Ergenlik dönemi, sporcu olmak için en uygun zamandır, çünkü kas ve kemik gelişimi hızlıdır. Bu dönemde özellikle takım sporları, yüzme, atletizm, karate, bisiklet sürme ve dans gibi sporlar çocuklara önerilir.
MADDE 5- (1) Karate spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 6 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
Karate branşına 6-15 yaş aralığındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir. Antrenmanlar haftada 2 gün yapılacaktır. Seans süresi 1 saat 15 dakikadır. Servisli seanslarda servise kayıt yaptıran öğrenciler; evlerinden alınarak, antrenman bitiminden sonra tekrar evlerine bırakılacaktır.
Kimler Yapabilir? Karate-Do, yaşa ve fiziki yeterliliklere bakılmaksızın, isteyen herkesin yapabileceği bir spor dalıdır.
Karatenin amacı bedenin, zihnin ve ruhun eğitilmesi sonucunda yapılan yanlışlardan arındırılıp, mükemmelleşme sağlamaktır. Güç ve sistematik çalışmayla vücudu etkili ve güçlü bir silah haline getirmektir. Karatenin nihai amacı kazanmak ve dövüşçü yetiştirmek değildir.
İlgili 32 soru bulundu
Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar.
Karate, çocukların beyin, beden koordinasyonunu arttırır, mücadele yeteneklerini geliştirir, özgüven sahibi birer birey olarak yetişmelerini sağlar.
Karate eğitimine başlamak için tavsiye edilen yaş yedi. Yedi yaşından itibaren karate sporcularına lisans alınabiliyor.
Giysilerine karate-gi, öğrencilerine karate-ka denir. Karate antrenmanları genel olarak üç kısımdan oluşur.
Karate sporunda beyaz, sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve siyah olmak üzere 7 farklı kuşak bulunuyor. Kyu sistemine göre karateye yeni başlayan bireyler beyaz kuşak kullanıyor. Deneyim ve becerilerin artması ile kuşakların renkleri de değişiyor.
Karatenin olimpiyatlarda sürekli yer alabilmesi için çalışma yaptıklarına değinen Espinos, "Karate, uluslararası anlamda çok önemli bir spor dalı.
Sporcular, çeşitli spor malzeme üreticisi markanın üretmiş olduğu karate ve kempo malzemeleri arasından kendileri için uygun alternatiflerde karar kılabiliyor. Karate ve kempo dövüş sporlarını yapabilmek için herhangi bir cinsiyet, boy ve kilo sınırlaması bulunmuyor.
Kyu seviyelerinde 4 ayın sonunda bir üst seviyeye geçilebilir. Bunun için 4 ayın sonunda yapılan sınavda başarılı olunması gereklidir. Siyah kuşak almak için yaklaşık 4 yıl gibi bir zaman gerekmektedir. Bu süreçte sınavlarda başarılı olunduğu takdirde Dan, yani usta olunur ve siyah kuşak alınır.
Nobuyoshi TAMURA Shihan'ın kaleminden. 1 – 初段 SHODAN – Birinci DAN: SHO başlangıcı, başlayanı ifade eder.
Karate sporuna lisansiye anlamda başlama yaşı 7'dir. Ancak daha erken yaşlardaki çocukların tamamen o yaş gurubuna hitab eden oyun ve jimnastik bazlı karate çalışma sınıfı açmış (pedagojik formasyonu olan) bir eğitmen denetiminde çalışmalara başlamalarında bir sakınca yoktur.
Karate-Do'nun tarihi, yüzlerce yıl öncesinde Çin'e ve Hindistan'a kadar uzanır. Günümüzdekine en yakın formuna Okinawa'da kavuşmuştur. 1922 yılında Gichin Funakoshi tarafından Okinawa'dan Japonya'ya tanıtılmıştır. Fu-nakoshi, günümüz modern Karate'nin kurucusu ve Shotokan ekolünün yaratıcısıdır.
Buna bağlı olarak karate dersleri haftada ortalama 3 saat olarak uzmanlar tarafından belirlenmiştir. Siyah kuşağa ulaşmak için disiplinli ve azimli çalışmalar bu sürenin sporcular için makul bir süre olduğunu gösterir.
2-3 yaşlarında bir çocuk koşmak, zıplamak, sıçramak gibi bazı basit, temel hareketleri öğrenir ve yapar. Özellikle bazı becerilerin kazandırılmaya çalışılması için bu yaş çok erken. Erken dönemde parka gidebilir, salıncakta sallanabilir, ailesinin kontrolünde havuzda oyunlar oynayabilirler.
6 ve 7 yaşları civarında çocuk, dengeyi artırıcı ve koordinasyonu geliştirici hareketleri daha fazla yapmalıdır. Bu yaşlarda özellikle vücudun iki tarafını eşit olarak geliştiren sporlara önem verilir; yüzme, atlama, jimnastik, kayak, atıcılık ve dans gibi sporlara başlanabilir.
KARATEKA: Karate calışan kişi.
Karate en çok yaygın olan savunma sporları arasında gelmektedir. Karate iki kişinin mücadele ettiği bir spor dalıdır.
Karate sert bir spor. Daha çok kol gücüne dayalı. Yakın mesafe için ideal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri