Burada kararmış silikonu gidermenin en iyi yolu bir maket bıçağı veya sert plastikten mamul bir spatula ile silikonu kaldırıp, söküp sıyırmak ve sonrasında kalan kalıntıları aseton veya alkol benzeri çözücü sıvılarla silerek temizlemektir.
Karbonat ve su karışımını silikonun üzerine uygulayarak birkaç saat bekleyin. Daha sonra bir fırça veya sünger ile silikonu temizleyebilirsiniz.
Silikon temizliğinde eğer silikonda yoğun bir küf ve kararma yoksa sirke ve karbonat kullanabilirsin ama ihmal edilmiş bir banyon ve yoğun küflü bir silikonun varsa bu noktada çamaşır suyu kullanmayı tercih edebilirsin.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikon uzun ömürlü bir malzeme olmasına rağmen su ile çok fazla temas ediyorsa zamanla kararma ve küflenme oluşmaktadır. Akfix 100D Duşakabin Silikonu lavabo ve fayans gibi ıslak alanlarda tam kapatıcılık sağlar.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Silikon lekelerinin büyüklüğü önemli değil. Hangi büyüklükte olursa olsun tiner kullanarak silikonları kolayca temizleyebilirsiniz. Ayrıca keskin bir bıçak yardımı ile silikonlarınızı bulundukları yüzeylerden kolayca temizleyebilirsiniz.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Küflü yüzeye bir miktar beyaz sirke dökün ve kurumasını bekleyin. Ardından tekrar sirke dökün ve süngerle silin. Sonrasında suyla durulayın. Aynı yüzeye karbonat döküp eski bir diş fırçasıyla fırçalayın.
Su yerine aseton kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz. Cam bir nesnede bu lekeler mevcutsa kazımak yerine kaldırarak çıkarabilirsiniz.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Renk Koruma Özelliğiyle Çekomastik Duşakabin Montaj Silikonu
Çekomastik markası tarafından satışa sunulan bu malzeme, uzun süreli renk koruma özelliğine sahiptir. Sızdırmazlık özelliği son derece yüksek olduğundan kaliteli bir dolgu malzemesidir.
Genel olarak silikonlar kimyasal olarak inert yapıdadır ve çok az sayıda malzeme tarafından etkilenebilirler. Konstantre edilmiş sülfirik asit, hidroflorik asit ile uzun süreli maruziyet ve bunların yüksek basınçlı buharı ile temas silikonlar üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilir.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
SR78 Söcker, genel amaçlı bir sökücü üründür. Silikon ve yapıştırıcı artıklarının, boya, küf, etiket ve pas sökülmesinde de kullanılır. Sökülecek malzemenin kalınlığı maksimum 5mm olmalıdır.
Silikon sprey, araçların gerek iç ve gerekse dış mekânlarında yer alan, metal, lastik, plastik gibi parçalar için uzun süreli koruma sağlamak için kullanılıyor. Koruma özelliği yanında bakım ve yalıtım özelliklerini de barındırıyor. Würth silikon sprey, tamamen renksiz bir ürün olarak kullanıma sunuluyor.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
İzolasyon, sızdırmazlık ve yapıştırma için kullanılmaktadır. Universal silikon olarak da adlandırılır. Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri