Stainless Steel malzemesi oksitlenmeye ve kararmaya karşı dayanıklı bir malzemedir. Dolayısıyla takılar günlük kullanıma uygun olan dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü takılar olarak uzun seneler kullanılır.
Bu nedenle insanlar altın ve gümüş madenlerinden yapılan takılar dışında, kararma yapmaz çelik takılar kullanmaktadır. Bu çelik takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelik kullanılmaktadır. Bu çeliklerin en kalitelisi ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikler olmayan 316L kalite çeliktir.
Çelik takı modelleri kararmayan yapıları ve sağlamlığı sayesinde uzun yıllar kullanılabilir.
Paslanmaz çelik kolye modelleri, dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. 316L kalite çelikten imal edilen ürünler, çeşitli kimyasallara ya da deniz suyu gibi kararmaya yol açabilecek etkenlere karşı oldukça sağlam ve dayanıklıdır.
3.Argentium Gümüş ve Kararmaz Alaşımlar
Kararmayan alaşımlar piyasada oldukça yenidir. Argentium bir markadır; ancak piyasada benzer olanlar da mevcuttur. Bu alaşımlar minimum% 92,5 gümüştür; fakat bazıları gümüş içeriğinde biraz daha yüksek olacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Çelik alyans ve de takılarda içeriğindeki krom sebebiyle paslanma ve kararma yaşanmaz. Kadınların en fazla karşılaştığı alerjik reaksiyon yaşanmaz. Bunun sebebi içeriğinde nikel bulunmamadır. Gümüş takılarda vakit içinde kararma olmasına rağmen çelik takıda bu durum yaşanmaz.
Yani Stainless Steel takı modelleri normal kullanım koşullarında hiçbir şekilde kararmaz. Stainless Steel malzemesi oksitlenmeye ve kararmaya karşı dayanıklı bir malzemedir. Dolayısıyla takılar günlük kullanıma uygun olan dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü takılar olarak uzun seneler kullanılır.
Altın ve çelik ürünler yapıları gereği kararma yapmaz.
Görüntünüzü en şık hale getirecek olan ürünlerden bir tanesi ise 316L Paslanmaz çelik bileklikler yapıları gereği kesinlikle kararmaz, solmaz, yıpranmaz uzun süreli kullanıma uygundur.
Titanyum yüzükler ; Çelik gibi dayanıklı ,Alüminyum gibi çok hafiftir.Serttir, çizilmez , oksitlenmez ,paslanmaz ,küflenmez ,kararma yapmaz ve metallerin en iyisidir.
Havadaki Elementler. Soluduğumuz havayı oluşturan bazı elementler, gümüşle tepkimeye girerek kararmaya neden olur. Hidrojen, kükürt ve sülfür, bu elementlerdendir. Yani, kullanmadığınızda gümüş takıları açıkta bırakmak, bir süre sonra kararmaya sebep olacaktır.
Çelik takılar, diğer metallere göre daha dayanıklı ve korozyona karşı dirençli olduğu için kararmazlar. Korozyon, metallerin oksitlenmesiyle oluşan bir yıpranmadır ve çelik takılar korozyonun etkilerinden korunmaktadır.
Çelik takıların kararması genellikle temas ettikleri nesnelerden ve maddelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle çelik takılar yalnızca çelik takıların yanında muhafaza edilmelidir. Ek olarak, temizliğinde yalnızca su ve sabun kullanılmalıdır. Kimyasallarla temasından kaçınılmalıdır.
Fakat bijuteri ve çelik takılar arasındaki farklar genellikle Altın Kaplama Takı kullananlar tarafından ilk seferde anlaşılmadığı için bijuteri altın suyuna batırılmış olarak tabir edilen takılar bir süre sonra kararmaya yol açıyor.
Gümüş takıların en büyük dezavantajlarından biri kararmalarıdır. Bir gümüş yüzüğe ne denli özenle bakılırsa bakılsın zamanla kararmasını engellemek oldukça zor hatta imkânsızdır, oysaki çelik kararmaz ve bu da çelik yüzüklerin tercih edilmesinde önemli rol oynayan etkenlerden biridir.
Ter, parfüm, losyon ve saç spreyi gibi kimyasallar, çelik takıların matlaşmasına hatta kararmasına neden olabilir. Aynı zamanda, kalitesiz çelik takıların havadaki oksijenle teması da çelik takı kararmasına neden olabilir.
904L Paslanmaz Çelik: 904L paslanmaz çelik kaliteleri arasında korozyon direnci açısından en üst değere sahip paslanmaz çelik kalitesi olarak kabul edilmektedir.
1- 18/10 Cr/Ni Paslanmaz Çelik
Çelik tencereler toksik olmadığı için en güvenli pişirme sağlayan tencerelerden biridir. Tabii malzemenin kalitesi ve paslanmaz olması oldukça önemli. Bu nedenle tencerenizin standart bir kalite olan 18/10 Cr/Ni etiketini taşıdığından emin olmalısınız.
Görsel İnceleme: Çelik, genellikle parlak ve sert bir yüzeye sahiptir ve genellikle gümüş grisi bir renge sahiptir. Ancak, yüzey kaplamaları veya paslanma nedeniyle bu görünüm değişebilir. Sertlik Testi: Çelik genellikle diğer metallerden daha serttir. Bu özelliği test etmek için bir sertlik testi uygulanabilir.
Çelik takı ile banyo/duş alınır mı? Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur. Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz. Bakır, pirinç, bronz veya diğer kalitesiz metaller cildinizi yeşile çevirebileceğinden duşa girmemelisiniz.
Çelik, geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğu için, bu takıların üretimi ve kullanımı çevreye daha az zarar verir. Çelik takılar, şıklık, dayanıklılık ve çevre dostu olma özellikleriyle her zaman tercih edilir. En sevdiğiniz takının kararması nasıl bir duygu çok iyi bilirim.
Çelik Kolye Takı ile Denize Girilir mi? Çelik malzeme, yapısı gereği su ile temas ettiğinde herhangi bir kararma yapmaz. Dolayısıyla çelik malzeme ile üretilmiş olan kolyenizi çıkarmadan havuza ya da denize girebilirsiniz.
Fakat takılarınız yüzerken düşebilir ya da kaybolabilir. Bu ihtimal dahilinde tercih denize girerken takılarınızı çıkartabilirsiniz. Altın ve çelik takılar herhangi bir şekilde kararma yapmazlar.
Çelikler içerdikleri karbon oranına göre düşük karbonlu çelikler, orta karbonlu çelikler, yüksek karbonlu çelikler ve yüksek karbonlu takım çelikleri olmak üzere başlıca dört sınıfa ayrılırlar.
Çelik takılar, dayanıklılık ve ekonomik açıdan daha iyi bir seçenek olabilirken , gümüş takılar daha geleneksel bir görünüm ve daha ayrıntılı tasarımlar sunar. Sonuç olarak, takı seçiminizi, kişisel stilinize, bütçenize ve hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak yapmanız en iyisi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri