Kayısı yağı, diğer bitkisel yağların aksine cilt tarafından kolaylıkla emilmektedir. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan kayısı yağı, zeytinyağı ile yarı yarıya karıştırılarak doğal bir nemlendirici elde edilebilir.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Kayısı çekirdeği yağı taşıyıcı bir bitkisel yağ türüdür. Sahip olduğu bileşenler ile direkt olarak yüze sürebilirsiniz. Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan bariyerlere destek verdiği için kullanımında faydayı kısa süre içinde görebilirsiniz.
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Cilt için gerekli olan E, A VE C vitamini bünyesinde barındıran kayısı yağı, ciltte oluşmuş veya oluşabilecek lekelerin önüne geçmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Kayısı Çekirdeği Yağı, göz çevrenize yakın bölgelerde uygulanabilir. Gözünüzün içine girebileceği için göz kapağınızda yağ kullanmamalısınız. Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir.
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozuklukları oluşumunu önler.
Böylece hem saçlar beslenir hem de dökülme ve kırık oluşumu önlenmiş olur. Bu uygulamaya alternatif olarak şampuan ve saç kreminin içine birkaç damla kayısı yağı ilave edilebilir. Kayısı yağı, masaj yağı olarak da değerlendirilebilmektedir.
Kayısı yağını saç diplerinize uyguladığınızda egzama, kepek gibi problemlere iyi geldiği biliniyor. Kuru saç dibini nemlendiren kayısı yağı, saçların da daha sağlıklı uzamasına da yardımcı oluyor.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Kayısı yağı doğal nemlendiricidir. Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar cildinize vererek ölü hücrelerin temizlenmesine yardım eden kayısı yağı ciltte kolayca emilir ve ölü derinin ciltten pullanarak dökülmesine olanak tanır.
Bitkisel Kayısı Yağı Özlü Akne Sivilce Cilt Bakım Yağı 100 cc kullanılışı; ıslatılmış pamuğa bir miktar damlatılarak losyon şeklinde cilde sürülür. Yaklaşık 30 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanır. Haftada iki defa kullanılması tavsiye edilir.
Kayısı Çekirdeği Yağı Tüylenme Yapar Mı? Kayısı çekirdeği yağının kıl kökleri besleme özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı kaş ve kirpik dökülme problemlerinde tedavi amaçlı kullanılır. Yüz bölgesinde uygulandığında anında tüylenme yapmayacaktır.
Kayısı maskesi güneş lekelerinin düzelmesinde de etkili olmaktadır. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
Yüz için kullanırken ele alınan bir miktar kayısı peelingi yüzün orta kısımlarından başlayarak çevresine doğru dairesel hareketlerle uygulanır. Peelingden daha sağlıklı sonuçlar almak için cilde masaj yaparak uygulamanız tavsiye edilir. Peeling ciltte iken 1-2 dakika masaj yaparak yüz rahatlatılabilir.
Cilt dostu gıdalar;
Havuç, kayısı, portakal, diğer sarı meyve ve sebzeler. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler. Domates. Yaban mersini.
Kayısı, anti inflamatuar özelliği ile vücudunuzdaki cilt hastalıklarına karşı da oldukça etkilidir. Egzama, dermatit gibi cilt rahatsızlıkları için kayısı yağı kullanabilirsiniz. Ciltteki kızarıklık ve hassasiyeti önleyici etkisi vardır.
KAYISI YAĞININ YARARLARI
-İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
Kayısı çekirdeği yağı, cildi sıkılaştırarak ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kayısı çekirdeği yağı, yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur.
Avokado yağı ise cildin nemlenmesi ile yaşlılık sebebiyle ortaya çıkan kırışıklıkların azalmasını sağlar. Yağlı yüze iyi gelen yağlar kuşburnu çekirdeği yağı, aspir yağı, çuha çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri