Ergitme kaynak metoduyla çekilen kaynak dikişleri küt kaynak dikişleri ve köşe kaynak dikişleri olmak üzere iki gruba ayrılır. Küt kaynak dikişleri: İki levhanın yan yana getirilen kenarları boyunca çekilen kaynak dikişlerine küt dikişler denir.
Dikiş kaynağı, uygun şekilde şekillendirilmiş bakır elektrotların metal levhalar arasında yüksek dirençli bir bölge oluşturmak için basınç uyguladığı bir direnç kaynağı işlemidir.
KAYNAK NEDİR. Köşe birleştirmelerin dışında kalan birleştirmelerde özellikle kalın parçalarda kaynak esnasında ergimiş elektrotun dolduracağı “kaynak ağzı“ denilen boşluk açılır. Bu boşluk boyunca veya köşe boyunca yapılan kaynağa dikiş denir.
Birleştirdiği elemanlar arasındaki açı 60O ile 120O arasında olan kaynaklar, köşe kaynak olarak dikkate alınacaktır. Bu açının 60O den küçük olması halinde bu kaynaklar, kısmi penetrasyonlu küt kaynak olarak değerlendirilecektir.
İlgili 22 soru bulundu
3.1. Telli DıĢ Köşe Kaynakları
iş parçalarının köşe oluşturacak şekilde konumlandırıldığı birleştirme şeklidir. Bu konu bir önceki öğrenme faaliyetinde detaylı olarak verilmiştir. Köşeleri üzerinde açı yapacak şekilde temas ettirilen parçalar, dıştan kaynak edilirse bu tür kaynağa dış köşe kaynağı denir.
Direnç kaynağı, iş parçalarından geçen elektrik akımına karşı iş parçalarının gösterdiği dirençten sağlanan ısı ve aynı zamanda basınç uygulanmasıyla gerçekleştirilen bir kaynak yöntemidir. makinesindeki elektrotlar veya çeneler aracılıyla uygulanır.
Punta kaynağı (veya direnç nokta kaynağı) elektrik akımına dirençten elde edilen ısıyla birbirine temas eden metal yüzey noktalarının birleştirildiği sac metal ürünlerine kaynak yapmakta kullanılan bir elektrikli direnç kaynağı türüdür.
Kaynağın içerik ve şekline göre tasnife tabii tuttuğumuz zaman muhteva açıdan kaynağı üç gruba ayrılır: Ana kaynak (Birincil) Birincil elden kaynak (İkincil) İkincil elden kaynak (Üçüncül)
Gazaltı kaynağı üç çeşittir. MIG ( Metal Inert Gas) ve TIG (Tungsten Inert Gas) ve MAG (Metal Active Gas) olarak incelenir.
Ergitme Kaynağı; malzemeyi yalnız sıcaklığın tesiri ile bölgesel olarak eritip, ilave metal katarak veya katmadan birleştirmektir. Basınç Kaynağı; malzemeyi genellikle ilave metal katmadan basınç altında bölgesel olarak ısıtıp birleştirmektir.
Punta kaynağı (direnç punta kaynağı olarak da bilinir) bir direnç kaynağı işlemidir. Bu kaynak işlemi, temel olarak iki veya daha fazla metal levhayı bir elektrik akımından kaynak alanına basınç ve ısı uygulayarak birbirine kaynaklamak için kullanılır. Bakır alaşımlı elektrotları sac yüzeylere temas ettirerek çalışır.
iyi yapılırsa kaynatılan malzemenin kendi dokusundan bile sağlam olur. "Sadece bir punto bile 70 kg taşır" diyor kaynakçılar.
Argon gazı, farklı kaynak tekniklerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Argon kaynak gazı, çevresindeki atmosferin korunması için bir kalkan görevi görür. Bu, kaynak işlemlerini daha kesintisiz ve dayanıklı kılan çeşitli avantajlar sağlar.
Kendi uzmanlık alanında yazan, tanınmış ve profesyonel bir araştırıcı veya tanınmış profesyonel bir gazeteci, kendileri bir materyal yayımlamışsa, ve bu materyal daha önce güvenilir bir başka yayımcı tarafından yayımlanmışsa, belki kaynak olarak kabul edilebilir.
Koruyucu gazaltı tungsten ark kaynağı (GTAW) ya da diğer adıyla tungsten asal gaz (TIG) kaynağı; bir ark kaynağı çeşididir. Kullanımda bir sarf malzeme olan tungsten elektrot ark üreterek iş parçası üzerinde kaynak operasyonu meydana getirir.
Kalınlığı 16 mm veya daha ince elemanlar içinde teşkil edilen dairesel ve oval dolgu kaynakların kalınlıkları, eleman kalınlıklarına eşit alınacaktır. Kalınlığı 16 mm'yi aşan elemanlarda, kaynak kalınlığı en az eleman kalınlığının yarısı kadar alınacaktır; ancak bu değer 16 mm'den da az olamaz.
Örtülü elektrot ark kaynağı, kaynak için gerekli ısının, örtü kaplı tükenen bir elektrot ile iş parçası arasında oluşan ark sayesinde ortaya çıktığı, elle yapılan bir ark kaynak yöntemidir.
Cüruf, metallerin veya metal içeren cevherlerin, eritildiklerinde oluşan ve metalden daha hafif oksitler ve silikatlar kompleksi olan ve yoğunluk farkı nedeniyle yüzeyde biriken bir yan ürün olarak tanımlanmaktadır (Ünal ve Ark., 2014).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri