Sabun, bulaşık makinesinde oldukça iyi etki gösteriyor. Sabunu bir şişede suyla karıştırın ve bulaşık makinenizin deterjan haznesine doldurun, hepsi bu! Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz.
Bulaşığı elde yıkayacaksan sıvı sabunla yıkamanda herhangi bir sakınca yok, sadece daha iyi şekilde durulaman gerekecek. Şayet bulaşık makinesini çalıştıracaksan, sıvı sabun kullanman iyi olmayabilir, daha çok köpük oluşmasına ve makinenin bozulmasına neden olabilir.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Kalıp sabunlar, ciltteki kir ve bakterilerden kurtulmak için oldukça etkili. Eğer vücudunuz için de sabunla cilt temizliği sağlıyorsanız sabunu doğrudan bir life veya banyo süngeri üzerine sürün ve iyice köpürtün, ardından ıslak cilde uygulayın. Duştan sonra da cildinizi yeniden nemlendirmeyi unutmayın.
Yani elinizi yıkarken bulaşık deterjanı kullanmak, el sabunundan daha fazla kir çıkarabilir ancak bu durum cildinize zarar verir. Ayrıca, el sabunlarının içinde cildinizi daha yumuşak tutmak için bazı bileşenler de bulunur.
İlgili 42 soru bulundu
Bunun için ocağınızın üzerine kaynayan su dolu bir tencere, tencerenin içerisine de parçalanmış sabun bazınızı içeren ısıya dayanıklı kabınızı yerleştirin. Su seviyesinin, sabununuza sıçrama yapmayacak düzeyde olduğundan emin olun. Bu şekilde sabun bazınız 10-15 dakika gibi kısa bir sürede eriyecektir.
Bulaşıklarımızı yıkadığımız bulaşık temizleyicilerine içeriklerinden dolayı pek fazla güvenemiyoruz. Hijyenik olarak önem verdiğimiz bulaşıklarımızı beyaz sabunla yıkamak son derece steril ve çok daha sağlıklı. Ayrıca beyaz sabun temizlenen eşyalara parlaklık da veriyor!
Katı sabunlar, sıvı sabunlara oranla çok daha doğal bir üretim sürecinden geçiyor olsa da yüzeylerinde yüksek miktarda zararlı bakteri barındırıyor.
Elimizi yıkamak için ıslattığımız katı sabun ıslak kalıp kurumayınca bakterilerde sabunun üzerinde kalmaya devam ettiği gibi bu bakteriler sabunun üzerinde de üreyebilir. Dolayısıyla katı sabun zararlı olabilir. Ayrıca katı sabun kullanımının cildimize de olumsuz etkisi olabilir.
Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde. Kalabalık ortamlarda sıvı sabun kullanmak daha faydalıdır fakat sıvı sabunlar da tamamen bakterisiz değil. Uzmanlar sıvı sabunların kalıp sabunlardan daha az bakteri taşıdığını kabul ediyorlar.
Tarif: 3-4 bardak sıcak suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı sirke ve hazır almış olduğunuz bulaşık deterjanınızdan 1 yemek kaşığı kadar katıp tüm bileşenleri iyice çalkalayarak yeni bir bulaşık deterjanı elde edebilirsiniz.
Karbonat, sirke, Arap sabunu gibi ekonomik malzemelerle bulaşık makinenizi kolayca kir ve kokudan arındırabilirsiniz. Bu malzemeleri bulaşık makinesi borusu nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız da kullanabilirsiniz.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Bulaşık süngerine bir miktar Miss Arap Sabunu alın. Süngerinizi suyla ıslatarak hafifçe köpürtün. Bulaşıklarınızın tüm yüzeylerini hafifçe ovalayın. Bulaşıklarınızı bol suyla iyice yıkayıp sadece suyla sabundan arındırın ve kurumaya bırakın.
Kullanımı ise, ıslatılmış bulaşık süngerine bir miktar tuz yada karbonat dökün, daha sonra temizlemek istediğiniz yüzeyi ovalayın. Sonuçta lekenin çıktığını görebilirsiniz. Not: Karbonat ve tuz dışında bulaşıklarımı yıkamak için kullandığım zeytinyağlı sabun da çay lekelerinde oldukça etkili.
İster elde ister bulaşık makinenizde Arap sabununu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bulaşıkların makineden nasıl bu kadar pırıl pırıl çıktığına inanamayacaksınız. Özellikle cam bardakları çok güzel parlatıyor. Bardaklarda koku yapmıyor ve kimyasal içermediği için gönül rahatlığı ile kullanılıyor.
Peki kalıp sabunların sağlıksız olduğu yönünde bir anda ortaya çıkan iddialar gerçek mi? İnsanlar başkaları tarafından kullanılan ortak sabundan korkma eğilimindedir. Ancak korkmaya gerek yok sabun mikropları vücudunuza bulaştırmayacaktır. Sadece sabunun kuru ve köpüğünün akıtılmış olduğundan emin olun.
Birçok birey kolayına geldiği veya alıştığı için yüz temizliğinde cilt bakım suları, jelleri yerine kalıp sabunları tercih etmektedir. Sabunlar cildi kurutabilmektedir. Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır.
Sabunun en büyük olumsuzluğu sert sularda zor köpürmesidir. Köpürme faaliyeti olmayınca sabun etkisini yitirir. Bunun nedeni ise sert suda bulunan magnezyum ve kalsiyum ile sabunun etkileşmesidir.
Ellerinizi yıkadıktan sonra, sabunun üstünde kalan ıslaklık nedeniyle bazı bakteriler sabunun yüzeyinde kalmayı sürdürüyor. Ancak kullanımdan sonra sabunun üstünde kalan köpüğü akıtmak, bu bakterilerden kurtulmak için yeterli. Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde.
- Katı sabunların PH değeri sıvı sabunlardan daha fazladır. Bu yüzden cildinizin kurumasına sebep olabilirler. Ancak gliserin içeriği olan katı sabunlar ise deri problemleri olanlar için faydalı olurken, deriyi nemlendirerek kaşıntıya iyi gelir.
Öncelikle sabunu rendeleyip kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra koyulaşan sıvı sabunun içerisine tercihinize göre 1 veya 2 su bardağı sıvı sabun katıyoruz.(isterseniz) Boş sıvı sabunluğa sabunu doldurup ellerimizi yıkıyoruz. Ellerinizin tahriş olmadığını göreceğiniz harika ve ekonomik bir yöntem.
Bulaşıklarda çamaşır suyu kullanımı
Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla besinlere bulaştığında çeşitli sağlık problemlere neden olabileceği için bulaşık temizliğinde çok önerilmemektedir.
Granüllü ya da toz formda olan deterjanları, tablet ya da jel paketleri ve sıvı deterjanları bulaşık makinenizde kullanabilirsiniz. El sabunu, çamaşır suyu, limon gibi kimyasallar ve diğer maddeler makinenize zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri