Maydanoz suyunun hazırlama yöntemleri isteğe bağlı olarak değişmektedir. Dilediğiniz miktarda maydanozu güzel bir şekilde yıkadıktan sonra çırpıcıya koyup üzerine su ve limon ilave edip detoks içeceği şeklinde tüketebilirsiniz.
Hazırladığınız maydanoz suyunun içine taze sıkılmış yarım limonun suyunu ekleyerek tüketmek sadece lezzetini artırmayacak aynı zamanda faydalarını da en az iki katına çıkaracaktır.
Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir? Maydanoz suyu, içerdiği yüksek miktarda C vitamini, antioksidanlar ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücudu serbest radikallere karşı koruyabilir. Aynı zamanda idrar söktürücü etkisiyle böbrek sağlığını destekleyebilir ve ödem oluşumunu azaltabilir.
Kaynatılarak hazırlanan maydanoz suyu tarifinde ise yine sapları ile birlikte ayıklanan maydanozlar birkaç parçaya bölünüp kısık ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra maydanozlar eriyip yok olmadan ocağın altı kapanır ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Maydanoz suyu soğuduktan sonra tüketilebilir.
Bu basit kür, sadece yarım demet taze maydanoz, 1 adet limon ve 1 su bardağı su kullanılarak yapılabilir. İnce doğranan maydanoz, dilimlenen limon ve su, pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırılır. İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı eklenebilir. Bu kür, sabahları aç karnına içilmelidir.
İlgili 22 soru bulundu
Maydanoz Ödem Attırıcı ama Dikkat!
Yapısında bulanan bol lif ve C vitamini, çiğ yenildiğinde ya da haşlanıp suyu içildiğinde ödemin atılmasında çok etkili. Ancak dikkat! Gereğinden fazla maydanoz tüketmek vücuttan fazla suyun atılmasına, dolayısıyla tansiyon düşüklüğüne neden olabiliyor.
1 litre suyu kaynatıp ocaktan indirmeden 1 bağ maydanozun saplarını kaynayan suya ekleyin. Saplarla beraber 3-5 dk daha kaynatıp içmek için bardaklara dökün. Dilerseniz içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu çayı birkaç gün düzenli olarak içtiğinizde ödemden kurtulur şişkinliklerinizi atarsınız.
Düzenli ve dengeli bir şekilde 15 gün boyunca kullanıldıktan sonra, 10 gün ara verilmesi gerekir. 10 gün aranın ardından yeniden düzenli biçimde ve 15 gün boyunca kullanmak önemli bir katkı sağlar. Her besin kaynağında olduğu gibi kaynamış maydanoz suyu da mutlaka düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmelidir.
Yarım demet taze maydanoz yaprağını ince ince doğrayın. 1 su bardağı suyu bir tencereye alın ve maydanozları ekleyin. Maydanozları düşük ateşte suya ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın.
Maydanoz, adaçayı veya civanperçemi gibi bitkisel çaylar, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelmeye yardımcı olabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Düzenli egzersiz yapmak, vücudu güçlendirebilir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir. Bu da enfeksiyon riskini azaltabilir.
200 ml suyu küçük bir tencere ya da çaydanlık içerisinde kaynatılır. Su kaynadıktan sonra temizlenip ayıklanmış maydanoz yaprakları dallarıyla beraber suyun içine atılır. Beraber 4-5 dakika kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatıp maydanoz suyunu süzün.
Bu da yine aynı şekilde yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir. Bu iki kürü de aç karna maydanoz suyu içmenin faydaları arasında sayabiliriz. Aç karna maydanoz suyu içerek vücutta biriken ödemi uzaklaştırabilir ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olup hazımsızlık sorununu giderebilirsiniz.
Maydanozları bir bardak suyun içerisine sapları aşağı gelecek şekilde koyun. Bu şekilde buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle maydanozları 10 gün kadar tazeliğini koruyacaktır.
Sabah uyandığımız anda içilen bir bardak limonlu-maydanozlu su metabolizma hızımızı arttırır. Aynı zamanda vücudun uyanmasını sağlayarak gün içinde enerjik hissetmenize neden olur. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, pektin ve C vitamini sayesinde de yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.
Maydanoz Suyu Zayıflatır mı? Bir yiyecek veya içeceğin tek başına mucizevi etki yaratmasını beklemek doğru değil ancak maydanoz suyu zayıflamaya yardım ediyor. Metabolizmayı hızlandırıcı içeriği ile düzenli tüketildiğinde yağ yakımına destek veren içecek, hızla ödem atmaya ve kilo kaybına imkan oluşturuyor.
Maydonuz suyu tüketiminin amacına göre onu aç ya da tok karnına içebiliriz. Örneğin kilo verme amaçlı maydanoz suyu içiyorsak aç karnına yemeklerden yaklaşık yarım saat önce içmeliyiz.
Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir.
Bol sıvı tüketin. Akut sistitin çok rahatsız edici semptomlarından (sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma hissi, kramp benzeri ağrı) olabildiğince çabuk kurtulmak için bol sıvı almak son derece önemlidir. Sıvı için şekersiz çay veya su en iyi seçimlerdir.
Sağlıklı beslenme programı içinde ve aktif yaşam şartları içinde maydanoz limon kürü tüketirseniz, bünyeden bünyeye farklılık olsa da 1 hafta içinde ortalama 3 kilo vermeniz mümkündür. Daha fazla kilo vermek isterseniz bol su tüketimine ve spora da önem vermelisiniz. Sadece kür tarifi ile zayıflamanız mümkün görülemez.
Sindirim sisteminiz düzenli çalışarak yağ yakmanız da maydanoz suyu sayesinde kolaylaşır. Uyumadan 2 saat önce maydanoz suyu içerseniz göbek bölgenizdeki yağları cayır cayır yakabilirsiniz. Aç karna içtiğiniz bir bardak maydanoz suyu, siz uyurken de kilo vermenizi ve yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlar.
Maydanozun idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Böbrek taşı gibi sorunlarda faydalı olabilmektedir. Maydanoz diş ve diş etlerini korumakta, ağız kokusunu gidermektedir. Ciddi bir hastalık nedeni yoksa mide bulantısına karşı iyi gelir ve gaz gidericidir.
Karın bölgesindeki ödem nasıl atılır? Karın bölgesindeki ödemi atmak için idrar söktürücü besinlerin kullanılması tavsiye edilebilir. Başta enginar, pancar, lahana ve maydanoz ve mısır püskülü başlıca idrar söktürücü besinler arasında yer alır. Bunların doğru kullanımı için doktora danışmanız daha sağlıklı olacaktır.
Bölgesel zayıflamalar için profesyonel yardım önemlidir. Çiğ maydanoz diyeti için bir bağ kadar maydanoz güzelce yıkanır ve mutfak robotundan 1 su bardağı su ile geçirilir. Bu karışım 15 gün boyunca her sabah içilir. Faydası mutlaka görülecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri