Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında AK Parti'den belediye başkanı seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.
2024 Yerel Seçimlerinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Memduh Büyükkılıç, CHP'den Murat Molu ve İYİ Parti'den Kazım Yücel ipi göğüsledi.
1067'de Selçuklu komutanı Afşin ile Türk hakimiyetine giren Kayseri; Selçuklu Devleti, Eratna Beyliği, Dulkadiroğulları, Kadı Burhanettin, Karamanoğulları ve Osmanlı Devleti dönemlerini yaşamış, başta Selçuklular olmak üzere her dönemde önemli bir Türk kültür merkezi olmuştur.
Kesin olmayan sonuçlara göre; Kayseri şehrinin Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç oldu. Kayseri'de açılan sandık sayısı yüzde 99.5'e ulaştı. YSK'nın birkaç gün içinde açıklaması beklenen kesin sonuçlarla birlikte, Ak Parti Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç'ın belediye başkanlığı da resmileşmiş olacak.
Seçimden Önce. 1 Kasım'da yapılan seçimde 9 milletvekili çıkarabilen Kayseri ilinin 7 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi'ne,1 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi'ne,1 milletvekili ise Milliyetçi Hareket Partisi'ne aitti.Bu seçime katılım %89,86 oranlarında gerçekleşmişti.
İlgili 31 soru bulundu
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç mazbatasını aldı - Son Dakika Türkiye Haberleri.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 'Başkan Sizi Dinliyor' programı kapsamında bu hafta Ziyagökalp Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
XIX. yy ortalarında yani 1856–57 yıllarında Kayseri, Karaman Eyaleti'nden ayrılarak Bozok Eyaleti'ne bağlanmıştır.
31 Mart 2024 Türkiye Kayseri belediyesi ilçe ilçe yerel seçim sonuçları haberin detayında... Kayseri seçim sonuçları verileri paylaşıldı. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde Kayseri Belediye Başkanlığını AK Parti'den aday gösterilen MEMDUH BÜYÜKKILIÇ kazandı.
691 ve 721 yıllarında Kayseri, kısa sürelerle Arapların akınlarına uğramış ve 1071 yılında Malazgirt zaferinden sonra Türk topraklarına katılmıştır. 1127 yılında Danişmendlilerin, 1162 yılında ise Anadolu Selçuklularının olan şehir, Selçuklular zamanında Konya'dan sonra ikinci başkent olmuştur.
Kayseri, Türkiye'nin bir ilidir. Kayseri merkezli il, Türkiye'nin toplam nüfus bakımından en kalabalık 15., yüzölçümü olarak Türkiye'nin en büyük 8. ilidir. Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bir ildir.
Merkez ilçe ile birlikte 16 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; İl merkezinde Kocasinan ve Melikgazi ilçeleri, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Talas, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza,Yahyalı, Yeşilhisar'dır.
Kayseri, İç Anadolu'nun güney bölümü ile Toros Dağları'nın birbiriyle kesiştiği yerde, Orta Kızılırmak bölümünde yer alır. Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir. İlin yüzölçümü 17.109 km²'dir.
Kayseri'de ilk belediye teşkilatı 1869 yılında kurulmuştur. İlk belediye başkanı Kayseri eşrafından Mollaoğlu Mustafa Ağa'dır.
Kayseri'nin ilk belediye teşkilatı 1870 yılında kurulmuş ve ilk belediye başkanı Molla oğlu Mustafa Ağa olmuştur (Satıoğlu, 1977, s.35). Bu tarihi ve stratejik açıdan önemli olan şehir, 1924 yılında Cumhuriyet'ten nasibini almış ve vilayet haline gelmiştir.
Erciyes dağının eteğine kurulan Kızılırmak ve Zamantı ırmaklarının hayat verdiği coğrafyaya hakim olan İlimiz Anadolu'nun eski tarihini yazılı belgelerle kanıtlayan kadim bir kent'dir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir.
Kayseri, 1988 yılında çıkarılan 3508 sayılı Kanun ile büyükşehir unvanı kazandı.
Belediye çalışma saatleri bütün kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi 09:00 17:00 saat aralığında gerçekleşmektedir.
Arka plan. 2018'de yapılan seçimde 10 milletvekili çıkarabilen Kayseri ilinin 6 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, 2 milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi'ne, 1 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi'ne, 1 milletvekili ise İYİ Parti'ye aitti. Bu seçime katılım %90,60 oranlarında gerçekleşmişti.
2017 yılının sonlarına doğru, Adalet ve Kalkınma Partisinin Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Rümeysa Kadak, 2018 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve Türkiye'nin en genç milletvekili oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri