Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
Normalde yasal olarak dönüşün olmaz ancak af yasası çıkarsa ki o da seneye anca dönebilirsin. Ama şansını dene işe yarayabilir: Hastalık raporunla birlikte üniversiteye başvur ama direkt rektör ya da rektör yardımcısıyla görüş.
Daha kısa bir anlatımla üniversiteye kadar olan okullarda okul açılmadan okuldan ayrılan öğrenci ücretin yüzde onunu ödemek durumundadır. Okul açıldıktan sonra ayrılan öğrenci, yıllık ücretin yüzde onu ve ayrıldığı tarihe kadar öğrenim gün ücretlerini ödemelidir.
Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Mevcut okulunuzdaki kaydı sildirmezseniz yeni okulunuza ve bölümünüze kayıt yaptıramazsınız. Kısacası YÖK size üniversite okurken sınava girme ve tercih yapma hakkı verir. Ancak yaptığınız tercih sonucunda yerleştirilirseniz kayıt yaptırabilmek için diğer okuldaki kaydınızı sildirmeniz gerekir.
7) 667 sayılı KHK uyarınca yükseköğretim kurumlarına yerleştirilerek kayıt yaptıran ve sonrasında ilişiği kesilen, kayıt yaptırmayan veya herhangi bir nedenle yerleştirme işlemine katılmayan öğrenciler aftan yararlanabilecektir.
Sınıfta kalan, kayıt sildiren ya da disiplin suçu işleyen öğrencilere okul yönetimi tarafından tasdikname verilir. Tasdikname alan öğrenciler tasdikname aldıkları okula geri dönemez ve aynı okulda eğitim hayatına devam edemez.
Bu şekilde kaydı silinen adaylara öğrencilere daha önce okudukları ve başardıkları derslerden dolayı muafiyet tanınmaz. Bu dersleri tekrar almak zorundadırlar.
5) Bir yükseköğretim programından kaydı silinen, herhangi bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakültelerde öğrenimine devam edenler İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıramaz.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Bu istisna ise eğer öğrencinin kaydı “yurt ücretini ödemediği” için silinirse ve bu öğrenci kaydının silindiği aynı öğretim dönemi içinde tekrar müracaat eder ve yurt yerleştirmesi yapılırsa güvence bedeli iki kat olarak alınmaktadır. Talep eden öğrenciye öğretim yılı bitiminde güvence bedelinin bir katı iade edilir.
Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Fakat E-devletten sisteme girilip düşmesi biraz zaman alabilir aslında bu süre 7 günden fazla olamaz...
Kayıt sildirme başvurusu, herhangi bir sebeple fakültemizdeki öğrenimine son vermek isteyen öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.
ÖSYS ile yerleştiği programdan kayıt sildiren öğrenci, merkezî yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvurusu yapamaz.
Yaklaşan seçim nedeniyle iktidarın vaadi olan öğrenci affından birçok öğrenci yararlanamadı. 2022 ve 2023 yılında azami süresi dolacak olan birçok lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, bu affın kapsamına giremedi.
Öğrenci affından faydalanmak isteyen öğrenciler ilgili madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44. maddesinde belirtilen esaslara göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tam sayısının 3/5 (beşte üç) çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar verebilir. (Anayasa m.87). Yani, 600 milletvekilinin bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) en az 360 milletvekilinin kabul oyu ile bir genel af kanunu çıkarılabilir.
Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor. 31 Ağustos'ta saat 17.00'ye kadar başvuru yapanlar; 2022-2023 akademik yılı güz dönemine, 1 Eylül 2022 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapanlar ise bahar dönemine kayıt yapabilecekler.
Öğrenci affı lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayacak. ÖĞRENCİ AFFI KİMLERİ KAPSIYOR? Kayıt yenilememe, yatay geçiş, lise diploması olmadığı için geçici kaydı silinenler, diplomasını kayıt yaptırdığı halde bölümüne götürmeyenler ile üst üste 4 dönem kayıt yenilemeyen açık öğretim öğrencileri başvurabilecek.
İşte detaylar... YKS İLK KEZ TERCİH YAPACAK ADAYLAR EK TERCİH YAPABİLİR Mİ? ÖSYM'nin YKS kılavuzunda yer alan bilgiye göre, YKS'ye giren ancak ilk tercih zamanında tercih listesini doldurmayan öğrenciler, ek tercih zamanında yeniden tercih yapma hakkına sahip oluyor.
YÖK mevzuatına göre aynı anda örgün lisans eğitimi veren 2 yükseköğretim kurumda okuyamazsınız. Bir tercih yapmanız gerekiyor. Ya eski okuduğunuz üniversiteye ve bölüme devam edeceksiniz ya da yeni kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırabilmek için diğer okulda kaydınızı sildireceksiniz.
Evet okul puanınız ne yazık ki düşüyor.
Kayıt Sildirme ve Depozito İade
Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri