Küçükboğaz Gölü, Karasu ilçesinde Karadeniz kıyısında yer alan küçük bir lagündür.
Sakarya Merkezine 55 km. mesafede yer alan Karasu Plajı; Türkiye'nin en uzun ikinci sahil unvanına sahiptir ve ayrıca iki adet Mavi Bayraklı plaj yer almaktadır.
Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Karasu'da; denize girilebilecek pek çok plaj ve beach bulunmaktadır. Karasu'nun popüler plajları arasında; Karasu Plajı ve Karasu Halk Plajı yer almaktadır. Karasu Plajı, Karasu ilçe merkezinden aşağı yukarı 2 km uzaklıkta yer almaktadır.
Marmara Bölgesi'nin Batı Karadeniz ile birleştiği yerde, Sakarya'nın kuzeyinde yer alan ilçe toprakları hafif dalgalı alçak alanlardan oluşmuştur. Karadeniz kıyısındaki düzlüklerin gerisinde hafif eğimlerle yükselen alanlar, bu alanların güneyinde de dalgalı düzlükler bulunur.
Karasu Plajı, Karadeniz ve Marmara Bölgesinin kesişim yerinde bulunan Sakarya'da yer alıyor. Sakarya'nın Karasu ilçesinde yer alan Karasu Plajı'na ulaşım da oldukça kolay. Doğal ve tarihi güzelliklerin olduğu Karasu Plajı aynı zamanda bir Halk Plajıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Sakarya'nın popüler plajları arasında; Karasu Plajı ve Karasu Halk Plajı yer almaktadır. Karasu Plajı, Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Karasu Plajı'na ulaşım; özel araçlar, toplu taşıma araçları ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Resmi makamların bile tavsiye ettiği bir yer haline gerek karasuda birikimlerinizi çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Hem birikim yapıp, aynı zamanda tatilinizi de yapabilir aileniz ile hoş vakitler geçirebilirsiniz.
Karasu Plajı, uzun kumsalı ve temiz denizi ile dikkat çeker. 2019 yılında mavi bayrak ödülü alan plaj, doğal güzellikleri korumak için çeşitli çevre dostu uygulamalar yapmaktadır.
Karasu, Batı Karadeniz Bölgesinin bittiği, Marmara Bölgesinin başladığı yerde olduğu için iki bölgenin tesiri altında bir iklime sahiptir. Genel olarak, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Kış aylarında yağış genelde yağmurludur. Yağış ortalaması 1.200 mm. dir.
Sakarya Karasu'nun en büyük çekiciliği, 28 kilometrelik muhteşem kumsalı ve Karadeniz'in eşsiz doğal güzellikleridir. Bu bölgede tatil yapmak, adeta rüya gibi bir deneyim sunar. Uzun ve temiz plajları, berrak denizi ve güneşli havasıyla Karasu, dinlenmek ve stresten uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenektir.
Karasu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Şakir Şen, Adapazarı'nın deprem bölgesi olduğunu Karasu'nun Adapazarı merkezine göre deprem riski az olan bir alan olduğunu belirtti.
Pek çok turistik bölgeye ev sahipliği yapan Karasu'da gezilecek popüler yerler arasında; Acarlar Longozu, Karasu Deresi, Karasu Maden Deresi Şelalesi, Maden Deresi, Küçük Boğaz Deresi ve Karasu Kalesi yer almaktadır.
Sakarya iki farklı denize yakın konumda yer almaktadır. Karasu ilçesinde yer alan kumsal sayesinde Karadeniz'e, Düzce sınırında yer alan Melenağzı bölgesinden yine Karadeniz'e ve Kocaeli'nden ise Marmara'ya ulaşılabilmektedir.
Karasu balık avı na dair tanıtım videosu olarak şekillendirdiğimiz videoda şu balıklardan bahsediyoruz:yayın ,bayağı bıyıklı balık,yılan balığı,perch,kızılkanat,kapturga,mersin balığı,kasna ,sazan,turna . Karasu ilçesi: Karadeniz e komşu Sakarya ili ne bağlı güzel ve turistik bir ilçedir.
Samandağ ilçesinde bulunan bu sahilimiz 14 km boyu ile Türkiye'nin en uzun sahilidir . Bu sahil geniş kumsalı olan halka açık plaj şeklindedir.
İlçe Batı Karadeniz bölgesinin bitimi, Marmara bölgesinin başlama noktasındadır. Şehir Merkezine Uzaklığı 55 Km.'dir. Doğusunda Kocaali ilçesi, batısında Kaynarca ilçesi, güneybatısında Ferizli ilçesi, güneyinde Hendek ilçesi, kuzeyinde ise Karadeniz ile çevrilidir.
Karasu evleri ucuz. 2013 yılında 55 bin TL olan daireler, 2016 yılında 120 bin TL ye ulaştı. Karasu evlerinin ucuz olmasının en büyük etkisi, Karasu'daki arsa fiyatlarının uygun olmasıdır. "Karasu evleri neden ucuz" sorusunun cevabı aslında budur.
Karasu Çayı'nın suları orta sert-sert su sınıfında olup, hafif alkalin ve orta derece kirlidir. Karasu Çayı vadisinin Karadeniz'den gelen nemli hava yamaçlardan yükselerek yağışlara sebep olur.
Karasu'nun sahip olduğu doğal güzellikler, masmavi plajları ve turizm potansiyeli, yalnızca tatilcilerin değil, aynı zamanda yatırımcıların da ilgisini çekmektedir. Buna ek olarak, ilçenin sanayi ve konut sektörleri de oldukça gelişmiştir ve yatırım yapmak isteyenlere büyük fırsatlar sunmaktadır.
Kocaali ilçesinde yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz ay. hizmet vermeye başlayan kadınlara özel havuz ve plaj. ile tatilcilerin uğrak yeri oldu.
Karasu Sahil Park Plajı; uzunluğu 300m genişliği 100m olan, Türkiye'nin dört bir yanından turiste ev sahipliği yapan halk plajımızdır.
Karasu'da denize girme yasağı kalktı, vatandaşlar sahile akın etti.
1933 yılında Türkiye Cumhuriyeti' nin kayıtlarına ilçe statüsü ile geçen Karasu, 1954 yılında Sakarya ilinin kurulmasıyla bu ile bağlı bir ilçe haline gelmiştir.
Başlıcaları; elma, armut, ayva, erik, kiraz, şeftali, ceviz, fındık, kestâne, çilek, üzümdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri