Önce kartuşu ters çevirip ağız kısmındaki püskürtme uçlarına Kartuş temizleme spreyini sıkalım püskürtme uçlarının solusyonu emmesi varsa tıkanıklığın yumuşaması için 2 dakika kadar bekleyelim. Enjektörün ucuna basınç aparatımızı takalım. Kartuşun dolum deliğinden hızlıca boş hava basalım.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Yazıcı temizleme solüsyonu adı da verilebilen bu ürünler, tıkanan ve çalışmayan kartuşların temizlenmesine ve doğru bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Kartuşun serin ve kuru alanlarda muhafaza edilmesi gereklidir. Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
İlgili 15 soru bulundu
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
belkide dolum yaptıkları delik iyi kapanmamıştır, veya kartuş içinde hava kalmıştır, o yüzden akıtabilir. ayrıca kartuşlarını kendin doldur daha az masraflı olur. kartuş dolum aparatları var onlardan birde kaliteli bir mürekkep alırsan bir problemle karşılaşmadan doldurursun.
Kartuş kutusuna basılı son kullanma tarihi geçmiş olan kartuşları kullanmayın: aksi takdirde baskı kalitesinde düşme olabilir. En iyi sonucu almak için mürekkep kartuşlarını taktından sonra altı ay içinde kullanarak bitirin. Mürekkep kartuşlarını parçalamayın veya kartuşları tekrar doldurmayın.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Hepimizin başına gelmiştir: Mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız varsa ve 2-3 ay baskı almazsanız kartuşlarınız kurur ve kullanılamaz hale gelir. Kurumuş kartuş sorununa çare bulmak için bizzat denediğim bir çözümü sizlerle paylaşıyorum.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Kartuşlar, yazıcılarda mürekkep deposu olarak kullanılmaktadır. Yazıcıların, yazılım programları, bilgisayardan gelen belge içeriklerine göre mürekkep rengini seçerek, kağıt üzerine baskı yapılmasını sağlayacaktır. Kartuş dolumu hiçbir yazıcıya zarar vermemektedir.
Orijinal tonerler sıfır olarak sizlere sunulur. Ürünün sıfır olması, toner tozunun içinde bulunduğu kartuşun da sıfır olması anlamına gelir. Bu nedenle eğer ürün üzerinde hasar, çizik veya toz akma gibi durumlar varsa bu tonerler sahte toner olabilir.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Epson temizleme solüsyonu, yazıcı içerisinde yer alan sarf malzemelerinin yani, kartuşların ve baskı kafalarının temizlenmesine olanak sağlar. Özellikle belirli bir kullanım ömründen sonra tıkanmaya başlayan kartuşların temizlenmesi oldukça önemlidir.
Tıkanan nozulları kullanıma açmak için temizleme solüsyonları kullanılmalıdır. Temizleme işleminde; baskı kafası makineden sökülerek temizleme solüsyonu içinde bekletilmelidir. Ardından kafanın içine hafif bir basınçla temizleme solüsyonu enjekte edilmelidir. UV temizleme solüsyonunun raf ömrü 12 aydır.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, teknolojisi itibariyle püskürtme teknolojisi kullandıkları için püskürtme yapan kanalların kurumaya çok elverişli bir yapısı vardır ve en az haftada bir bu yazıcıların çalıştırılması en az bir baskı almak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri