Yiyip yiyebileceğiniz en güzel kaşar peynirinin tarifi kaliteli, tazecik, tam yağlı bir çiğ sütten geçiyor. Kaşar peyniri kesinlikle çiğ sütten yapılması gereken, pastörize edilmiş hazır sütlerle kıvamı dahi tutturamayacağınız bir peynir. Şirden mayanız varsa çok şanslısınız.
Kaşar peyniri, yağ oranı bakımından yüksek bir besindir. Fazla tüketildiği zaman kişide kilo alımına sebep olur. Aynı zamanda kolesterol yüksekliğine de yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişilerde bazı sindirim problemleri de görülebilir.
Kalsiyum içerdiğinden dolayı ağız diş sağlığı açısından da faydalı etkileri vardır. Ayrıca sindirimi kolaylaştıran özelliği sayesinde mide şişkinliği, gaz gibi sorunları da giderir. İçerdiği antioksidanlardan dolayı vücudumuzdaki enfeksiyon oluşma riskini düşürür.
Kaşar peyniri her kahvaltı sofrasında yerini aldığı gibi, aynı zamanda soğuk ve sıcak sandviçlerde sıklıkla tüketilir. Rendelenerek makarnalara, hamur işi tariflerine, beşamel soslu tüm yemeklere ve pidelere eklenerek lezzet verir. Beyaz peynirden sonra ülkemizde en çok tüketilen peynir çeşidi, kaşar peyniridir.
Kaşar peyniri diğer süt ürünleri gibi insan vücudu için birçok fayda sağlamaktadır. Kaşar peyniri içeriğinde yüksek oranda bulunan vitaminler ve mineraller ile sağlıkla tüketebileceğiniz bir gıda maddesidir. Protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin olan kaşar peynirinin kalori miktarı da yüksektir.
İlgili 20 soru bulundu
Kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. Böyle bir şeye bulaşmayın, uğraşmayın. Kaşar peyniri, güvenilen firmalardan, Tarım ve Orman Bakanlığından yetkilendirilmiş, üzerinde etiketleri bulunan ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor.
Özelliği: Bol miktarda protein içeren kaşar peyniri, ayrıca önemli bir kalsiyum ve A, B6, B12 vitamin kaynağıdır. Ne kadar: Haftada iki kez 50 gramı aşmayacak şekilde tüketilebilir.
Peynir Çeşitleri
Diğer kaşar çeşitleri gibi erime özelliğine sahiptir.
Kaşar loru besin değerleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerdiği yüksek protein değeri sayesinde besleyici ve kas yapımında faydalıdır. Sporcular ve hamileler için tavsiye edilir. Üstelik kaşar loru kalori açısından kıyaslandığında diğer kaşarlara göre oldukça düşüktür.
Süt, yoğurt, peynir gibi inek sütünden elde edilen besinler gaz problemi yapabilir .
Peynirin türüne göre tadında acılık veya ekşilik oluşur. Normalden farklı bir tat alırsanız peynir maalesef bozulmuş demektir. Peynirden kötü bir tat geliyorsa hemen yemeyi bırakmanızı tavsiye ederiz.
Kaşar peynirinde bolca protein yer alır ancak içerdiği süt yağından dolayı çok fazla tüketilmemelidir. Aksi takdirde kilo yapabilir.
Kaşar peyniri her ne kadar besleyici bir yiyecek çeşidi olarak görülse de, ülkemizde tüketimi genellikle tost ve poğaça gibi hamur ürünleri ile yapılır. Bu tarz hamur işi ürünlerin sık tüketimi kilo alımını tetikler.
Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynire besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü serum proteinleri kaşar peynirinde mevcuttur. Bununla birlikte damak zevkine göre beyaz peyniri de kaşar peynirini de tercih edebilirsiniz.
Kaşar, koyun, inek veya keçi sütünden yapılan sarı renkli sert bir peynirdir.
Peynir çeşitleri arasında protein miktarı fazla ve yağ miktarı en az olan besindir. Beyaz peynir ve kaşar peynirin iki katı proteine sahiptir. Spor sonrası artan protein ve mineral ihtiyacının sağlıklı karşılanmasını sağlar. Her gün 1/ 4 su bardağı lor peynirini kahvaltılarınızda veya salatalarınızda tüketmelisiniz.
Kaşar loru diyette yenir mi? Yüksek kalorili rokfor ve gravyer peynirinin yanı sıra, otlu peynir, cheddar peyniri gibi yağ oranı ve kalorisi yüksek peynirlerin de diyet süresince tüketilmemesi gerekmektedir.
Kaşar Peynirinde tercihi Sütaş
En çok tüketilen ikinci peynir türü olarak karşımıza çıkan kaşar peynirinde de zirvede yine Sütaş (yüzde 26,9) ve Pınar yer alıyor (yüzde 12,3). Sektöre 2013 yılında giriş yapan Torku yüzde 9'la en çok tercih edilen üçüncü marka olurken onu yüzde 8,6'yla İçim takip ediyor.
Yüksek düzeyde yağ içeren tüm organik maddelerin yanma özelliği vardır. Usulüne uygun koşullar altında üretilen ya da usulsüz üretilen tüm kaşar peynirleri organik karakter taşır ve yanma özelliğine sahiptir.
FAZLASI ZARARLI DEĞİL
Elbette fazlasından zarar gelmez ama her gün iki ince dilim eski kaşar peyniri yemeniz kansere karşı mücadelede en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır. Araştırmalar; her gün yenen iki dilim eski kaşar gibi peynirlerin, akciğer ve prostat kanserine yakalanma riskini azalttığını gösterdi.
Kasar Peyniri Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Kaşar peyniri çok ince olmayacak şekilde dilimlenir. Önce yumurtaya sonra galeta unu veya mısır ununa bulanarak kızartılır.
Taze kaşar üretildikten kısa bir süre sonra tüketilir. Eskitilmişi ise 6 ay soğuk hava koşullarında dinlendirilerek olgunlaştırılır. Bu sayede lezzetine lezzet katan bu peynir eğer doğal sütten yapılmışsa 3 yıl kadar saklanabilir.
Ancak son zamanlarda bazı kullanıcılar 1 litre sütten 1,5 kilo sahte kaşar peyniri tarifleri veriyor. Uzmanlar verilen tariflerin zararlı olduğunu, tariflerde elde edilen ürünün peynir değil vücut için fazladan nişasta, şeker gibi sağlığa zararlı maddeleri içerdiğini belirtti.
Beyaz peynir, iki hafta içerisinde tazeliğini ve lezzetini kaybeder. Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri