İşkembe Çorbası (Kokusuz Pişirme) Tarifi Nasıl Yapılır? Doğradığımız işkembeyi yarım saat sirkeli suda bekletiyoruz daha sonra tekrar yıkayıp bir gece boyunca yoğurtla dinlendiriyoruz bu tekniği yaptığımızda işkembe pişerken kokmuyor.
Karnabaharın pişirme suyuna iki kaşık sirke ve bir tutam tuz ekleyin. Su köpük köpük olduktan sonra sebzeleri ekleyin. Artık pişen karnabahardan kötü kokular yayılmayacak. Karnabaharı haşladığınız suya bir miktar süt eklerseniz hem koku yaymaz, hem de kar gibi bembeyaz olur.
Yıkadığımız işkembeleri tuzunu ve sarımsakları ilave ederek suyla yüzledikten sonra düdüklüde yarım saat, normal tencerede 1 saat pişiririz. Zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olur. Afiyet olsun.
Üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve yarım su bardağı kadar sirke dökerek 1,5 – 2 saat kadar bekletin. Sonra tekrar yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine 1,5 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım limonu kabuğuyla birlikte ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
Tuz olarak kaya tuzu kullanmanız daha pratik temizlik sağlayacaktır. Suda kirlerini arındırdığınız işkembenin her iki yönünü 1 avuç kaya tuzuyla güzelce ovun. Bu işlem sayesinde işkembe derisinin içinde hapsolmuş kirleri aşındırmış olacaksınız.
İlgili 21 soru bulundu
İşkembe yeni kesildiği ve taze olduğu için kolay temizlenebilmesi açısından 1 gece buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. İşkembenin içerisindeki pis kısmı kendiliğinden ayrılır. Daha sonra işkembeyi 5-6 kez soğuk suda yıkamanız gerekmektedir. Daha kolay temizleyebilmek için işkembeyi parçalara ayırabilirsiniz.
İşkembeyi, iyice temizleyip bol suda yıkadıktan sonra haşlayın.İşkembeyi, arzuya göre sirkeli suda beklettikten sonra da haşlayabilirsiniz. Haşlama esnasında kullanılan kuru soğan, sarımsak, limon suyu gibi malzemeler işkembenin kokusunu alacaktır.
Ellerinizi karbonatlı bir suyun içerisinde bekleterek de bu kokudan kurtulmanız mümkündür. Mutfağınıza sinen işkembe kokusu için ise odanın ortasına 1 bardak yağlı süt koyup bekletebilirsiniz. Sütün bu kokuyu ortadan kaldıran bir özelliği vardır.
İşkembe, karbonat ile nasıl kolay temizlenebiliyorsa, elinizdeki ya da evdeki kokuyu da kolayca giderebilir. Bir kaba 4 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı su koyup ortamdaki işkembe kokusunu rahatlıkla giderebilirsiniz. Elinizdeki kokuyu gidermek için de elinizi koku gidene kadar kabın içinde bekletebilirsiniz.
Lezzetine doyamayacağınız haliyle tarifim sizlerle. 400 gram işkembe 1 yemek kaşığı ( daha fazla da koyabilirsiniz) elma sirkesi Yarım dilim bol sulu limon 3 adet büyük boy sarımsak ( bol sarımsak seviyorsanız 5 tane de kullanabilirsiniz ) 1 yemek kasigi tereyagi 1 lite ( 5 su bardağı ) su Üzerine yağ da yakılmış ...
Temizlenmiş işkembeyi 3-4 su yıkayın. Derin ve geniş bir tencereye işkembenin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyun, tuzunu, sarımsağı, kabuğu soyulmuş limonu ve 4'e bölünmüş soğanı ekleyerek işkembe yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın (kaynarken üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alın).
Kelle ve paçayı iyice tuz ile ovup 2 saat tuzlu suda bekletin bu işlem çorbanızın kötü kokmasını engeller.
- Geniş tencere içerisinde su kaynattıktan sonra bir yemek kaşığı karbonat eklemesi yapıp karıştırmak gerekmektedir. - İşkembe kaynayan karbonatlı su içinde 5 saniye civarı gezdirilip, çıkarılmalıdır. Çok fazla beklenmesi durumunda sertleşme olacaktır. - Su içinden alınan işkembe gerilip, üzerindeki tabaka alınmalıdır.
İşkembe, karbonat vasıtası ile nasıl kolay bir biçimde temizlenebiliyor ise, elde kalan veya evi kaplayan işkembe kokusu da kolay bir şekilde giderilebilir. Bir kabın içerisinde 4 yemek kaşığı karbonat ile 4 yemek kaşığı su koyulur. Bu karışım ortamda bulunun işkembe kokusunu rahat bir şekilde giderecektir.
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar. Koltuk altı terlemesine çözüm için pamuklu, keten ve nem emici karışımlar gibi bol, nefes alabilen kumaşlar giyinin.
İşkembe temizlenirken en zor kısmı ise kokusudur. İşkembe kokusu, karbonat ile kolayca giderebilir. Bir kaba 4 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı su koyup ortamdaki işkembe kokusunu rahatlıkla giderebilirsiniz.
Geniş bir tencerede suyunuzu kaynattıktan sonra içine 1 çorba kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. İşkembeyi kaynayan karbonatlı suda 2-3 saniye gezdirin ve çıkarın. Çok fazla bekletirseniz sertleşir. Sudan çıkardığınız işkembeyi gererek üstündeki tabakayı sıyırın.
SAKATAT PİŞİRİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
Sakatatı pişirdiğiniz tencereye bir adet defne yaprağı ve çay kaşığının ucuyla tarçın atın. Pişerken kötü koku oluşmayacaktır. Etinizde baskın bir defne ve tarçın kokusu da olmayacak korkmayın!
Bir yandan da terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve yarım limonun suyunu bir kasede çırpın. Çorbadan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra yavaş yavaş çorbanıza ekleyin. İyice karıştırın. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
Düdüklüde Pratik İşkembe Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak iskembeyi bir kaç parca keserek düdüklü tencereye koyuyoruz ve üzerini geçene kadar su koyuyoruz. Haşlamak üzere ocağa alıyoruz, düdüğü öttükten sonra kısık ateşe alıp 1 saat 10 dakika kadar pişiriyoruz.
İşkembe Nasıl Pişirilir, öncelikle iyice kazınarak bembeyaz olan işkembenin bol su altında iyice temizlenmesi gerekir. Zor ve meşakkatli bir temizleme sürecinden geçen işkembenin iyice temizlendiğine emin olduğunuz işkembenin daha kolay pişmesi için basınçlı tencere kullanılması oldukça mantıklıdır.
İşkembe Çorbası Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Güzelce yıkanmış işkembe düdüklü tencerede 10 dakika haşlanır. Suyu dökülür. İşkembe küçük kare parçalar halinde doğranır ( doğranmış satın alsanız bile ilk haşlama suyu dökülür) tekrar sıcak su konularak 20 dakika daha düdüklü tencere de pişirilir.
Pişen işkembeleri bir tabağa alalım ve çorbalık istediğiniz büyüklükte doğrayalım. Çorbayı yapacağımız tencereye 4 kaşık yağ koyup, 3 kaşık unumuzu kavuralım ve yavaş yavaş işkembelerin piştiği suyu ekleyip hızlıca karıştıralım. Kaynamaya başladığında içine rendelediğimiz sarımsak ve sirkemizi ekleyelim.
Parça işkembelerden sıcak suyun içine atıp sadece birkaç saniye bekletip hemen doğrama tahtasına alın ve resimdeki gibi kazıyın. Bitene kadar hepsine aynı işlemi uygulayın. Su dolu bir kaba alıp bir tane limonu doğrayın ve tuz atın dezenfekte olması için bu suda biraz bekletin ve ovalayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri