Harcı temizlemek için kabartma tozu (karbonat) ve su ile bir macun hazırlayın. Lekeye bu karışımı uygulayın ve birkaç saat (hatta gece boyunca) bekletin ve ardından lekeyi naylon bir fırça ile ovun. Harç lekelerinden kurtulmak için diğer bir yol buharlı temizleyici kullanmaktır.
Çimento sökücü gibi ürünler ile çimento sorunlarını çözebilirsiniz. Beton harç sökücü fiyatı ile ekonomik kullanım yapabilirsiniz. Beton temizleme ürünleri ve beton temizleyiciler ile kirleri yok edebilirsiniz.
Mutfak ve banyo karo temizliğine çok titizlenilmelidir. Haftada 2 kere ıslak temizleme işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmemelisiniz. Yer karonuz seramik ve porselen karo malzeme ise bulaşık sabunu ya da beyaz sirke yardımıyla temizliği tamamlayabilirsiniz.
1.Bir sprey şişesinde sirkeli su karışımı yapıldıktan sonra fayansların üzerine sıkılmalıdır. Yaklaşık 10-15 dakika bekletildikten sonra sünger veya fırça ile yüzey iyice ovalanmalıdır. Daha sonra suyla durulanmalı ve temiz bir bez ile kurulanmalıdır.
İnatçı lekeler için, karbonat ve su karışımı genellikle iyi bir çözüm sağlar. Bu karışım lekeli bölgeye uygulanıp bir süre beklettikten sonra, ılık suyla durulanabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Amonyak ve su karışımı ile karolar ve aralarına biriken yağ lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu birleşim vücuda ve cilde zarar verebilir. Bu sebeple temizlenen odada uzun süre kalmamalı ve kısa sürede temizliğinizi tamamlayıp bez ve su ile durulama işlemi gerçekleştirmeye bakmalısınız.
Karo yüzeyine kalıcı mürekkep veya boya dökülürse, nemli bir bezle silebilirsiniz. Karoları, yapılarına uygun özel temizlik ürünü ile temizlemeye özen gösterilmelidir.. Temizleme mumu, yağ bazlı temizleyiciler, amonyak, asit veya ağartıcı içeren ürünler normal temizliğin bir parçası olarak kullanılmamalıdır.
Fayans ve Seramik Karo Zeminlerin Temizlenmesi
Seramik veya porselen karoları temizlemek için, çok amaçlı, bulaşık sabunu veya basit beyaz sirke olsun, neredeyse her türlü temizleyiciyi kullanılır. Temizliğe tozları vakumlayarak başlayıp, ardından silebilirsiniz.
Karo fayans temizleyici yalnızca taş, porselen, seramik veya pişirilmiş kilden yapılmış yol döşemeleri veya karolarda kullanılmalıdır. Parlaklığı gidereceğinden, granit, mermer, doğal taş veya özel sırlı mozaik döşemelerde kullanılmamalıdır. Temizleyiciyi kirli bölgeye dökün ve yaklaşık 1-2 dk. etki etmesini bekleyin.
Desenli karoların silim işlemi iki farklı şekilde yapılır.Ürünler döşendikten sonra yerinde sistre makinesi ile sulu şekilde yapılabilir.Ürünler döşenmeden önce otomatik makinelere de teker teker yapılabilir.İsteğe göre döşeme işlemi yapılmadan, sistresi ve cilası yapılmış halde ürünleri istendiğinde ürünler sistre ...
Bir miktar Miss Arap Sabunu'nu suya ekleyin ve yavaşça homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Paspas veya temizleme bezinizi sabunlu su karışımına batırın ve çıkarın. Çıkardıktan sonra bezini neredeyse kuru oluncaya kadar iyice sıkın. Seramik yüzeyleri silerek temizleyin.
Sirke ve Soda Karışımı
İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
Yüzeyi, ılık su ve nötr deterjan ile de paspaslayabilirsiniz. Mozaik karolarınızı çizmemek için yumuşak sentetik kıllı özel el ovma fırçası kullanabilirsiniz. Yüzeyi fırçayı bastırmadan dairesel hareketlerle nazikçe fırçalayınız.
İlk olarak seramikleri hafifçe fırçalayarak veya silerek yüzeylerini çizebilecek kum ve taşlardan arındırın. Daha sonra bir miktar suya çamaşır suyu katkılı yüzey temizleyiciyi ekleyin. Yerleri bu karışımla paspaslayın. Gerekirse inatçı kirleri yumuşak bir bezle çıkana kadar silin.
Uygun bir şekilde, herhangi bir yağ bazlı boya türü, seramik karoya harika bir şekilde yapışır. Birçok kişi seramik karo boyarken cevabın lateks bazlı boya olduğunu düşünür, ancak dayanıklı bir boyaya ihtiyacınız varsa bu kesinlikle geçerli değildir.
Basit su ve sabunlu su: Bahçe parke taşını basit bir su ve sabunlu su karışımı ile silmek en basit temizleme yöntemidir. Taşları sıcak su ve deterjan karışımı ile yavaşça silin ve ardından iyice durulayın. Asitli temizleyiciler: Taşların kirlerine bağlı olarak, asitli temizleyiciler de kullanılabilir.
Sirke içerisinde barındırdığı bileşenler ile fayans ve derz temizliğinde tercih edilmektedir. Sirke ile temizlik gerçekleştirmek adına sprey şişesinin içerisine yarısına kadar ılık su ve kalan kısmada elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ardından hazırlanan karışım ile fayansları ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Sert kimyasallara veya ovalamaya gerek duymadan Arap sabunu kullanarak ruj, kahve, kurumuş kan ve yağ gibi zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz. Lekeli bölgeye sabunu doğrudan uygulayarak bir süre bekletebilir, son aşamada kıyafetinizi soğuk su ile durulayabilrsiniz.
Daha derin pas lekeleri için diş macunu yerine limon suyu diş macunu kullanılabilir, sadece sert kıllı bir fırça ile karonun paslı kısmına diş macunu sürülür. Böylece fayansların yepyeni ve parlak görünümlerinde kalması mümkün oluyor.
KARBONAT VE SİRKE MUCİZESİ
Karbonat ve sirkeyi karıştırıp fayans aralarına dökün. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Oluşan kabarcıklar fayans aralarındaki kirlerin sökülmesini sağlayacak. 10 dakikanın ardından bir diş fırçası ile fayans aralarını ovalayın.
Derin bir kap içinde bir paket karbonat ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Bu karışımı sprey şişe içine alarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Banyo duvarında oluşan küf lekesinin üzerine karışımı sıkarak 10 dakika kadar bekleyin. Bekleme esnasında leke kendiliğinden akmaya başlayacaktır.
1 fincan sirkeye yarım fincan su ekleyerek karıştırın ve derzlere diş fırçası yardımı ile uygulayın. Bu üç işlemde 10-15 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile fayanslarınızı durulayın. Bembeyaz ve temiz fayanslara sahip olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri