Kaşe kabanları çok sık yıkamak kullanım ömürlerini kısaltır. Bu nedenle, kaşe kabanların elde ya da çamaşır makinesinde nadiren yıkanması tavsiye edilir. Yıkama sayısını azaltmak istiyorsanız, kaşe kabanlarınızı iyi durumda tutmak ve bir tüy toplayıcı kullanmak çok önemlidir.
Kaşe kaban modelleri genel olarak makinede yıkama için uygun malzemelerden üretilir ancak pek çok kışlık üründe olduğu gibi bu ürünlerin de makinede sıklıkla yıkanması tavsiye edilmez. Kabanını makinede yıkamak isteyenlerin maksimum 30 derece sıcaklıkta su tercih etmesi gerekir.
Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Makinenizi narin, yünlü veya elde yıkama programına getirin. Su sıcaklığı ılık olmalıdır. Kaşe kumaşlar oldukça hassas kumaşlardır. Bu nedenle makinede kaşe kaban yıkama konusunda özellikle yıkama suyunun sıcaklığına çok dikkat etmek gerekiyor. 30 dereceden fazla sıcaklıklar kaşe kabanın bozulmasına neden olabilir.
Keçe kumaşı sert yapılı olduğu için esnedikçe deforme olabilir. O nedenle keçe kumaşı diğer kumaşlar gibi çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Doğru ısı da genel olarak otuz derece olarak bilinmektedir. Kaşe kabanların yıkanması sırasında doğru deterjan kullanımı da bir hayli önemlidir. Kaşe kabanın hassas kumaşlar için kullanılmış olan deterjanlarla yıkanması gerekmektedir.
Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Kış mevsimi ve soğuk hava şartlarının kurtarıcısı olan giyim ürünlerinden biri kaşe kaban olmaktadır.
Çoğu dış giyim ürününde de astar kaşe kumaşın içine eklenmektedir. Kaşe kumaştan olan kıyafetler yıkandığında kaşe çekme yapmasa da iç astar çekme yapabilmektedir. İç astar çekme yaptığında ise kıyafetin şekli bozulmaktadır. Kaşe kumaş olan kıyafetlerin kuru temizleme yapılarak temizlenmesi önerilmektedir.
Tüm kaşmir ürünler kuru temizleme gerektirmez. Kaşmir ürününüzün bakım etiketinde özel olarak yazılmadıysa giysinizi elde veya çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.
Takılmaların önlenmesi amacıyla mont önceden büyük bir yıkama torbasına yerleştirilir. Makineye uygun deterjan konur ve makine çalıştırılır. Yıkama işlemi bitince mont makineden çıkarılır ve bir kurutma rafı ya da havlu üzerinde hava yardımı ile kurutulur.
Bunun için makineyi 30 dereceye ayarlayalım ve minimum hız 600 rpm. Daha sonra kısa bir yıkama programı ile ceketi yıkayalım. Yıkadıktan sonra ceketi makineden çıkarıp açık bir yere asarak kurumasını sağlayalım. Mont bu şekilde temiz ve hasarsızdır.
Şişme montunuzu deterjanlı su içerisinde 20 dakika kadar beklettikten sonra montunuzu çıkartın ve su altında hiçbir deterjan kalıntısı kalmayana dek iyice durulayın. Yıkama işleminden sonra montunuzu uygun adımlarla kurutarak yeniden kabarmasını sağlayabilirsiniz.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Şişme montun narin yapısı gözetilerek 30 derecede ve hassas çamaşırlar için uygun olan bir programda yıkanması uygun olacaktır. Bazı çamaşır makinelerinde bulunan kuş tüyü için özel programlara alternatif olarak çamaşır makinenizin yünlü yıkama programını tercih edebilirsiniz.
Montunuzu 30°C'de yumuşak bir döngüde makinede yıkayabilirsiniz. Varsa, 'ekstra durulama' seçeneğini seçmeniz de tavsiyeler arasında bulunur. Tüye özel bir sabun veya deterjan kullanmanız gerekir. Çamaşır yıkama programları arasında döndürme döngüsü varsa bu işlemi atlayın.
Kaşe kumaş; mont, pardösü, etek, takım elbise, yelek, kaban, ceket ve manto gibi birçok giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. Kaşe Kumaş Özellikleri Nelerdir? Kaşe kumaş kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Kumaşın kalitesi dokuması ile ilgilidir bu nedenle sık dokunan bu kumaş türü çok daha kaliteli bir yapıya sahip olur. Kolay kuruyan yapısıyla kış aylarında tercih edilir. Mont, etek, kaban ve ceket gibi birçok giyim ürününde kullanılır. Yağışlı havalarda su tutmayan yapısı ile ideal bir kullanım sunar.
Spor ve Şık Kaşe Kaban Kombinleri
Jean ve balıkçı yaka trikolar ile çok rahat bir şekilde kombine edilebiliyor. Jean pantolonlar ile kahve, gri, bej gibi renklerde modeller kullanılabilir. Mevsim koşullarına ve kullanım alanlarına uygun olarak yuvarlak yaka trikolarda spor tarzlarda kullanılabilir.
Kıyafetlerinizin çoğunlu ile uyumlu olabilecek renkte bir kaşe kaban modeli seçmenizi öneririz. Bu nedenle siyah, krem, taba ve gri gibi klasik renkler kurtarıcı olacaktır. Bordo, kırmızı, fuşya ve yeşil renklerinde kaşe kabanlar çok güzel olsa da bu tarz renkleri çok fazla kombinde kullanma imkanı bulamayabilirsiniz.
Kaşe kabanların tercih edilmesindeki en önemli noktalar tarzı ve duruşu olabilir. Fakat bunun yanında sıcak tutması da ciddi bir tercih sebebi. Kaşe kabanların genelde kalın ve uzun oluşu soğuğu ciddi anlamda kesiyor. Bu sayede kış aylarını sıcak ve tarz geçirmenize imkan sağlıyor.
Bazı kaşe kaban modellerinin tüylenme ihtimali vardır. Bu durumda tüylü bölgelerin temizlenmesi gerekir. Tüy temizleme rulosu kullanımı tüylenen kaşe paltolar için en pratik temizleme tekniğidir. Rulonun yapışkan özelliği sayesinde montun tüylü bölgeleri rulonun içinde toplanacaktır.
Açıklama. Kaşe kumaş kışlık bir kumaştır. Tüylenme yapmaz tok bir duruşu vardır. Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri