Amacın kaslarını daha da büyütmekse, ne kadar ağır kaldırsam o kadar iyi diye düşünüyor olabilirsin. Yapılan yeni bir araştırma, işin aslının öyle olmadığını ortaya koydu. Hafif ağırlıklar kullanarak da kaslarını aynı derecede büyütmen mümkün.
Sonuç: Ağırlık olmadan tam hareket aralığıyla yapılan antrenmanda, ağırlıklarla yapılan antrenman ile aynı oranda kas büyümesi görüldü. Buna ek olarak, ağırlık olmadan kasmaya kıyasla yüksek ağırlık kullanılan antrenman sonucunda kuvvet artışı gözlemlendi.
Kas kuvvetini artıran en önemli şey antrenmandır. Ağırlık antrenmanları giderek artırılınca kuvvet de artar.
Ağırlık çalışmak kas yapar; fakat göbek eritmez. Göbekli ve kaslı çok insan tanıyorum. Tabi ki çalışman gereken egzersiz türü fitness. Bol yürüyüş ve koşu yapmanı tavsiye ederim.
Kas kazancınızdaki tek büyük farkı yaratacak ilk vücut geliştirme ipucu, bedeninize ağırlık yükleyip yükleyemeyeceğinizdir. Kaç pratik kuralı uyguladığınız önemli değil, birkaç ay içinde kaldırdığınız ağırlık miktarını artırmazsanız, olması gerektiği kadar hızlı bir kas inşa edemeyeceksiniz demektir.
İlgili 16 soru bulundu
Yapılan araştırmaların sonucunda düşük ağırlık ile fazla tekrar yaparak antrenman yapanların, antrenmandan sonra bir veya bir buçuk gün boyunca kas gelişiminin devam etmesi kayıtlara geçmiş en ilginç bilgiler arasında.
Bir egzersizde yaptığınız kaldrıma tekrar sayısının, vücudunuzun yağ yakma potansiyeline herhangi bir etkisi yoktur. Tekrar sayılarının az veya çokluğu, hareketin kuvvet ya da dayanıklılık gelişimlerinden hangisini daha çok kazanacağımızı belirler sadece.
Kasların hacim kazanması ve kuvvetlendirilmesinde ise düşük yağ oranına sahip olmak bir avantaj sayılabilir. Yapmanız gereken ise amacınıza yönelik bir antrenman programını düzenli olarak uygulamak ve beslenmeniz ile çalışmalarınızı doğru bir şekilde desteklemektir.
Amacın kaslarını daha da büyütmekse, ne kadar ağır kaldırsam o kadar iyi diye düşünüyor olabilirsin. Yapılan yeni bir araştırma, işin aslının öyle olmadığını ortaya koydu. Hafif ağırlıklar kullanarak da kaslarını aynı derecede büyütmen mümkün.
Tüm bilimsel çalışmaları değerlendirdiğimizde size şu önerileri sunabiliriz: Eğer amaç kuvvet ve kas gelişimi (hipertrofi) ise sadece kardiyo antrenmanları verimli olmayacaktır. Ağırlık çalışmak şart! Eğer amaç kuvvet ve kas gelişimi; aynı zamanda da dayanıklılığı artırmaksa hem ağırlık hem kardiyo çalışmalıyız.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
- Karın egzersizleri çalışsam göbek yağlarım erir mi? - Hayır, sadece kas kitlesi artar ama yağlar aynı şekilde kalır. Bunun için diyet yapılması gerekir, göbek bölgesindeki yağların yüzde 80'i diyet ile giderilir.
Yapılan araştırmalarda kas kütlesini arttırmak için en ideal tekrar sayısının 10-12 şeklinde olduğunu göstermiştir. Bu çalışmalarda 1RM (bir seferde kaldırabileceğin maksimum ağırlık)%70-80 ile çalışılan setlerdir.
Kalistenik egzersiz vücut ağırlığıyla yapılan programlarının en popüler olanı. Evde bulabileceğiniz eşyalar ile ağırlıksız bir şekilde yapabileceğiniz bu antrenman türü hızlı ve etkili sonuç vermesiyle ünlü.
Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!
Kas hacimlerini arttırmak için, spor salonlarında egzersiz yapmak gerekiyor. Ağırlık kaldırmak, kasların oluşumuna etki eden bir durumdur. Sadece spor yapmak değil, doğru beslenmek de kas gelişimine etki eden durumlardır. Kas geliştirmek isteyenlerin protein ağırlıklı beslenmesi gerekiyor.
Kas, büyümek için doğru miktarda besine ihtiyaç duyar. Bunlar protein, karbonhidrat ve yağ içeren besinlerdir. Daha spesifik olarak, kaslarınızın enerji depoları (glikojen) için karbonhidratlara ve liflerini oluşturmak için proteine ihtiyacı vardır.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Kas kitlesi ve yoğunluğu arttıkça vücut ağırlığı da artar. Bu kesinlikle şişman olduğunuz anlamına gelmez; bu şekilde daha fazla kalori yakarız, metabolizma hızımız da artacağından yağlarda da gözle görülebilir bir azalma olacaktır.
Peki sporu bıraktıktan sonra kas kaybı ne zaman başlar? Araştırmalar 1-2 hafta antrenmanı bırakmanın hacminizde hiçbir değişikliğe yol açmadığını; ancak güç kaybı yaşadığınızı gösteriyor. Hacminizde azalma yaşanması için ara vermeniz gereken süre yaklaşık 4-6 hafta arasında.
Geçmişte kas gelişimi için yüksek veya düşük tekrar sayılarının daha az işe yaradığı söylense de, bazı kanıtlar düşük veya yüksek tekrarların da kas gelişimi için en az 8-12 tekrar aralığı kadar fayda sağladığı görüldü.
Her gün spor yapmak, kasların dinlenmesi ve kendini yenilemesine vakit bırakmayacağı için sonuç almayı geciktirebilir. Uzmanlar her gün spor yapmanın kasların sakatlanmasına yol açabileceğini söylüyor ancak kasları erittiğine dair net bir bilgi yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri