Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar.
Karate ile çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekleyici niteliktedir. Karate de güçlü olma, hızlı olma, serilik, esneklik ve dayanıklılık bileşimlerinin özellikle de çocukluk dönemindeki motor yetisinin gelişimi için harmanlanarak büyüme imkânı sunulması çocuklarınıza vereceğiniz büyük bir hediyedir aslında.
Herhangi bir dövüş sporu ile uğraşan birisi , başka dövüş sporlarına karşı böyle ithamlarda bulunmaz. Karate hiyerarşik ve sert bir spordur.
Sportif karate, yumruk, tekme ve yere düşürme teknikleriyle puan alınan bir spor dalıdır.
Karate tüm vücut hareketlerinin bir muvazeneye erişmesi (dengelenmesi) ve bu yolla vücut hareketlerinin bir bütün halinde olgunluk meydana getirmesini amaçlar.
İlgili 21 soru bulundu
Karate, çocukların beyin, beden koordinasyonunu arttırır, mücadele yeteneklerini geliştirir, özgüven sahibi birer birey olarak yetişmelerini sağlar.
Kahverengi kuşaktan siyah kuşağa geçiş ortalama 3 yılda tamamlanır. Dan sistemi ise Kyu derecelendirmesinin tamamlanması ile ortaya çıkar. Deneyimi temsil eden Dan dereceleri 1'den başlayarak 10'a kadar ilerler. Ustalığı sembolize eden Dan dereceleri bekleme süreleri ve özel sınavlar yoluyla belirlenir.
Rakibin midesine de yüzüne de vurulabilir. Otoshi empi uchi, yukarıdan aşağıya doğru vurulan dirsek vuruşudur.
KARATEKA: Karate calışan kişi.
Zira kilo vermek için yapılması önerilen başka spor dalları bulunmaktadır. Bu spor dalları kişilerin ilgileri ve beklentileri çerçevesinde değişmektedir. Ancak karate hiçbir zaman kilo vermek amacıyla yapılan bir spor dalı olmamıştır. Spor dalları arasında karate bir ders öğrenmek gibidir.
Kimler Yapabilir? Karate-Do, yaşa ve fiziki yeterliliklere bakılmaksızın, isteyen herkesin yapabileceği bir spor dalıdır.
Karate yaparak hayatınızdaki her şey daha kolay olmaya başlayacaktır. Karate vücudu ve zihni geliştirir. Bu şekilde de farkındalık kazanmanızı, disiplini, kendine güveni ve iradeyi elde etmenizi sağlamaktadır.
Karate tekniklerinin durmadan çalışılması bedeni ve bilhassa kas ve kemik sistemlerinin çalışma şeklini değiştirir. Kademeli olarak beden o denli yüksek seviyede koordine bir yapı (strüktür) halini alır ki ani bir enerji patlaması ile müthiş bir güç yaratabilecek hale gelir.
Çocukların kendine güvenlerini artıran, güç, mukavemet, disiplin, dayanıklılık, koordinasyon ve beden farkındalığı gibi becerileri geliştiren karate sporu da 4 - 6 yaş aralığındaki çocukların başalaybileceği spor dalıdır.
Karate branşına 6-15 yaş aralığındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir. Antrenmanlar haftada 2 gün yapılacaktır. Seans süresi 1 saat 15 dakikadır.
Yaş sınırlaması yoktur. Çünkü hareketler esneklik ve serilik içerdiğinden 6 yaşından başlayarak orta yaş ve hatta 70 yaşındaki kişilerinde yapabilmesi mümkündür.
Turuncu verimliliği, yeşil renk ise büyümeyi temsil eder. Mavi rengi taşıyan kuşak ise gelişmeyi simgelerken kahverengi kuşak artık tehlikeyi temsil eden renktir. Siyah kuşaktan sonra en iyi derece olarak kahverengi kuşak gelmektedir.
-Poomselerde belli noktalarda kaçınılmaz olarak puan gereği bağırılır.Poomselerdeki bu temel noktalarda güçlü bağırılmazsa yeterli puanı hemen hemen alamazsınız. -Serbest müsabakalarda tekniğin tam atıldığını belli etmek için..Bağırmadan atılan teknik kendini güçlü göstermez ve puanlamadan yoksun kalabilir.
Karate en çok yaygın olan savunma sporları arasında gelmektedir. Karate iki kişinin mücadele ettiği bir spor dalıdır.
MADDE 5- (1) Karate spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 6 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
Çocukların 14 yaşından önce ağırlık çalışmalarının zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulunan Fizyoterapist Metin İçli, “Sadece ağırlık çalışmaları değil, boks, halter, güreş, karate gibi ağır sporlardan da uzak durulması gerektiğini söyledi.
Ancak dinimizin emir ve yasaklarına ters düşmeyen (tesettur, şirk selamlaşma, yüze vurma, kumar, ibadetlere -namaz, oruc gibi- engel olmama ve kumara sebeb olmadıkça) bütün spor çeşitlerinin câiz olduğu açıktır. Bu cevâza boks, karate, kick box vb. tarzı sporlar (birbirlerine eğilerek selamlaşma şekilleri gibi.
Karate-Do'nun tarihi, yüzlerce yıl öncesinde Çin'e ve Hindistan'a kadar uzanır. Günümüzdekine en yakın formuna Okinawa'da kavuşmuştur. 1922 yılında Gichin Funakoshi tarafından Okinawa'dan Japonya'ya tanıtılmıştır. Fu-nakoshi, günümüz modern Karate'nin kurucusu ve Shotokan ekolünün yaratıcısıdır.
Pembe gelin kuşağı, romantizmi; mor gelin kuşağı, asaleti; gri gelin kuşağı, asaleti; mavi gelin kuşağı, kadının sevdiği aynı adamla ikinci kez evlenmesini temsil etmektedir. Ayrıca moda olmasının yanı sıra siyah gelin kuşağı, eski zamanlarda gelinin ikinci evliliği olduğunu da temsil edermiş.
Karate sert bir spor. Daha çok kol gücüne dayalı. Yakın mesafe için ideal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri