Bunun aksine mozzarella peyniri akışkan kıvamını daha uzun süre korumaktadır. Sonu itibariyle hem tadı hem de kıvamı göz önüne alındığında pizzalarda kaşar yerine mozzarella peyniri kullanılmalıdır. İkisini de göz önüne getirdiğimizde oldukça farklı çeşitleri olduğunu söylemek gerekir.
Mozzarella peyniri yumuşak elastik bir peynirdir. Kolay eriyebilen ve eridikten sonra geç donan bir peynir çeşididir. Bu anlamda kaşar peynirine hem benzer hem de ayrışan bir yapıya sahiptir.
Pizzada kaşar peyniri yerine mozzarella peyniri kullanılmasının sebeplerinden biri, eriyen mozzarella peynirinin kaşar peyniri kadar çabuk donmamasıdır. Mozzarella peynir çeşitleri, yapıldığı sütün çeşidine göre belirlenir. Mozzarella, bufalo, manda ve pastörize edilmiş inek sütünden yapılabilir.
Mozzarella peynirinin kelime kökeni İtalyanca "dilimleyerek kesmek" anlamına gelen "mozzare" kelimesinden gelmektedir. Kaşarda olduğu gibi hem taze hem de eritilerek kullanılabilmektedir. Mozzarella peynirinin 1 kilogramı için ortalama olarak 5 litre süt kullanılırken kaşar peyniri için süt oranı daha fazladır.
Mozzarella Peyniri Ev Yapımı Tost Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını ekmeğin içerisine güzelce sürünüz. Mozzarella peyniri, salam ve jalapeno turşusunu içerisine koyup önceden ısıtmış olduğunuz tost makinasının içerisine yerleştiriniz. Afiyet Olsun.
İlgili 32 soru bulundu
Pizza, lazanya, spagetti ve salatalarda kullanılabilen mozzarella, yumuşak bir peynir olduğu için taze olarak domates ve fesleğen ile birlikte de tüketilebilir. Tatlılarda kullanılmaya da son derece uygun olan mozzarella peyniri, köfte, kroket ve fırın yemeklerinde de tercih edilmektedir.
Bu nedenle, pizza tariflerinde kullanılan peynirler uzama özelliğine sahip yapıda olmalıdır. Kaşar peyniri, dil peyniri, mozerella peyniri, çedar peyniri, civil peyniri ya da çeçil peyniri gibi uzama özelliği yüksek peynirler bu nedenle pizza tariflerinde sıklıkla tercih edilmektedir.
Mozzarella peyniriniz bütünse çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim. Yumurtamızı çırpalım. Peynirleri önce yumurtaya sonra unumuza batıralım. Kızdırdığımız yağa atıp arka ve ön yüzü kızaracak şekilde çevirerek pişirelim.
Rendelenmiş mozzarella peynirini veya dil peynirini pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika peynirler eriyip, kızarana kadar pişirin. Fesleğen yapraklarını fırından çıkan pizzaların üzerine serpiştirin.
Eğer dil peyniri de bulamazsanız mozzarella peynirini künefe yapımında kullanabilirsiniz. Her iki peynir de künefe arasında uzayan ve akışkan bir peynir olacaktır.
Kahvaltıda dilimlenerek servis edilir. Omlet ve çırpılmış yumurtalara ekleyebilirsiniz. Eriyen bir peynir olduğu için, tost ekmekleri üzerine eklenerek fırında pişirilebilir.
Mozzarella peynir çeşitleri, yapıldığı sütün çeşidine göre belirlenir. Mozzarella, bufalo, manda ve pastörize edilmiş inek sütünden yapılabilir.
Dil peyniri Kars ve Erzurum yöresinin meşhur süt ürünlerindendir. Tam yağlı inek sütünden elde edilen dil peyniri, lifli bir yapıya sahiptir. Tel tel ayrılan dokusuyla hem tüketimi rahattır hem de kullanımı. Kaşar peyniriyle kıyaslandığında daha yumuşak olan dil peyniri, ilk tadımda süt tadını daha yoğun hissettirir.
Ev yapımı birçok peynir tarifinde olduğu gibi kaşar yapımında da pastörize paket süt kullanılmaz. Taze, çiğ inek sütü kullanarak evde kaşar peyniri yapabilirsiniz. Peynir yapım aşamaları oda sıcaklığında gerçekleşir. Sütün bozulmaması için tarifte belirtilen süreleri aşmamaya özen gösterin.
Kaşar Peyniri sütün mayalanıp, haşlanarak kalıp haline getirilmesiyle elde edilir. Tost Peyniri ise, eritme peynir grubuna aittir. Kaşar peynirinin ham maddesi süttür, Tost peynirinin ham maddesi ise çok yumuşak ya da sert olmayan daha önce üretilmiş peynirlerdir. Tost peyniri daha yağlı ve yumuşak yapıya sahiptir.
1Mozzarella Peyniri
Nem içeriği yüksek olan mozzarella, yumuşak beyaz bir peynirdir.
Mozerella peyniri, yumuşak ve elastik yapısı ve eriyebilen peynir çeşitleri arasında bulunması nedeniyle, pizza ile en çok uyum sağlayan peynirlerin başında gelmektedir. Pizza kullanımı için üretilen rende mozerella, az tuzlu ve ideal yağ oranına sahiptir.
Mozzarella peyniri, ayrıca D, E ve A gibi önemli yağda eriyen vitaminleri de içerir. Bu vitaminler kalsiyum emilimi, kemik sağlığı ve hücre zarı koruması için gereklidir. Mozzarella peyniri, insan vücudunun gıdalardan kalsiyumu emmesine yardımcı olan fosfora sahiptir.
Kaşarsız pizza olur mu? Evde Kaşarsız Pizza Tarifi, Kaşarsız Sucuklu Pizza Tarifi, Tavada Kaşarsız Pizza, Peynirsiz pizza Kaşarsız pizza yapılabilir. Lezzet yanında bütünleştirme yapıştırma görevleri de bulunduğu için kaşar kullanılmadığında yumurta kırmak veya üst malzemenin dağılmamasına dikkat etmek gerekir.
Beyaz Peynirli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? Maya süt ve toz şeker kaba alınır karıştırılır daha sonra diğer malzemeler eklenir un kontrollü eklenir. Hamur toparlanınca 15 – 20 dakika dinlendirilir tepsiye serilir üzerine sos sürülür. Diğer malzemeler yerleştirilir en üste kaşar peyniri serilir ve fırına verilir.
Açtığınız hamurun kenarlarına rendelenmiş kaşar koyup içe doğru kıvırın. Hamurun üzerine 5 tatlı kaşığı kadar krem peyniri aralıklı olarak bırakın. Daha sonra doğranmış ve tuzlanmış malzemeleri hamurun üzerine döşeyin. Hamurun kenarlarına yumurta sürüp susam serpebilirsiniz.
Mozzarella Peyniri Besin Değeri Yağ miktarı ile, günlük önerilen yağ ihtiyacının ortalama %35'ini karşılamaktadır. Bu yönüyle mozzarella peyniri, ketojenik diyet gibi daha yüksek yağ alımına dayalı diyet programları için de iyi bir seçenektir.
Mozzarella di Bufala: Manda sütünden yapılmaktadır. Bu tür mozzarellalar, Avrupa'da "mozzarella di bufala campana" adıyla satılmaktadır. Mozzarella Fior di Latte: Pastörize edilen veya günlük inek sütünden yapılmaktadır. Az yağlı Mozzarella: Özellikle yağı alınmış peynirlerden elde edilmektedir.
KARS BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA
Kaşar ve ondan yapılan gravyer dendiği zaman Kars'tan başka yerde alternatifi olamaz. Çünkü bizim kaşarımız 'dünya markası' statüsüne girdi. Kaşarı bir numara olan ilin, gravyeri de bir numaradır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri