Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Karıncalar şekerli yiyecekleri sevse de, diyetlerinin tek bileşeni bu değildir. Karıncalar, vücutlarına gerekli besin maddelerini sağlamak için ölü böcekleri ve bitkilerden tohumları yemeyi severler. Uygun beslenme, karıncaların vücut yapılarını korumaları için hayati öneme sahiptir.
Karıncaların evinizde olmasına sebep olabilecek en önemli üç neden yiyecek, nem ve bitkilerdir. Yiyecek: Karıncaların şekerli yiyeceklere olan düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur. Bu nedenle, yerlerde şekerli yiyeceklerin ve diğer yiyecek maddelerinin bulunmaması ve temiz tutulması çok önemlidir.
“Karıncalar neyi sevmez?” sorusunun cevaplarından biri işte bu: limon! Yemeklerinizde ya da salatalarınızda limon kullandıktan sonra limon kabuklarını atmayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını, karıncaların çıktığı noktanın önüne ve karıncaların çokça geçtiği yerlere koyun.
küçük su birikintilerinden veya su damlalarından su. içerler. Bazı karınca türleri katı yiyeceklerinden su bulur. Karıncalar hayatta kalmak için suya ihtiyaç duyar.
İlgili 20 soru bulundu
Hindistan zıplayan karınca kolonisinde kraliçe öldüğünde, o güne kadar işçi olarak yaşamış dişi karıncaların önünde bir kraliçe olma fırsat doğuyor. Kraliçe öldükten kısa bir süre sonra kolonideki dişilerin yaklaşık yüzde 70'i, bir başka deyişle yüzlerce karınca, 40 güne kadar uzayabilen bir dövüş turnuvasına başlıyor.
Dolayısıyla, 40 bin karıncalık bir koloninin toplam beyin hücresi toplamı bir insanınkine denktir. ) * Bazı karıncalar günde yedi saat uyur.
Merak etmeyin karıncalar suyla temas etmeleri halinde ölmeyeceklerdir. Sadece onları püskürteceksiniz. Karıncalar, buldukları hazinenin izini kaybetmemek için kendilerince iz bırakırlar.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
Kaya tuzu, karıncaların yuvalarının etrafına veya yollarının üzerine serpilerek kullanılabilir. Kaya tuzu, karınca yuvalarındaki nem seviyesini azaltarak karıncaların hayatta kalma şansını azaltır. Biberiye yağı ise karınca yollarına veya karınca yuvalarının etrafına püskürtülerek kullanılabilir.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Myrmecia adlı karınca türü, Avustralya'da saldırganlığıyla ve güçlü sokmasıyla bilinir. Zehirlidirler; zehirleri kurbanlarını şiddetli alerjik bir reaksiyona, anafilaktik şoka sokar. Bütün şiddetli reaksiyonlar gibi, tedavi edilmezse öldürücü olabilir.
Türe bağlı olarak kolonide tek kraliçe karınca olabileceği gibi yüzlerce kraliçe karınca da olabilir. 90 sene yaşayabilen kraliçe karıncalar, beklenen yaşam süresi en fazla olan böcek türüdür.
Karıncalar, yaz aylarında evlerde ve mutfaklarda yaygın olarak görülür. Küçük siyah karıncalar genellikle tehlikeli değildir. Ancak kamp ve piknik alanlarında görülen ateş karıncaları, cilt tahrişine yol açabilir. Ateş karıncalarının ısırığı da genellikle tehlikeli değildir.
Karıncalar kakanın dışında idrar atmazlar. Bunun yerine, idrarın önemli bir bileşeni olan üreyi ürik asit olarak atarlar.
Karıncalar un ve tarçından hoşlanmaz ve içlerinden geçemez. Bu nedenle, tezgahınızda gezinen karıncalar gördüğünüzde yüzeye tarçın ve un serpebilirsiniz. Ayrıca mutfak ve kiler raflarınıza da un ya da tarçın koyabilirsiniz.
Penick, karıncaların doğal sebeplerle öldükleri zaman da oleyik asit yaydığını ve ölü karıncaların “biraz zeytinyağı gibi koktuğunu” söylüyor. Bu kokulu kimyasallar, çoğu karınca türünde avcıları savuşturmak üzere bir savunma mekanizması şeklinde üretiliyor.
Tilki, tavşan, balina ve kutup ayısı gibi bazı sıcakkanlı canlılar ise kış uykusuna yatmazlar. Karıncaların ise soğuk havalarda vücut sıcaklıkları düşer ve hareketleri yavaşlar. Fakat kış uykusuna yatmazlar. Uğur böceği kış uykusuna yatan böceklerdendir.
Rüyada yatakta karınca görmek iş hayatında değişikliklerin yaşanması, para kazancının artması ve bir yerden gelecek mirasa yorulur. Rüya sahibinin kendisinin ev ya da araba değiştirmesi de söz konusudur.
Beyinlerinin sade yapısı nedeniyle karıncaların bizler gibi karmaşık duyguları da yok. Sevgi, öfke, empati gibi şeyler hissetmiyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri