Gümüş Nasıl Anlaşılır
925 ayar gümüşler için en uygun testlerden birisi mıknatıs testidir. 925 ayar gümüşler mıknatıs ile hiçbir tepkimeye girmemektedir. Ayrıca nitrik asit testi, bezle ovalama gibi testlerle de bu gümüşün ayarının gerçekliği anlaşılmaktadır.
925 Gümüş | Alevli Harf Font.
Bu ürünler, 1000 ayar gümüş yani sadece gümüşten yapıldığı bilinen ürünlerdir. İçerisinde hiçbir element veya metal madde bulunmayan ürünler olduğu da söylenebilir. Bahsedilen değer, gümüşün en saf hali olarak nitelendirilmektedir.
Çelik, gümüşe göre ucuz bir hammaddedir. Bu nedenle çelikten üretilen takılar gümüşten üretilen takılara göre daha ucuzdur. Gümüş takılar ise ayarlarına ve işçiliklerine göre fiyatlandırılarak satılır.
Minimum işlem limiti 0.01 gramdır. Depolanan gümüşler 1000/1000 saflıkta muhafaza edilir. Gümüş Hesabı'nızdaki bakiyeniz ile gümüş havale yapabilirsiniz veya alım satım talimatı vererek her ay düzenli olarak gümüş alabilirsiniz.
Çelik takıların kullanımı diğer çeşitlere göre daha kolay ve avantajlıdır. Altın ve gümüşe göre çok daha az bakıma ihtiyaç duyulması nedeniyle kullanan kişiler tarafından, evde basit yöntemlerle temizlenebilir. Kararma olmayacağı için içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Gümüş türleri 925 ayar gümüş olarak da bilinen sterling silver, alman gümüşü, karendağ kabilesi gümüşü, alpaca gümüşü ve Meksika dönüşü olarak farklı türlere ayrılmaktadır.
Ter de Kararma Nedeni
Asidik maddeler de gümüşü karartır. Söz konusu takılar olunca gümüşün maruz kaldığı asidik maddelerin başında, ciltte oluşan ter geliyor. Özellikle gümüş kolyeler için ter, yaz aylarındaki kararmanın baş sorumlusu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri