Evet, kredi kartından nakit avans limitiniz kadar EFT işlemi yapabilirsiniz. Kredi kartınızdan bankanıza ait bir ATM'den, internet şubesi ve mobil uygulama üzerinden EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kart Numarası ile Para Göndermek için:
Para gönderimi yapmak istediğin kredi kartını seç* ve göndermek istediğin tutarı gir. Son olarak akıllı telefonuna SMS olarak gelen doğrulama kodunu gir ve işlemin tamamlansın. Paran, gönderdiğin kişinin kartına aynı gün içerisinde geçsin.
Farklı bankalardaki kredi kartı, fatura ve kira gibi ödemeleri için de EFT kullanılabilir. EFT, sadece yurt içinde yapılan TL birimli işlemdir. Banka şubeleri, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden gerçekleştirilebilir.
Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sisteminde, IBAN yerine cep telefonu, e-posta veya TCKN gibi kolaylıkla hatırlanan bilgiler kullanılarak 7/24 yurtiçinde 1.000 TL'ye kadar para transferleri İşCep ve İnternet Şubemiz kanalıyla çok kısa sürede rahatlıkla yapılabilecek.
İlgili 28 soru bulundu
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden kart numarasına havale işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bankacılık işlemleri menüsünden para transferi başlığını ardından da karta havale başlığını seçmeniz gerekiyor. Burada sizden kartın hangi bankaya ait olduğu, kart numarası ve adı-soyadı bilgileri istenecek.
IBAN numaraları bazı banka kartlarında belirtilse de bunun güvenli olmayacağı düşünülerek kartlarda çoğunlukla IBAN'a yer verilmez.
EFT, Elektronik Fon Transferi, paranızı bir bankadan başka bir bankaya aktarma işlemi olarak tanımlanabilir. Farklı bankalar arasında yapılan transferlerde işlem ücreti ödeme ihtimaliniz vardır. EFT işlemlerinde, alıcı hesabın IBAN'ı ile işlem yapabilirsiniz.
Kredi kartından EFT ile para gönderme işlemi için kredi kartınızda nakit avans limitinin olması yeterlidir. Bu koşulu karşıladığınız takdirde bankanıza ait bir ATM üzerinden ya da internet şubesi aracılığıyla EFT işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor. Ayrıca Kolay Adres (KOLAS) ile de IBAN veya hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan, cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C.
EFT yani Elektronik Fon Transferi, iki farklı banka arasında elektronik ortamda para transferi gerçekleştirme işlemidir. EFT ile farklı bankalarla çalışan hesap sahiplerine ya da farklı bankalardaki kendi hesaplarınıza para transferi yapabilirsiniz.
Kredi Kartlarına IBAN verilmediğinden, Kredi Kart numarası ile yapılan kredi kartı ödemelerinde IBAN kullanılmamaktadır.
Kart numarası, kart ile alışveriş yapmanızı sağlayan 16 haneli numaradır. Kart numarası, kartın ön yüzünde yazılı olur. Kart üzerinde yer alan 16 hanelik sayıdaki her rakamın kendine özgü bir anlamı vardır. Kart üzerindeki ilk rakam kartın Visa mı yoksa MasterCard mı olduğunu gösterir.
Size en yakın ATM'ye giderek T.C. kimlik numarası, müşteri numarası, kart numarası gibi bilgilerinizle hesaplarınıza giriş yapabilir; dilediğiniz işlemi bu bilgiler sayesinde gerçekleştirerek kolay ve hızlı bankacılığın tadını çıkarabilirsiniz.
Bankalara gidemeyen kişiler, ATM cihazlarından yardım alabilir. Kart, ATM cihazlarına takılarak hesap detaylarına tek tıkla ulaşılabilir. Eğer kişiler ATM bulamıyorsa, bankaların mobil uygulamalarını telefonlarına indirerek ihtiyaç duydukları IBAN numarasına ulaşabilir.
İstanbulkartınızın arkasındaki 04 ile başlayan 14 haneli numara okunmuyorsa kartın üzerindeki QR kodu okutarak bu iki numarayı öğrenebilirsiniz.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
Kullandığınız kartın üzerinde müşteri numarası bulunup bulunmadığı, kartı veren bankaya göre değişkenlik gösterir. Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder.
Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.
Öncelikle ATM'deki “GİRİŞ” seçeneği seçilir. Kartsız İşlemler ana menüsünden “Hesaba Para Yatırma” adımı seçilir. Parayı yatıracak kişi, beliren ekran üzerinden kendi cep telefonu numarasını girer. Para gönderimi gerçekleşmesi istenen hesabın numarası ve “Şube Kodu” yazılarak “Evet” tuşuna basılır.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
EFT ve FAST Merkez Bankası sahipliğinde ve Merkez Bankası tarafından işletilen farklı platformlarda çalışan iki bağımsız sistemdir. EFT Sistemi, iş günlerinde 8.30-17.30 saatleri arasında çalışmakta, FAST ise 7/24 çalışmaktadır.
Edit: IBAN'a para transferi işlemlerinizde isim soyisim bilgileriniz açıklama kısmında görünür banka farketmeksiniz. Fakat bu ayar, IBAN ile dışarıya para gönderimi konusunda isim görünmesini kapatmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri