Tüm kaşmir ürünler kuru temizleme gerektirmez. Kaşmir ürününüzün bakım etiketinde özel olarak yazılmadıysa giysinizi elde veya çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.
Kaşmir ürünlerin kullanımı ve bakımı
- Kaşmir ürünleri, sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyen ılık suda elde yıkanmalıdır. Böylelikle kaşmir doğal yapısını korur, çekme ve tüylenme yapmaz. Eğer çamaşır makinesinde yıkayacaksanız, mutlaka “yün” seçeneğinde ve 20 dereceyi aşmayan suda yıkamanız gerekir.
Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Kaşmir kazağınızı, sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyecek ılık suda yıkadıktan sonra kazağınızı kesinlikle doğrudan güneş ışığında veya kurutma makinasında kurutmayın. Çünkü böyle bir kurutma yöntemi kaşmir kazağınızı geri dönüşü olmayacak bir şekilde bozabilir.
Kaşmir Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Kaşmir keçilerinin yünlerinden elde edilen kaşmir kumaşlar hassas bir özelliğe sahip olduğu için yıkanınca çekebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Keşmir türündeki özel keçilerin tüylerinden üretilen kumaş; beyaz, ince ve uzun tüylerden oluşuyor. Antibakteriyel özelliği de bulunan kaşmir kumaşlar koku oluşumuna engel oluyor. Termal özelliğiyle bilinen kumaş türü; uzun ömürlü, kullanışlı ve konforlu olmasıyla ön plana çıkıyor.
-Kaliteli ve konforlu bir kumaş türü olması çok fazla tercih edilmesine sebep olmaktadır. -Uzun ömürlü ve çok kullanışlı kumaştır. -Termal yapıya sahip olan kaşmir kumaş insan vücudunu yormaz ve bununla birlikte vücut sağlığını da korumaktadır. -Oldukça şık bir görünüme sahiptir.
İlk kullanımlarda hiç tüylenme yapmayan kaşmirin %100 doğal olmadığını söyleyebiliriz. Gerçek kaşmir tüylenir. Zamanla bu istenmeyen tüyler dökülür ve daha fazla bir tüylenme olmaz.
Kaşmir kumaş; yumuşak ve yalıtkan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda ipeksi bir dokuya sahip olan kaşmir kumaş narin bir elyaf gibi inanılmaz derecede yumuşak olup moda endüstrisinin vazgeçilmezlerindendir. Yapısı bakımından yün kumaşlar gibi kaşıntı yapmaması sebebiyle de daha çok tercih edilebilir konumdadır.
Kaşmir yünü yalnızca, keçinin zarar görmemiş bebek tüylerinin yer aldığı bu kısımlardan toplanmaktadır. Özel taraklar ile taranan hayvan, bu durum karşısında oldukça hoşnut bir tavır sergilemektedir. Buna doğada karşılıklı ''mutualizmin'' (mutlu yaşam) birebir örneği diyebiliriz.
Makinenizi narin, yünlü veya elde yıkama programına getirin. Su sıcaklığı ılık olmalıdır. Kaşe kumaşlar oldukça hassas kumaşlardır. Bu nedenle makinede kaşe kaban yıkama konusunda özellikle yıkama suyunun sıcaklığına çok dikkat etmek gerekiyor. 30 dereceden fazla sıcaklıklar kaşe kabanın bozulmasına neden olabilir.
Kaşe kabanların temizlenmesi için genellikle kuru yıkama tavsiye edilir. Ancak bazı kabanlar makinede yıkama için de uygundur. Bu durumda üretilen paltoların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Kaşe kabanları daha yüksek bir sıcaklıkta yıkamak kumaş yapısını bozma riski taşır.
Makinede Kaşe Kaban Nasıl Yıkanır? Makinede kaşe kaban yıkarken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Kabanların ısıya dikkat ederek, doğru ısıda yıkanması önerilmektedir. Bundan ötürü kaşe kabanların çamaşır makinesine atıldığında çok yüksek su sıcaklığı kullanılmaması gerekmektedir.
Kışlık paltolarımız alerji yapmaz, özel kaşmir kumaştır. kışlık kabanlar su itici özelliktedir, iç astar su geçirmez kumaştandır. Tüm kaşmir paltolarımız rahatlık hissi verir, kaliteli ve şık bir duruşa sahiptir.
Kazan kapasitesinin yarısı kadar ağırlığa sahip yünü bir ölçek çamaşır deterjanı ile makinede kolayca yıkayabilirsiniz. Yün yıkama deterjanını ekledikten sonra makineyi yün programında düşük sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Makinede yıkanan yünleri banyoda iyice süzüldükten sonra balkona serip kurutabilirsiniz.
Kışın habercisi: Yünlüler
Bu program adından da anlaşılacağı üzere makinede yıkanabilen yünlü çamaşırlar için oluşturulmuştur. Çamaşırların makinesi, bu programda çekmeyi önlemek için çok yüksek sıcaklıklara çıkmaktan kaçınır. Ayrıca kıyafetleri bir süre yıkama suyunun içinde bekletir.
Göz alıcılığı ve rahatlığı ile en beğenilen ve aranan konfeksiyon ürünleri arasındadır. İncecik yünü ve yumuşacık dokusu sayesinde kaşmirin tene dokunuşu son derece ipeksidir ve koyun yününden üretilmiş giyisi ve aksesuarlara göre en az iki kat daha fazla sıcak tutma özelliğine sahiptir.
Sonuç olarak, kaşmirden yapılan ürünler 8 kat daha sıcaktır koyun yününden yapılan ürünlerden daha fazladır. Ek olarak, elyafı süper yumuşaktır ve bu nedenle inanılmaz rahattır. Bu nedenle merinos yünü çok daha dayanıklı ve elastik olmasına rağmen, yumuşaklık ve hafif kaşmir ile kıyaslanamaz.
Keçilere kesinlikle zarar vermeden bir tür geleneksel tarama yöntemiyle elde edilen kaşmirin bu kadar pahalı olmasının nedeni ise tek bir keçiden yılda ortalama 150 gram kaşmir elde edilebiliyor olması, yani bir kaşmir kazak ya da hırka üretimi için bir keçinin yaklaşık beş, altı yıllık yününe ihtiyaç duyuluyor.
Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Kaşmir en lüks kumaşlardan biri ve proteinleri saç için kıvrım savaşçısıdır. Kaşmir proteinleri yeniden yapılandırma özelliğine sahiptirler ve bu saç tellerinin yumuşamasına ve tekrar canlanmasına yardımcı olur. Saç tellerini daha kontrol edilebilir kılar.
Suyun sıcaklığı montun deforme olmaması için oldukça önemlidir. Bu nedenle 30 derecede yıkanması önerilmektedir. Montun bakımı ve uzun ömürlü olması açısından sık sık mont yıkamamakta fayda vardır. Eğer leke oluşumu varsa yıkamadan sadece sıvı çamaşır deterjanı ya da sabun tozu kullanarak silmek yeterli olacaktır.
Kaşmir kumaşın doğal rengi kahverengi, gri ve beyazdır. Bu renklerin dışında tercih edilenler ise boyanarak hazırlanmıştır.
Kaşmir, diğer yün türleri kadar yalıtkan olmasa da, çok daha yumuşak ve daha incedir. Bu da kaşmirin oldukça yoğun ama ince bir kumaşa dokunmasını mümkün kılar. Bu tür yünler sizi geleneksel koyun yünü kadar izole etmeyecektir.
Moğolistan ve Çin'de yetiştirilen kaşmir keçilerinin sayısının yüz milyon olduğu söylenmektedir. Moğolistan ve Çin bu anlamda dünyanın en büyük kaşmir yünü üreticileri olup, dünyadaki tüm üretimin %75'ini karşılamaktadırlar. Geriye kalan %25'i ise İran ve Afganistan başta olmak üzere Orta Asya'da üretilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri