Karadeniz'in yaylalarında yetişen hayvanların etinden, özenle hazırlanan bir kavurma. Karadenizli ailenin sınırlı sayıda ürettiği ürünlerden biri de işte bu Rize Kopuz Kavurması.
7. 'En iyi kavurma markası hangisi?' diyenler için: Şahin Rize Usulü Kavurma. En kaliteli kavurma çeşitleri arasında Şahin'in ürettiği Şahin Rize Usulü Kavurma, Rize usulü kavurma yöntemiyle üretiliyor. 'Kavurma nasıl pişirilir?'
Kuzu kavurma tarifi;
Kuzunun butu en nefis ve değerli parçalarından biridir. Kemikli olarak fırında, etleri ayıklanarak tencerede pişirilebilir. Sulu yemeklerde çok iyi sonuç verir. Butun kemiksiz tarafları ise Kurban Bayramı'yla özdeşleşmiş Kavurma için doğru adrestir.
Urfa Sac Kavurması / Şanlıurfa Sac Kavurması 24.07.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İlgili 33 soru bulundu
Çoban kavurma Türkiye lezzet haritasında, hemen hemen her yörede küçük nüans ve malzeme farklarıyla hazırlanabilen bir et yemeğidir. Bu lezzeti Trakya mutfağında da görüyoruz. Kuzu-koyun eti ile hazırlandığında çok daha lezzetlidir ve Trakya mutfağında bu malzemenin kullanımı daha yaygındır.
Kavurmada koku çok önemlidir, etinin kalitesi, pişme derecesi ve ürünün taze olup olmadığı kokusundan anlaşılabilir. Kavurmayı tattığınızda damağınızda acılık oluşmamalı ve et gayet yumuşak olup ısırdığınızda ağzınıza dağılmalıdır.
Unutulmaz tatta bir kavurma yemek için de koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından et almalısınız.
Dana Kavurmanın İyi Pişmesi İçin 1 Bardak Su Konulmalı
Türk, "Dana etlerimizi biraz kavurduktan sonra içerisine 1 bardak su ekliyoruz. Dana etinin pişme süresi daha uzundur. O nedenle su eklemek gerekiyor" dedi.
İlk olarak hayvanın kaburga eti, iç yağ ve ayçiçek yağı 1.5 saat kısık ateşte pişirilir. Et suyu çektikten sonra yavaş yavaş kavrulur. Et kavrulduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar tuz ve su eklenir. Kabın kapağı kapalı tutularak kavurmanın demlenmesi beklenir.
Karadeniz'in yüksek yaylalarında yapılan hayvancılık sonucunda elde edilen en taze etlerden hazırlanan kavurma, her yaştan kesimin rahatlıkla tüketebileceği gıdalardandır. Et kavurma, çiğ etin direk pişirilmesinden daha sağlıklı olup, besleyicidir. Üstelik vücuda faydaları da oldukça fazladır.
Düdüklü tencerede öncelikle tereyağını kızdırıyoruz. (Bu arada isteğe bağlı tereyağ oranınızı arttırabilirsiniz) sonra üzerine küçük küçük doğranmış kuş başılarını ilave edip mühürlüyoruz. Orta ateşte herhangi bi kapakla tencerenin gazını kapatıp kendi suyuyla 15 dk kadar pişiriyoruz. Karabiberini de ilave ediyoruz.
Sağlıklı ürünler sunma amacıyla 1997 yılında kurulan Çapanoğlu Et, 2017 yılından bu yana İstanbul Kurtköy'deki 4.800 m2 kapalı alana sahip yeni modern butik tesisinde ÇAPANOĞLU markası ile hem karkas et satışı hem de şarküteri ürünleri üreterek faaliyetini sürdürmektedir.
Kobe bifteğine ya da Wagyu bifteği için kullanılan et Wagyu sığırlarından elde ediliyor ki Wagyu sığırları karanlık ve dar bir alanda, hemen hemen hiç kıpırdamadan 2,5 yıl boyunca besleniyor. Tabağı yüzlerce dolar eden Kobe eti bazılarına göre de dünyanın en lezzetli etidir.
Dana etinin gerdan, but ve karın kısımları daha çok hareket ettikleri için daha kaslı ve serttir. Gerdan, but ve karından uzakta kalan kısımlar dana etinin en yumuşak ve en tercih edilen (dolayısıyla en pahalı) kısımlarıdır.
Kışlık, dolaba koyacağınız kavurmaların yumuşacık olması için ise tuzunu son anda ilave etmeye ve bolca yağ kullanmayı ihmal etmeyin. Etlerinizi önce güzelce soteleyin. Ardından yağlarla birlikte kavurun ve etler yumuşayıp yağlarla özdeşleşince tuzunu ilave edip ocaktan alın.
-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Tuzu ilk aşamada atıyorsunuz
Böylelikle et o yumuşak dokusunu kaybederek sert bir hale geliyor. Mümkünse eti ocaktan almadan kısa bir süre önce en son aşamasındayken tuz atın. Hem lezzetlenecek hem de sertleşmeden yumuşacık kalarak yenecek hale gelecektir.
Kavurmanız kuru oluyorsa sebebi tencerenizi tam kızdırmadan pişirmeye başlamanız olabilir. Bu durum etin suyunu dışarı vermesine ve kurumasına neden olur. Eğer tencereyi güzelce ısıtırsanız, etiniz suyunu içinde tutar ve kavurmanız yumuşak, sulu ve lezzetli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri