Ek gıda öğünüdür. Günde 1-2 öğün verilebilir. Sabah, öğle ya da akşam farketmeksizin herhangi bir öğünde kullanılabilir.
Ek gıdaya başlamak için doğru zaman
Bebeklere en erken 4'üncü ayın sonundan itibaren ve en geç 6'ncı aydan sonra kaşık maması verilmelidir*. Bebek artık aktif bir öğrenme sürecindedir ve tüm yeni tecrübelere merakla tepki verir. Bebeğinizin hazır olması durumunda kaşık mamaya başlamak için en ideal zaman bu dönemdir.
Ek gıdalar hiçbir zaman anne sütünün yerini almamalı, anne sütünün tamamlayıcısı olmalıdır. 6-12 aylık dönemde ek gıda öğün sayısı giderek artırılmalıdır. 6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır.
Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Kaşık mamaları sağlıklı mı? Kaşık mamaları aslında muhallebilerin alternatifidir. Az kilo alan ve gece sık sık uyanan bebekler için yararlıdır. İçeriğinde bebek gelişimi için ihtiyaç duyulan vitaminler, proteinler ve diğer tüm bileşenler bulunur.
Anne sütü veya devam sütü ile hazırlanabilir. Bebeğin süt alerjisi varsa su ile de hazırlanabilir.
Hero Baby Sütlü Rezeneli 8 Tahıllı kaşık maması kalsiyum, demir ve çinko kaynağıdır. Devam sütü içerdiği için ayrıca süt eklemenize gerek yoktur. Su ile hazırlanır.
Uzmanlar 4. aydan itibaren arı mama kullanımına başlanabilir demektedir.
Altı ay boyunca sadece emzirerek bebeğiniz için gastrointestinal yani mide-bağırsak enfeksiyonu ve solunum yolu enfeksiyonu riskini daha da azaltırsınız. Bebeğinizi ek gıdalara çok erken alıştırmak, daha yüksek bir obezite ve diyabet riskine sebep olabilir.
Mama sandalyesinde ve mümkünse sizin her zaman yemek yediğiniz yerde bebeğinize öğünlerini verin. Ek gıdalara mutlaka 3 gün kuralıyla başlayın. Yani, aynı gıdayı en az 3 gün 2-3 tatlı kaşığı kadar verip tattırın.
3 gün kuralı bebeğin ek gıdalara olan beğenisini-tepkisini de anlamamıza yarar. Böylece hangi tip gıdaları sevdiğini anlayıp, ilerideki beslenme programını ona göre yaparız. Ek gıdaya geçişte 3 gün kuralı 9-10 aya kadar devam ettirilmelidir.
Kaşık mama tok tutar mı? Kaşık mamaları, muhallebinin alternatifidir. Özellikle az kilo alan ya da gece sık uyanan bebeklere ilk ek besin olarak bile başlanabilir. Bebek, biberon mamasına göre daha uzun süre tok kalacağından, akşam saatlerinde uyku öncesi verilmesi daha uygun olur.
Kaşık mamaları, muhallebinin alternatifidir. Özellikle az kilo alan ya da gece sık uyanan bebeklere ilk ek besin olarak bile başlanabilir. Bebek, biberon mamasına göre daha uzun süre tok kalacağından, akşam saatlerinde uyku öncesi verilmesi daha uygun olur.
5 AYLIK BEBEK KAÇ CC MAMA YEMELİ
Ek gıda almaya başlayan bebekler bir öğünde 200 ml olmak üzere günde 4-5 defa mama yiyebilirler. Anneler ek gıdaya geçiş döneminde mama saatlerini kendileri ayarlarlar.
Tahıllı Kaşık Mamalarını bebeğinizin yoğurduna, kahvaltı karışımına, meyve ve seze pürelerine ekmek veya bisküvi yerine 1-2 çorba kaşığı kadar ekleyerek kullanabilirsiniz. Böylece öğünleri daha doyurucu ve besleyici olacaktır.
Hero baby mama 1 bebek sütü doğum itibaren kullanılabilir. Hero baby 2 devam sütü 6 aylık bebeklerin kullanımı için uygundur.
Kaşık mamalarını bazıları su ile bazıları ise süt ile hazırlanır. Eğer kaşık maması sütlüyse mamanın kaynamış ve ılınmış suyla hazırlanması gerekir. Eğer kaşık maması sütsüz ise anne sütü veya formül mama ile hazırlamanız gerekir.
Mamayı bebeğe kaşıkla yedirecekseniz 150 ml su içine 45 gram mama ilave edilir ve mama muhallebi kıvamına getirilir. Mama biberonla verilecekse 180 ml kaynatılmış suya 30 gram mamadan ilave ediniz ve biberonu iyice çalkalayarak bebeğe veriniz.
Hazırladığınız gece mamasını bebeğinize uyumadan en az 1-1,5 saat önce verin.
Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
Yenidoğan Bebekler
Ortalama 20-30 dakikalık bir beslenme, bebeğin yeterince anne sütü almasını sağlar. Bazı yenidoğan bebeklerde bu süre 45 dakikayı bulabilir.
Bebek doymuyorsa yani süt yetersiz geliyorsa çözüm yine mama değil. Sütü arttırmak için neler yapmanız gerektiğini araştırın. Sağlık görevlileri bu konuda size eğitim verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri