-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Taze et kokusu zar zor algılansa da bozulmuş etin keskin, çürük bir kokusu vardır. Koku, tadı da etkileyebilen Lactobacillus spp. ve Pseudomonas spp. gibi bozulma bakterilerinin çoğalması nedeniyle değişir. Etin kokusu değişmese bile renk veya dokuda bozulma belirtileri görüyorsanız, eti yine de atmalısınız.
Kavurmayı doldurduktan sonra oda ısısında iyice soğumaya bırakın. Daha sonra kavurmanın üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 1 gece iyice donmasını sağlayın. Ertesi gün kışlık kavurmayı buzdolabından çıkartıp, bıçak yardımı ile istediğiniz boyutlarda dilimleyin. Dilimlediğiniz her kavurmayı streç filme sarın.
Buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da sonradan yemeklerde kullanılmak üzere 6-8 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Ters çevirerek 1 gün bu şekilde bekletiyoruz. 1 günün sonunda, serin bir ortama kavanozlarımızı kaldırıyoruz (1 yıl kadar kavanozda etleri muhafaza edebilirsiniz).
İlgili 20 soru bulundu
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
KAVRULMUŞ ET NASIL SAKLANIR? Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemeli.
Dondurulmuş bir şekilde etimizi düdüklüye alıyoruz. Üzerine halka halka soğanımızı doğrayıp döşüyoruz ve etlere 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip hiç su koymayarak düdüklü buhar çıkışı verene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Kırmızı et protein açısından zengin olmasının yanı sıra demir, fosfor, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko gibi mineraller ve B vitamini yönünden de zengin bir besin. Bu nedenle yeterli ve dengeli olarak tüketilmesi sağlımız için çok önemli.
Yani, etinizi tezgahta tamamen çözülene kadar beklettiyseniz, sonrasında tekrar dondurucuya koymamalısınız. Dahası kokusunda bir farklılık ya da garip bir renge dönüştüğünü fark ederseniz, güvenliğiniz için eti atmalısınız.
-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Kavurmanın tamamen kuruduğundan emin olduğunuz zaman kavurma tepsisini büyük boy bir buzdolabı poşeti yardımı ile ve kesinlikle hava almayacak bir şekilde kapladıktan hemen sonra isterseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Ocak kapatılarak etler sıcakken ısıya dayanıklı yayvan kaplara veya tepsilere boşaltılarak soğuması beklenir (plastik kap kullanmayınız). Yağlar donduktan sonra kavurma kaplardan buzdolabı poşetlerine alınır. Bir ay içinde tüketilecekse buzdolabında, uzun sürede tüketilecekse derin dondurucuda muhafaza edilir.
Koku gelmiyorsa et tazedir, asit bazlı ekşimsi bir koku burnunuzu rahatsız ederse etin bozuk olduğunu anlayabilirsiniz. - Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir.
Küflenmiş ekmek, çürümeye yüz tutmuş meyveler ve diğer küflü besinler kanserojen madde içerdiği için kesinlikle tüketilmemelidir.
Eğer etten ekşi ve pis bir koku geliyorsa bozuk demektir. Bozulmuş etten çok keskin ve farklı bir koku gelir. Etten kötü kokular geliyorsa ve özellikle de son tüketim tarihi geçmişse çöpe at. Etin kokusunu almak için onu burnuna yaslama veya yaklaştırma.
Ülkemizin sevilen lezzetlerinin başında gelen kavurmayı bu kez soğuk olarak hazırladık. Kavurma bu şekilde olunca, sabahtan akşama her öğünde size eşlik edebilme özelliğine sahip oluyor. Buzluğunuzda uzun süre saklayabileceğiniz kavurmayı, azar azar keserek yemeklerinizde kullanabilirsiniz...
Kavurmanın yararlı olması için en geç 16:00 ya kadar yemeliyiz.'' diye belirtti. Etin pişirme süresi olduğu gibi sindirme süresi de vardır. Özellikle kurban etinde bu süre oldukça uzundur. Et yeterince dinlenmediği için hem pişirme süresi, hem de sindirme süresi uzundur.
KAHVALTIDA CİĞER KAVURMA TÜKETMEYİN
Hafif bir kahvaltı ile güne başlamak enerjinin ve vücut dengesinin yerinde olmasını sağlar. Yaygın olarak tercih edilen bir besin olan ciğer, birçok vitamin ve mineralin kaynağı olsa da içeriğindeki kolesterol miktarından dolayı dikkatti tüketilmesi gerekiyor.
Soğuyan etimizi alıp derin dondurucuya koyuyoruz. Bir saat kadar bekletip çıkarıyoruz ve şişeden çıkarmadan istediğimiz incelikte kesiyoruz. Dilimlediğiniz kavurmanın Kenarında kalan kısımlarını çıkartıp teker teker streç filme sarıyoruz ve tekrar derin dondurucuya koyup saklıyoruz. İstediğiniz gibi tüketebilirsin.
Vaktiniz azsa ve etleri daha hızlı şekilde çözmeniz gerekiyorsa, donuk etlerinizi soğuk su dolu bir kaseye koyun. Yarım saatte bir suyu süzün, tekrar su doldurun ve etler çözülünceye kadar her yarım saatte bir bunu tekrarlayın. Etlerinizi bu yöntemle çözerseniz hemen pişirmeye başlamanız gerekmektedir.
Balık ve Et
Pişmiş et ve balığın buzdolabındaki dayanma süresi 3 ila 4 gün arasındadır, ancak balık veya deniz ürünleri çorbası genel olarak buzdolabında 1 gün saklanmalıdır. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları ise yaklaşık 2 gün saklanabilir.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan et yemekleri, hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde servis edilebilir. Fırın ve tencerede pişirilen etler genellikle sıcak servis edilirken, çiğ veya az pişmiş etler soğuk bir şekilde tüketilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri